Image
BGJ Bygg bygger Biltemas stora lager i Halmstad.
BGJ Bygg bygger Biltemas stora lager i Halmstad. Bild: BGJ Bygg

GBJ Bygg bygger Biltemas jättelager i Halmstad

Bygg/Arkitektur GBJ Bygg har fått uppdraget att bygga Biltemas största lager hittills. Den enorma anläggningen omfattar 83 000 kvadratmeter och placeras vid E6 i Halmstad.
Publicerad den 27 Mars 2021

Detaljhandelsjätten Biltema expanderar kraftigt just nu med många nya varuhus runtom i Sverige. Detta i sin tur kräver ny lagerkapacitet för att få logistiken att fungera. Det nya lagret i Halmstad är ett rekordprojekt både för Biltema och GBJ Bygg.

– Detta är ett extremt projekt, ett av de största lagren som byggts i Sverige. Det motsvarar cirka 14 fotbollsplaner, säger Lars-Åke Andersson, projektledare på GBJ Bygg.

För all byggnation samarbetar Biltema-koncernen långvarigt med ett fåtal byggföretag. GBJ Bygg har valts ut som ny samarbetspartner och bygger redan de tre nya Biltema-varuhusen i Partille, Eskilstuna och Hässleholm. Dessutom är en tillbyggnad påbörjad i Västerås.

– Med varje Biltema-projekt provas vår förmåga att bygga kostnadseffektivt och med hög kvalitet, säger Lars-Åke Andersson. Det är höga förväntningar som vi ska leva upp till. Hittills har det gått väldigt bra, vi har fått mycket beröm där särskilt våra platschefer och vår organisation lyftes fram.

Lagret i Halmstad byggs med en stålstomme och tjockt isolerade väggblock i plåt. Nertill avslutas väggblocken med en isolerad betongsockel. Taket är konstruerat av plåt som isoleras med mineralull. Lagrets golv består av en närmast sprickfri och kostnadseffektiv vältbetong, en relativt torr betongmassa som läggs ut med asfaltsläggare och packas med vält.

Uppvärmningen sker med bergvärme. Tack vare den kraftfulla isoleringen i väggar och tak kommer värmebehovet att vara mycket lågt. Byggnaden förses med LED-belysning för att spara ytterligare energi.

Byggstarten sker inom kort, lagret ska vara klart för inflyttning i december 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY