Image

Erik Bruhn ny vd för Archus Arkitektur

Karriär Den mångåriga medarbetaren och delägaren Erik Bruhn tar över vd-skapet efter Archus Arkitekturs grundare Johnnie Pettersson.
Publicerad den 16 November 2015

Johnnie Pettersson kvarstår som koncern-vd för samtliga Archus-bolag.

- Vd-bytet är en del av ett generationsskifte som Archus Arkitektur just nu genomgår. Det innebär bland annat att flera medarbetare erbjuds delägarskap och att vi differentierar vårt erbjudande, säger Erik Bruhn.

Han syftar bland annat på den nya verksamheten Landskap i Uppsala och ett större grepp kring inredning som kompletterar arbetet med att rita morgondagens samhälle.

- Archus Arkitekturs styrka är medarbetarnas breda kompetens. Tillsammans borgar vi för både kreativt nytänkande och stabilitet. Dessutom brinner vi för samhällsbyggande och gillar att ha roligt tillsammans, säger Erik Bruhn.

Archus startades av Johnnie Pettersson med partners för snart 30 år sedan. Sedan dess har verksamheten vuxit och omfattar i dag cirka 55 medarbetare på tre orter. Förutom Archus Arkitektur ingår Archus Development i koncernen.

- Archus har vuxit och är i dag en koncern med alla delar av samhällsbyggande – från projekt- och fastighetsutveckling till arkitektur, landskapsarkitektur och inredning. Det känns därför naturligt för mig att lämna över vd-skapet för Arkitektur till Erik och fokusera på koncernen som helhet tillsammans med koncernens styrelseordförande Billy Bergåker, säger Johnnie Pettersson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige