Image

Flera transaktioner att vänta

Event 2014 har hittills varit ett bra transaktionsår och 2015 lär inte bli sämre. – Vi ser en aktivitet som vi inte sett sen 2006, 2007, sade Johan Ericsson på Catella under gårdagens Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm.
Publicerad den 19 November 2014
Det finns en aktivitet i Sverige som inte har funnits sedan 2006, 2007, sade Johan Ericsson på Catella som tillsammans med Tom Lindahl och Bård Bjölgerud diskuterade transaktionsåret. Bild: Niclas Liedberg
Det finns en aktivitet i Sverige som inte har funnits sedan 2006, 2007, sade Johan Ericsson på Catella som tillsammans med Tom Lindahl och Bård Bjölgerud diskuterade transaktionsåret.

Johan Ericsson diskuterade årets transaktioner tillsammans med Tom Lindahl, JLL, Tenzing Capital Markets och Bård Bjölgerud på Pangea.

– Vi har en aktiv marknad. Sverige hör till de fyra, fem största investeringsländerna i Europa, vilket är bra för ett så litet land, sade Tom Lindahl som tror att många fler affärer kommer att göras i år, fler än man kanske anar.

På frågan från moderator Alexandra Pascalidou om vilka intressanta affärer vi har att vänta framöver, svarade Johan Ericsson.
– Den bästa affären är den man gör nu, det går inte att sätta betyg på affärer. Men en stor bytesaffär och en stor logistikaffär är på gång kan jag avslöja.

Viss oro för det parlamentariska läget i Sverige och de omdebatterade skatteförslagen för fastighetsbranschen togs upp i panelen. Men Bård Bjölgerud lugnade kollegorna. Investerare är ändå intresserade av Sverige.

– Åtminstone i Norge ser man igenom det. Det är ändå så stora konkurrensfördelar i Sverige om man till exempel jämför med Finland och andra länder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige