Image
Åbro tar över The Flying Elk i Midas 5.
Åbro tar över The Flying Elk i Midas 5. Bild: Wikimedia commons

Dubbla prestigeuthyrningar inom Covid-pressade segment

Uthyrning Tungviktare tar över verksamheten i Frantzéns gamla lokaler i Gamla Stan och ny gymkedja öppnar första enheten i Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.
Publicerad den 9 Juni 2021
Nordic Shape etablerar sin första enhet i Geten 31. Bild: Provisell
Nordic Shape etablerar sin första enhet i Geten 31.

Provisell AB har gjort två viktiga uthyrningar inom Coronapressade segment i centrala Stockholm.

Nu står det nämligen klart att Åbro bryggeri tar över The Flying Elk i Gamla stan, och därmed tar över stjärnkrögaren Björn Franzténs tidigare lokaler i fastigheten Midas 5.

Bryggerijätten utökar därmed sitt pubkoncept på 700 kvadratmeter vid Mälartorget i Gamla Stan och blir granne med Sveriges största Bishop Arms och Kagges. Åbros pubkoncept består i dag bland annat av The Bull & Beer Inn, Brygghuset och The Queens Head.

– Jag tycker att att det är fantastiskt kul att Åbro satsar. Läget är fantastiskt men framförallt är tror jag att sådant här kan sända signaler till fler aktörer, om att vi faktiskt är på väg att vakna upp och äntligen kan titta framåt efter ett och ett halvt år med pandemin, säger Marcus H:son-Lindfors, vd på Provisell till Fastighetssverige.

Provisell har även hyrt ut 1 000 kvadratmeter i fastigheten Geten 31 till Nordic Shape, ett helt nytt gymkoncept som flyttar in i World Class gamla lokaler i sommar.

Lokalerna anpassas helt till byggs om helt till Nordic Shapes verksamhet, och avtalet gällande bolagets första etablering i Stockholm är på 15 år. Verksamheten drivs och ägs av de båda fitnessprofilerna Reza Charli och Anna Maria Charli Johansson.

– Flera av de större gymkedjorna var också intresserade av lokalerna men jag tycker att det känns väldigt roligt att Nordic Shape vågar etablera nytt, och avtalslängden visar ju att de verkligen tror på det här, säger Marcus H:son-Lindfors till Fastighetssverige.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige