Image
Åsa Vernersson, Andreas Petersson, Britt Aximon och Johan Sundqvist.

Fyra nya till Mölndala

Karriär Mölndala, som utvecklar Forsåkerområdet i Mölndal, har utökat organisationen från sju till elva personer.


Mölndala köper mer i Forsåker

Transaktioner Sista pusselbiten i markförvärven kopplade till utvecklingen av Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt, är nu lagd. I slutet av oktober fick Mölndala Fastighets AB tillträde till Frälsningsarméns fastighet på Kvarnbygatan i Mölndal, vilket ger förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av Forsåker.


Veidekke bygger 10 000 kvadratmeter kontor åt Mölndala

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad och det kommunala fastighetsbolaget Mölndala Fastighets AB har tecknat en avsiktsförklaring avseende en kontorsbyggrätt i Forsåker, Mölndal. Det nya regionkontoret för Veidekke blir cirka 10 000 kvadratmeter och kommer även att ha plats för andra hyresgäster.

Veidekke utser ny HR-chef

Bolag I december kliver Helena Karlsson på rollen som HR-chef för Veidekke i Sverige där hon kommer att vidareutveckla HR, HMS och Hållbarhetsarbetet. Hon får plats i ledningen för Veidekke i Sverige.


Mölndala växlar upp

Bolag Mölndala, som driver utvecklingen av Forsåker-området i Mölndal, växlar upp inför genomförandet och siktar på att öka personalstyrkan från sju till tretton personer det kommande året.


Göteborg 400+
Bjarne Fjellanger, Viktoria Walldin, Mats Rönnbo och Urban Hammarlund diskuterar 2020-talets avtryck i stadsbilden på seminariet Göteborg 400+ den 30 maj.

Vilket blir 2020-talets avtryck i stadsbilden?

Göteborg 400+ Göteborg i dag är ett resultat av nästan 400 år av stadsplanering — vissa delar är bra, andra mindre bra. De senaste decennierna har betytt allt från miljonprogram med betongförorter, massbilism och sovstäder till kvartersstadsdelar, blandstäder och aktivitetsbaserade stadsdelar. Nu planeras det för ett flertal nya stadsdelar i regionen. Hur ska man tänka för att undvika historiens misstag, för att bygga ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart och samtidigt skapa de stadsdelar morgondagens göteborgare vill ha? Missa inte diskussionen på framtidsseminariet Göteborg 400+. Anmälan stänger om en vecka – säkra din plats nu!


Forsåker förstärker med nya projektutvecklare

Karriär Mölndala Fastighets AB, som leder byggkonsortiet Forsåker, förstärker sin organisation med projektutvecklarna Annelie Bjerkne Gerdin och Evelina Sandström.


Så här ska framtidens Forsåker se ut

Bygg/Arkitektur På seminariet Göteborg 400+ berättar Möndalas vd Bjarne Fjellanger och Mölndals stadsbyggnadschef Björn Marklund om Forsåker, det stora stadsomvandlingsprojektet i Mölndal. Nu presenteras nya visionsbilder över området.


Göteborg 400+
Ola Serneke, Sharam Rahi, Urban Hammarlund, Bjarne Fjellanger, Simon Wallqvist, Eva Tenow och Björn Marklund

De stora utvecklingsområdena

Göteborg 400+ Göteborgsregionen präglas av stora framtidsplaner. Hur går det i några utvalda spännande områden? Hur mycket är klart till jubiléet 2021 och hur överens är staden och byggherrarna?
Flera av de stora planerna presenteras på seminariet Göteborg 400+.
Anmäl er nu – den här veckan avslutas Boka Tidigt-erbjudandet!


Mölndala ny delägare i Johanneberg Science Park

Bolag Mölndala Fastighets AB, helägt av Mölndals stad, leder byggkonsortiet Forsåker och ansvarar för utveckling och exploatering av industriområdet där det tidigare pappersbruket i centrala Mölndal låg.


Han ska förverkliga nya Forsåker

Karriär En ny vd har utsetts för Mölndala Fastighets AB som leder byggkonsortiet som ska utveckla den nya stadsdelen Forsåker i Mölndal.


Mölndala plockar vd från Peab

Karriär Kommunala Mölndala Fastighets AB, som leder utvecklingen av Forsåkersområdet i Mölndal, har utsett en ny vd. Han kommer närmast från Peab Fastighetsutveckling.


De ska utveckla Forsåker-området i Mölndal

Bygg/Arkitektur Sex företag bildar, tillsammans med kommunala Mölndala, ett konsortium som ska stå för utvecklingen av Forsåker-området i Mölndal.