Image

Fastighetsmarknadsdagen Skåne - 11 mars 2021

11 mars

Framtida affärsmöjligheter i en expansiv region. Ett heldagsseminarium om marknadsläget i Skåneregionen som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden. Genomförs som en digital mötesplats våren 2021.


Program –  Fastighetsmarknadsdagen Skåne 2021

9.00 Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Cecilia Nebel, moderator


9.15 Inledning: Covid-läget här och nu
Få branscher har drabbats lika hårt av coronakrisen som hotell- och konferenssektorn – ett exempel är det här evetet – vi skulle ju varit på Malmö Live... Men Malmö Lives vd inleder seminariet med en direktrapport; hur har året varit, hur har man agerat, hur är det för tillfället och hur ser framtiden ut?
Jens Lyckman, vd, Clarion Hotel Malmö Live

9.30 Makroanalys – vart är världen på väg?
Pandemi, vaccin, Brexitproblematik, handelskonflikter, låga räntor, en ny president i USA. Det händer – som alltid – mycket på den makroekonomiska scenen. Hur ska man sovra i allt? Hur påverkas den svenska ekonomin och därmed fastighetsmarknaden i Sverige och Öresundsregionen?
Pernilla Johansson, senior ekonom, Swedbank

10.00 Analys – fastighetsmarknaden i Sverige
 
Fastighetsmarknaden har under coronatiden ökat på skillnaderna som fanns redan före pandemin: Logistik, samhällsfastigheter och logistik ses som säkra hamnar, medan retailsektorns problem har förstärkts. Hur ser trenderna på den svenska fastighetsmarknaden ut? Vad har vi att vänta oss framöver?
Per Svensson, vd, och Andreas Larsson, senior associate, Croisette

10.30 Digital mingelpaus

11.00 Analys – Öresundsmarknaden
 
Hur har pandemin påverkat transaktionsmarknaden i regionen? Vilka affärer har gjorts och till vilka nivåer? Hur ser investeringsintresset ut och vad händer framöver?
Jarl Olsson, vd, och Claes Lennartsson, partner, Catella Malmö

11.25 Panel – läget på marknaden just nu
En panel med företrädare för ledande branschaktörer tar tempen på marknaden i Malmö och Skåne just nu. Hur har pandemin påverkat och förändrat marknaden? Hur ser lokalefterfrågan ut för dagen och hur ser framtiden ut?
Martin Filipsson, franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling, Malmö, Andreas Ivarsson, Projekt & Utvecklingschef, Wihlborgs, Anna Stenkil, regionchef, Vasakronan 

11.50 Efter Covid 19 – framtidens kontor
Ny teknik, nya tjänster och nya sätt att arbeta ställer våra kontor inför en dramatisk förändring framåt. Helt klart är att framtidens kontor är ett smart och genomtänkt möte av teknik, design och människa. Vilka är trenderna? De största förändringarna? Kontor versus hemmakontor? Vi lyfter även ett case study från Tengboms Malmökontor – en flytt som går från större till betydligt mindre ytor.
Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt, partner och omvärldsanalytiker, Tengbom

12.15 Lunchrast och digital mingelpaus

13.15 Vad signalerar din fastighet?
 
Coronakrisen har skyndat på digitaliseringen och många tror att även på längre sikt kommer kontorets betydelse att minska. De nya förutsättningarna kräver en mer genomtänkt branding av fastigheten, som måste bli så attraktiv att lokalerna kan konkurrera med videomöten och hemarbete. Hur skapar man den attraktivitet, identitet och värde som behövs framöver? Vad kan kontorsfastighetsägare lära av bostadssidan och hur arbetar de allra främsta i världen med property branding? Hur ser forskning, trender och utvecklingen ut ur ett internationellt perspektiv?
Anna Blank, grundare, Näpen

13.40 Analys – bostadsmarknaden i dag
Coronapandemin fick lyckligtvis inte den kraftigt negativa påverkan på bostadsmarknaden som befarades i början – tvärtom har mer fokus lagts på hemmet och bostadspriserna har stigit på de allra flesta ställen i landet. Vilka trender syns på bostadsmarknaden för tillfället? Leder pandemin till en renässans för att bosätta sig på landet när det blir enklare och mer accepterat att jobba hemifrån?
Tor Borg, Analyschef, Byggfakta och Citymark Analys

14.05 Profilen – Olof Andersson
Olof Andersson är grönsakshandlaren som i början av 2000-talet sålde sitt grossistbolag och sedan valde att gå in i fastighetsbranschen. 2006 köpte han Trianon som han sedan dess har utvecklat till ett noterat bolag med över fem miljarder i börsvärde. Han är fortfarande bolagets största aktieägare. Hur ser han på marknadsläget för närvarande?
Olof Andersson, vd och storägare, Trianon

14.35 Digital mingelpaus

15.05 Retailmarknaden under och efter Covid 19
Retailsektorn har länge varit i en transformation, som nu påskyndas av Covid-19 – handeln tillhör ju de allra värst drabbade sektorerna av pandemin. Hur jobbar men nu för att komma vidare och skapa lönsam business? Hur ser framtidens vinnare ut och vad bör fastighetsägare göra?
Anna K Johansson, senior projektledare, TAM Retail

15.30 Intervju – succéåret 2020
Det har varit det mest omtumlande året på väldigt, väldigt länge – men samtidigt finns det framgångshistorier, även i fastighetssektorn. K-Fastigheter noterades på Stockholmsbörsen strax före pandemin – och bolaget har mer än fördubblats i börsvärde sedan dess och värderas högst av de noterade bolagen i förhållande till substansvärde. Hur ser Hässleholmssonen Jacob Karlsson på det första året som börs-vd och hur ser framtiden ut?
Jacob Karlsson, vd, grundare och storägare, K-Fastigheter

16.00 AvslutningFastighetsmarknadsdagen Skåne

Var: Digital mötesplats

När: 11 mars 09.00–16.00


Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtiden i Skåne.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här presenterar vi nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Nedan kan du läsa om förra årets upplaga: 
2019

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Partners: 

Se filmen från 2019 års event här: