Image
Alecta Fastigheter, med Lena Boberg som vd, värvar bland andra Karolin Forsling.
Alecta Fastigheter, med Lena Boberg som vd, värvar bland andra Karolin Forsling. Bild: Ica Fastigheter/AMF Fastigheter

Alecta gör tre topprekryteringar

Karriär Alecta Fastigheter har anställt tre chefer som ska bygga upp och utveckla bolaget tillsammans med vd Lena Boberg och de tio medarbetare som redan idag arbetar med det svenska fastighetsbeståndet – Johanna Boltzius, Malin Lövemark och Karolin Forsling.
Publicerad den 8 Juli 2020

Johanna Boltzius har rekryterats till rollen som ansvarig för transaktioner, Malin Lövemark som ansvarig för förvaltning och Karolin Forsling med ansvar för projekt- och stadsutveckling.

– Det känns otroligt roligt att ha lyckats rekrytera Johanna, Malin och Karolin. Med deras breda erfarenheter, kompetens och personligheter kommer de bidra stort till utvecklingen av Alecta Fastigheter. Vi blir redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag och ska fortsätta växa de kommande åren. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och det befintliga teamet bygga upp det nya fastighetsbolaget, säger Lena Boberg vd, Alecta Fastigheter AB.

Johanna Boltzius arbetar idag på Alecta som transaktionsansvarig för den direktägda fastighetsportföljen. Tidigare har hon bland annat arbetat på JLL som retailansvarig på capital markets. Hon påbörjar sin tjänst som transaktionschef omgående.

Karolin Forsling arbetar idag i egen verksamhet inom stadsutveckling och tidigare har hon bland annat arbetat på AMF Fastigheter AB. Hon påbörjar sin tjänst under hösten 2020.

Malin Lövemark arbetar idag på Folksam och tidigare bland annat på AMF Fastigheter AB. Hon påbörjar sin tjänst under hösten 2020.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Målet är att bolaget sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta Fastigheter AB bildas för att Alecta ska kunna öka skalbarheten i fastighetsinvesteringarna, skapa god avkastning och samtidigt fortsätta förvalta kundernas pensionspengar till så låg avgift som möjligt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige