Image

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping - 2 April 2020

2 april

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen. Dagen arrangeras i samarbete med Jönköpings Kommun.


Preliminärt program – håll utkik efter uppdateringar!

Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Erik Blix, moderator

Öppning – en växande region
Jönköping passerade 140 000 invånare i somras och nu har staden siktet inställt på nästa milstolpe – 200 000 invånare. Hur ska det gå till och hur ska staden utvecklas på ett hållbart sätt för att rymma alla nya invånare?
Stefan Lind, chef, utbyggnadsstrategi och översiktsplan, Jönköpings kommun

Makroanalys
Nytt decennium med en mängd faktorer framför oss där valet i USA, handelskrig och de osäkra effekterna av Brexit sticker ut. Frågan är; vart är världsekonomin på väg och hur påverkar det oss? Samtidigt ligger det ständiga klimathotet som ett mörkt moln över allting. Flera experter spår nu att vi är på väg in i en lågkonjunktur; men hur förhåller det sig egentligen – hur utvecklas räntor, inflation, huspriser och köpkraft? Här får du svaren.
Christina Nyman, chefsekonom, Handelsbanken

Analys – den svenska fastighetsmarknaden
Stabilt för kontor, svajigt för handeln på grund av samma omstruk­turering som ger ett uppsving för logistik, avsvalnad nyproduk­tionsmarknad för bostäder – samtidigt som det råder bostadsbrist i de allra flesta kommunerna i Sverige. Den svenska fastighetsmarknaden är mer mångfacet­terad än på länge. Hur ser det ut framöver?
Mikael Söderlundh, analyschef/partner, Pangea Property Partners

Hållbarhetsläget i branschen – går skutan att vända?
Under 2020-talet ska de 169 konkreta hållbarhetsmålen i Agenda 2030 (som antogs av FN 2015) nås. Allt talar för att klimatfrågan kommer få ännu större uppmärksamhet framöver. Samtidigt vet vi att bygg- och fastighetssektorn står för nästan 20 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Hur är läget idag, vad behöver ske, vilka goda exempel kan vi visa upp? Går det att vända skutan eller är det redan försent?
Pia Orthén, hållbarhetschef, Stenvalvet

Panel – läget på Jönköpingsmarknaden
Hur ser de ledande aktörerna i Jönköping på läget och framtiden för fastighetsmarknaden i regionen? Hur ser planerna ut och vilka lokala samhällsfrågor är viktigast för branschen?
Andreas Georgii, affärsområdeschef, Castellum
Fler talare presenteras inom kort

Så här ska Jönköping ta täten i den digitala utvecklingen
Jönköping ligger bra till i digitaliseringsarbetet. Men för att fortsätta ligga i toppen krävs att staden och regionen kraftsamlar. Så här ska det gå till.
Jan Pihl, ordförande, Digitaliseringsrådet Jönköpings län
Ulrika Elmersson, Digitaliseringsstrateg Region Jönköpings län

Coworking – även på mindre orter
Coworkingmarknaden har närmast exploderat i Sverige de senaste åren – framförallt i de större städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Men Do Space, med bas i Linköping/Norrköping och sedan i höstas en site i Jönköping, satsar på coworking på mindre och medelstora orter – och har fått en flygande start. Vad tror man om utvecklingen framöver, vilka utmaningar har man och hur ser expansionsplanerna ut?
Niclas Söör, vd och grundare, Do Space 

Omställningen – ny spelplan för fastighetsägare
Handeln och utbudet i stadskärnor och på handelsplatser påverkas av människors behov och beteenden. Vad kan fastighetsägare göra för att dra nytta av utvecklingen och säkerställa en god utveckling framåt? Hur kan platsens erbjudande och butiksmix hjälpa till att stärka de verksamheter som finns där och dra besökare till varandra?
Helena Olsson, chef Stadsutveckling och samhälle, Fastighetsägarna Stockholm

Jönköpingspanelen
Vilka är det viktigaste frågorna för politik, näringsliv och samhällsbyggnadssektorn i Jönköpingsregionen? Hur ser de ledande politikerna på de största utmaningarna och framförallt – hur kan politik och näringsliv/fastighetsbransch samarbeta för att nå ökad framgång?
Thorbjörn Hammerth, vd, Vätterhem
Helena Jonsson, landshövding, Jönköpings län
Ilan De Basso (S), kommunalråd
Agneta Marell, rektor, Jönköping university
David Gerson, ordförande, Junehem AB

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping

Var: Elite Stora Hotellet, Jönköping

När: 2 april 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4495 kronor exkl. moms

Boka tidigt-rabatt: Gå 3 för 2! Gäller t.o.m. 28/2.
Ange "3 för 2" i rutan Kampanjkod för att ta del av erbjudandet vid anmälan av tre personer.


Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om 2019 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Se filmen från senaste seminariet här:


Arrangeras i samarbete med: Partners: