Image
Bild: News Øresund – Jenny Andersson

Ailon utvecklar 5 000 nya bostäder med utländsk bjässe

Bostäder Med över 2 000 enheter under utveckling siktar duon på att bygga ytterligare 3 000 inom en treårsperiod.
Publicerad den 13 Juni 2019
Jacob Cronstedt. Bild: Ailon
Jacob Cronstedt.

Aberdeen Standard Investments och den svenska fastighetsgruppen Ailon har nu över 2 000 microliving-enheter under planering eller utveckling – och planer på ytterligare 3 000 enheter under nästa tre år.

Fastighetssverige har tidigare berättat att Aberdeen Standard Investments, tillsammans med Ailon, i höstas bland annat köpte fastigheten Påsen 15 – mer känd som Transformatorverkstaden – för att omvandla den historiska byggnaden till micro-living och co-workingutrymmen. Nu har man alltså växlat upp på bred front.

Redan 2017 skapade duon joint venture i syfte att skapa en skalbar plattform som gav Aberdeen Standard investment exklusiva rättigheter att utveckla microliving-system med en Ailon. Plattformen har sedan dess varit mycket framgångsrik och JV:t har, som ett av de första i sitt slag, kunnat introducera microliving-konceptet i stor skala i Norden.

Projekten omfattar så väl nyproduktion som utveckling av befintliga fastigheter och är de första i en serie microliving-investeringar i större nordiska städer, med stabil befolkningstillväxt.

Målgruppen är studenter, unga yrkesverksamma och företagare och majoriteten av projekten kommer att slutföras under 2020-2021.

– Microliving är ett bra sätt för oss att tillhandahålla kvalitativa hem som människor har råd med, med faciliteter som människor vill ha och på platser där människor vill bo.
– Microliving är ett helt nytt koncept för Norden, men sett till att intresset för de aktuella städerna bara ökar, är det ett koncept som är här för att stanna, säger Christian Schjødt-Eriksen, fondförvaltare i Aberdeen European Residential Opportunities Fund, som investerar i satsningen.

Svenske Jacob Cronstedt, grundare av Ailon:
– Microliving har blivit en integrerad del av den totala tillgångsallokeringen för institutionella investerare i Europa och det finns en stor efterfrågan på denna produkt äveni Norden.
– Sociala och demografiska förändringar och flexiblare sysselsättningsvillkor återspeglas tydligare i microliving än i praktiskt taget alla andra nuvarande bostadstrender. Efterfrågan på små bostäder blir större och större, det är en effekt av de stigande hyrororna i storstäderna, och en ökning av ungdomars självständiga livsstil.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Den tatuerade börs-vd:n – "symboliserar kampen för min son"

Bolag Pressbilder med tatuerade armar är vi inte bortskämda med i branschen. Men en av börs-vd:arna utgör ett undantag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY