Image
Carina Ohlander blir ny CFO på Savills.

Savills rekryterar ny CFO

Karriär Savills har anställt Carina Ohlander som ny CFO och även Krister Johansson som Head of Client Accounting för förvaltningsteamet.


Patrik Lindström blir vd för Serneke Projektutveckling.

Serneke slår ihop affärsområden

Bolag Serneke slår ihop sina tidigare affärsområden Projektutveckling och Fastighet. Bättre utnyttjande av resurser och effektivare process i utvecklingen av fastighetsaffären är huvudskälen till omorganisationen.


Säve flygplats – en kommande industriell blandstad

Bygg/Arkitektur Sernekes vision för Säve har sedan förvärvet varit att utveckla flygplatsområdet för industri, logistik och upplevelseindustri. Nu har planerna tagit ytterligare form för hur en industriell blandstad ska skapas på området. I planerna ingår allt från motocrossbana till handelsområde.


Serneke bygger Sveriges största solcellspark

Bygg/Arkitektur Sveriges hittills största solcellspark ska byggas på Sernekes mark vid Säve flygplats i Göteborg. Anläggningen ingår i en storsatsning på solenergi som görs av Göteborg Energi.


Serneke fortsätter köpa i Karlastaden

Transaktioner Serneke har via ett helägt dotterbolag förvärvat fastigheten Göteborg Lindholmen 1:22. Fastigheten ligger granne med den kommande stadsdelen Karlastaden och ses som strategiskt viktig för den vidare utvecklingen av området.


Sernekes Säveköp signerat

Transaktioner I början av maj tecknade Serneke en avsiktsförklaring kring ett större markförvärv vid Säve flygplats. Nu är kontraktet signerat. Serneke Fastighet köper Platzers fastighet om 100 hektar vid Säve Depå, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor.


”Kan bli vad som helst”

Transaktioner Serneke köper på sig än mer yta kring den nedlagda flygplatsen. Men än är det oklart vad man vill göra.


Serneke fortsätter växa i Säve

Transaktioner Serneke Fastighet köper en fastighet om 100 hektar vid Säve Depå till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor. 


Tornstaden-vd till ny vd-post på Serneke

Karriär Krister Johansson har rekryterats till positionen som vd för Sernekes affärsområde Fastighet.