Image

Manligt nätverk på Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Lena Törner ligger bakom det kvinnliga affärsnätverket Matrona, och nyligen startade hon ett motsvarande nätverk – för män. - Jag har fått många intressanta reaktioner på det, säger Lena Törner, som på seminariet Fastighetskvinnan kommer att delta i ett panelsamtal om affärsnätverkens betydelse.
Publicerad den 12 Augusti 2014
Lena Törner. Bild: Maco Media.
Lena Törner.

Fastighetssverige och systermagasinet Lokalnytt genomför seminariet Fastighetskvinnan 2014 på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. Det är ett heldagsseminarium, som inleds med frukost och registrering klockan 08.15. Klockan 09.00 inleds den första punkten och seminariet avslutas cirka 16.00.

Det är delvis ett klassiskt affärsseminarium om den kommersiella fastighetsbranschen, men det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor inom det svenska näringslivet.

Seminariet är unikt så tillvida att samtliga talare är kvinnor.

En av punkterna är en panel där företrädare för fyra olika affärs- och karriärnätverk diskuterar nätverkens betydelse och vad de kan göra för att öka jämställdheten och andelen kvinnor på ledande positioner.

En av deltagarna är Lena Törner, som har startat nätverken Matrona och Patrona.

- Jag har i många år drivit utbildningsföretaget Maco Media, och arbetat mycket med utbildning inom IT-branschen. Jag har alltid varit i stort sett ensam kvinna i en extremt mansdominerad värld. Jag har också varit med i flera nätverk men saknade ett som fokuserade på kvinnligt affärsmannaskap, och därför startade jag Matrona år 2010. Matronas fokus är att skapa kontakter och göra affärer men samtidigt vill vi ge något gott till världen, så vi genomför varje år insamlingar till välgörenhet.

Matrona har sedan starten haft män som gäster, och Lena Törner har nu startat det manliga nätverket Patrona för affärsmän som delar Matronas grundvärderingar.

- Många har haft synpunkter och sagt: ”Så kan man väl inte göra”. Att en kvinna startar ett affärsnätverk för män, det kan vissa inte acceptera. Men jag tror på att göra det oväntade, sådant som inte är helt självklart, säger Lena Törner.

Ytterligare tre företrädare för olika affärs- och karriärnätverk kommer att delta i panelen. Vi kommer inom kort att presentera de övriga.

www.fastighetssverige.se/fastighetskvinnan hittar du mer information om seminariet.

Du anmäler dig här.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY