Image
Ilkka Tomperi.
Ilkka Tomperi. Bild: Risto Vauras

Capman värvar toppnamn

Bolag Ilkka Tomperi återvänder till Capman och börjar som operativ direktör för Capman Real Estate.
Publicerad den 1 November 2022

Ilkka Tomperi har utsetts till partner och operativ direktör för Capman Real Estate-teamet från och med den 1 februari 2023.

Tomperi kommer till Capman från YIT, där han var direktör för segmentet Fastighetsutveckling och medlem i ledningsgruppen. Innan dess arbetade han som ansvarig direktör för fastighetsinvesteringar hos arbetspensionsbolaget Varma. Innan Varma var han partner i Capman Real Estate, där han hade en central roll i etableringen av Capman Real Estates nordiska organisation och första nordiska fastighetsfond. Tomperi har även erfarenhet som direktör för Franklin Templeton Investments samt som portföljförvaltare för Statens Pensionsfond i Finland (VER). Tomperi har innehaft flera förtroendeuppdrag och är för närvarande vice ordförande i styrelsen för den europeiska intresseorganisationen för aktörer inom indirekta fastighetsinvesteringar INREV, samt arbetslivsprofessor för fastighetsinvesteringar vid Aalto-universitetet. Tomperi har en ekonomie doktorsexamen.
– Jag är mycket glad över att få välkomna Ilkka tillbaka till vårt team efter nästan tio år. Ilkka verkade hos Capman Real Estate i ett viktigt skede när vårt team precis skulle etablera våra nordiska verksamheter. Sedan dess har fastighetsverksamheten vuxit med stormsteg och tillväxten är fortsatt stark. Ilkkas gedigna erfarenhet och kompetens inom den internationella fastighetsmarknaden stärker vårt team ytterligare och som operativ direktör kommer han att ha en betydande roll i den fortsatta implementeringen av Capman Real Estates tillväxtstrategi, säger Capman Real Estates managing partner Mika Matikainen.
– Jag är mycket nöjd över min nya position. Befattningen som operativ direktör är ny inom Capman Real Estates organisation, och rollens betydelse växer i och med att teamet och kapitalet under förvaltning växer, nya produkter lanseras och verksamhetens geografiska fokus expanderar. Jag har fina minnen från Capman från tidigare, och det är fantastiskt att kunna vidareutveckla Real Estates potential, säger Ilkka Tomperi.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige