Image
Marc von Melen.

Redito anställer tio

Bolag Under våren har Redito utökat organisationen och anställt tio personer för både sin svenska och finska verksamhet som ett led i att bolaget lagt om den externa förvaltningen till att i huvudsak omfatta teknisk och ekonomisk förvaltning.


Därför kliver Folksam in i Sinoma

Bolag Michael Kjeller, Folksamgruppens chef för kapitalförvaltning och hållbarhet lägger ut texten om varför man går in som delägare i Sinoma tillsammans med Balder och Redito.


Folksam teamar upp med Balder och Redito

Bolag Folksam kliver in som delägare i Sinoma.


Jan Björk.

Redito redo för fler affärer

Bolag Efter förra veckans 1,8-miljardersaffär berättar Reditos styrelseordförande och grundare, Jan Björk, mer om vad som komma skall – och varför Balder är en attraktiv samarbetspartner.


Därför väljer Trophi Finland över Sverige

Bolag Trophi fortsätter handla i Finland. Efter nya storköpet i Jyväskylä berättar vd:n Jan Björk för Fastighetssverige om Finlands attraktionskraft, varför man hållit sig avvaktande i Sverige och varför han inte räds näthandeln.


Genova och Redito fortsätter köpa i Knivsta

Transaktioner Efter att i slutet av augusti gemensamt köpt en fastighet i Knivsta slår Genova och Redito på nytt på orten. Genom sitt gemensamägda bolag har man köpt en ytterligare en fastighet i Knivsta.


Genova och Redito köper i Knivsta

Transaktioner Genova Property Group har tillsammans med Redito tecknat avtal om att köpa fastigheten Knivsta Gredelby 21:1 till ett underliggande fastighetsvärde om 44 miljoner kronor via ett gemensamägt bolag.


”Tycker det är lite negativt”

Handel Augusti månads handelsbarometer fick rubriken ”Sval framtidstro i handeln” av Svensk Handel. Handelsfastighetsägare tycker till om branschorganisationens stämpel. I dag: Trophis vd Jan Björk.


Marc von Melen om första vd-tiden

Karriär I en och en halv månad har Marc von Melen varit vd för Redito. Här är bolagets största utmaningar – och så ser han på att få samarbeta med Erik Selin.


Balder köper majoriteten i Serena

Bolag Balder köper Ratos andel – 56 procent av aktierna – i Serena Properties som äger 21 handelsfastigheter i Finland.


Fortsatt full fart för Björk

Bolag Jan Björk kliver av vd-rollen i Redito men slår knappast av på takten. Så ser strategin ut för bolagen – och här siktar man på att växa framöver.


Han blir ny vd för Redito

Bolag Jan Björk lämnar posten som vd för Redito och fortsätter i stället som styrelseordförande. Nu har bolaget utsett hans efterträdare.


Redito växer och anställer två

Bolag För att hantera den ökande portföljvolymen och allt större projekt har Redito anställt Emma Fagerström och Andreas Norberg.


Här är Sveriges största köpcentrumägare

Handel Här är de största köpcentrumägarna i Sverige. Ensam på toppen tronar en riktig gigant.


Här är senaste årets största retailaffärer

Handel Här är de fem största transaktionerna inom handelssegmentet från oktober 2015 till och med september 2016.


Kungsleden säljer för 200 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer åtta fastigheter på olika orter till två olika köpare.


Newsec utökar förvaltningsuppdrag med Redito

Bolag Newsec har tecknat ett avtal med Redito avseende sex handelsplatser med en yta om cirka 150 000 kvadratmeter.


Redito miljardköper

Transaktioner Redito har för Trophis räkning köpt en portfölj med sex handelsfastigheter för totalt 3,1 miljarder kronor.


Redito köper Willysfastigheten i Kristianstad.

Redito köper av Kungsleden i Kristianstad

Transaktioner Redito/Trophi köper en handelsfastighet i Kristianstad av Kungsleden, som därmed lämnar staden.


Redito köper butiksfastigheter för 150 miljoner

Transaktioner Redito har i tre separata affärer köpt butiksfastigheter för drygt 150 miljoner kronor. Fastigheterna ligger i Katrineholm, Sandviken och Luleå och livsmedelskedjan Willys står för mer än 90 procent av hyresintäkterna.