Image

Juridiska nyheter på Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Vid årsskiftet genomförs en rad ändringar i plan- och bygglagen. Hur påverkar dessa bygg- och fastighetsbranschen? Maria Ingelsson, delägare på Lindahl, reder ut begreppen på seminariet Fastighetskvinnan 2014.
Publicerad den 8 Augusti 2014
Annons
Image
Maria Ingelsson berättar om de kommande förändringarna i plan- och bygglagen på seminariet Fastighetskvinnan den 3 september. Bild: Lindahl
Maria Ingelsson berättar om de kommande förändringarna i plan- och bygglagen på seminariet Fastighetskvinnan den 3 september.

Fastighetssverige arrangerar seminariet på Grand Hotel i Stockholm den 3 september.

Seminariet är unikt så tillvida att samtliga talare är kvinnor.

Seminariet behandlar bland annat jämställdhets- och mångfaldsfrågor inom fastighetsbranschen och det svenska näringslivet – men det är också till stor del ett klassiskt affärsseminarium som belyser olika delar av den kommersiella fastighetsbranschen.

Bland annat kommer vi att ha en juridik-punkt, där Lindahls Maria Ingelsson berättar om hur de nya ändringarna i plan- och bygglagen – som träder i kraft vid årsskiftet – kommer att påverka bygg- och fastighetsbranschen.

- Det är viktiga förändringar som genomförs. Inom vissa frågor har det tidigare varit lite ”vilda västern” och kommunernas praxis har skilt sig mycket åt. Nu blir det förhoppningsvis tydligare vad som gäller, vilket kommer att skapa större förutsebarhet för byggherrarna, säger Maria Ingelsson.

Du kan läsa mer om seminariet på www.fastighetssverige.se/fastighetskvinnan.

Här hittar du alla medverkande som hittills har presenterats.

Du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: 

  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY