Image
Katarina Liljestam Beyer.
Katarina Liljestam Beyer. Bild: Colive

Colive i unikt försäkringssamarbete

Bolag Wallenstamägda colivingbolaget säkrar upp genom samarbete med Gofido.
Publicerad den 28 Juli 2021

Som ung eller nyinflyttad från ett annat land kanske inte hemförsäkringen står högst på att göra listan men om olyckan är framme kan det bli kostsamt. Runt 400 000 människor i Sverige har idag ingen hemförsäkring och enligt ny statistik från Wallenstamägda colivingföretaget Colive är det så många som tre av fyra av deras hyresgäster som saknar hemförsäkring.

– Det är skrämmande siffror. Vi har många unga som bor i våra hubbar och för individen kan det få stora konsekvenser om olyckan är framme och drabbar inte sällan de med redan tajta marginaler, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och vd på Colive.

Colive kommer därför med start 1 augusti automatiskt inkludera hemförsäkring i avtalet till samtliga boende hos Colive. Men att hitta en försäkringslösning anpassad till delningsboende var lättare sagt än gjort.

– Jag tror att stelheten på försäkringsmarknaden kan vara en del av förklaringen till varför tre av fyra av våra boende valt att skippa egen hemförsäkring. Vi ville att våra hyresgäster skulle känna sig trygga i en försäkring som täcker deras individuella behov utan att vi skulle behöva försäkra de gemensamma ytorna flera gånger om. Det visade sig vara lättare sagt än gjort men i Gofido hittade vi tillsist en försäkringspartner som också vågar tänka nytt, fortsätter Katarina Liljestam Beyer.

För Gofido, som var först ut i världen med att individualisera hemförsäkringar, var det självklart att hitta en försäkringslösning även för delningsboenden.

– Hela vår idé bygger på att du ska vara rätt försäkrad och till rätt pris istället för att utgå från en standard som allt för ofta är allt för väl tilltagen. För vår del kändes det helt självklart att haka på coliving-trenden. Ett modernt boende ska ha en modern försäkring. Hemförsäkringen anpassas efter individen, men inkluderar även behoven för gemensamma ytor, något som är helt nytt i Sverige, säger Annika Saramies, vd Gofido.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY