Nordic PM får förvaltningsuppdrag åt Union Investment

Bolag Nordic PM har tecknat avtal med det tyska fastighetsbolaget Union Investment om förvaltning av bolagets fastigheter, omfattande drygt 85 000 kvadratmeter, i Arenastaden i Solna och på Vasagatan i Stockholm.


Fabege skapar Sveriges första nollenergihotell.

Sveriges första nollenergi-hotell

Bygg/Arkitektur I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell. Genom 21 borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvadratmeter solceller på fasad och tak kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.


Peab bygger 251 nya hotellrum i anslutning till Quality Hotel Friends

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 251 nya hotellrum i tre våningar i direkt anslutning till Quality Hotel Friends i Solna. Beställare är Strawberry Properties och kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor.


Ökad tillgänglighet och fler byggrätter i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Solna har fattat beslut om att gå vidare med den gemensamma visionen för Solna stationsområde, som innebär ökad tillgänglighet till och från Arenastaden. Här ska dagens kollektivtrafik – pendeltåg, tvärbana och bussar – kunna samsas med nya kollektivtrafikslag såsom tunnelbana, regionaltåg och Arlanda Express vid sidan om gång-, cykel- och biltrafik.


Stordalen storsatsar hos Fabege i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Arenastaden blir Nordic Choices nya Sverigehub – tillsammans med Fabege ska Petter Stordalens hotellimperium bygga ett nytt hotell med 336 rum, ett longstayboende med 88 lägenheter och ett nytt svenskt huvudkontor.


Så gick den rekordsnabba miljardaffären till

Bolag Under fredagen meddelade Fabege att man genomför sin tredje affär i Arenastaden till tyska Union Investment. För Fastighetssverige berättar vice vd:n Klaus Hansen Vikström hur den rekordsnabba affären kom till stånd – och vad nästa steg blir i Arenastaden.


Uarda 6.

Efter nya miljardaffären – tyska jätten vill ha mer

Bolag Union Investment fortsätter öka sitt svenska bestånd. Efter tredje miljardaffären med Fabege i Arenastaden berättar Kubilay Oezbisikletci, bolagets Senior Investment Manager Nordic Region, för Fastighetssverige om de nya investeringsplanerna på den svenska marknaden.

Så gick den rekordsnabba miljardaffären till

Bolag Under fredagen meddelade Fabege att man genomför sin tredje affär i Arenastaden till tyska Union Investment. För Fastighetssverige berättar vice vd:n Klaus Hansen Vikström hur den rekordsnabba affären kom till stånd – och vad nästa steg blir i Arenastaden.

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege har tecknat avtal om att sälja fastigheten Uarda 6 i Arenastaden till Union Investments öppna fastighetsfond Unilmmo: Europa. Den Hamburgbaserade fastighetsinvesteraren har tidigare köpt två fastigheter av Fabege i Arenastaden.


Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege har tecknat avtal om att sälja fastigheten Uarda 6 i Arenastaden till Union Investments öppna fastighetsfond Unilmmo: Europa. Den Hamburgbaserade fastighetsinvesteraren har tidigare köpt två fastigheter av Fabege i Arenastaden.


Friends arena.

Friends arena fyller fem år – så ska den bli lönsam i framtiden

Bolag Den har varit dyr och utskälld sedan start. Men när Friends arena nu firar fem år sedan invigningen ångrar Fabeges vd Christian Hermelin inte investeringen och ser med spänning fram emot att utveckla arenan i framtiden.


Haga Norra.

Så kan Haga Norra bli värt minst 2,3 miljarder

Bolag Överenskommelsen med Bilia betyder startskottet för Fabeges utveckling av Haga Norra. För Fastighetssverige berättar Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef, om när jätteprojektet förväntas stå i full blom – och hur mycket de blygt värderade byggrätterna faktiskt kan vara värda.

Fabege skriver upp byggrätter med 700 miljoner

Bolag Fabege tecknar ett nytt avtal med Bilia och påbörjar utvecklingen av Haga Norra i Stockholm. I samband med detta värderar Fabege upp byggrätterna på fastigheten - effekterna uppgår till 700 miljoner kronor.


Därför tar sig AEG an förlustprojektet

Bolag Sveriges nationalarena har gått back på driften sedan invigningen, värdet har skrivits ner dramatiskt och flera har dragit sig ur. Den nye driftaktören AEG ser dock positivt på Friends Arenas framtid.


Miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner En internationell investerare köper Uarda 7 i Arenastaden av Fabege för 1 184 miljoner kronor.


NCC bygger miljöklassat kontor åt Fabege för 830 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett 40 000 kvadratmeter stort kontorshus intill Arenastaden i Solna. Kontorshuset ska miljöklassas enligt Breeam Excellent och får Ica som största hyresgäst. Ordervärdet uppgår till 830 miljoner kronor.


Detaljplan för bostäder vid Arenastaden upphävd

Juridik Mark- och miljööverdomstolen meddelade i går att domstolen upphäver den detaljplan som Solna kommunfullmäktige fattade beslut om i juni 2014, som skulle göra det möjligt att bygga 600 nya bostäder i direkt anslutning till den nya tunnelbanan i Arenastaden.


Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH.

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till en internationell investerare.


Över tre miljoner har besökt Mall of Scandinavia

Handel Det nya köpcentrumet i Arenastaden har fått ett fint mottagande av kunderna sedan invigningen i november. Över tre miljoner har nu besökt köpcentrumet.


Fabege bygger nytt åt Ica

Uthyrning Ica Gruppen har tecknat ett tolvårigt avtal om drygt 23 000 kvadratmeter i Arenastaden. Det nya kontorshuset kommer att byggas på fastigheten Signalen 3 och inflyttning sker under det tredje kvartalet 2018.


Peab bygger kontorshus i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt kontorshus i Arenastaden, Solna. Beställare är Fabege och den totala projektsumman för Peab uppgår till cirka 435 miljoner kronor.


Operakällaren till Friends Arena

Uthyrning Friends Arena satsar på helt nya matkoncept och öppnar under våren två nya restauranger inne i arenan i samarbete med Operakällaren.


Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.

De får bygguppdraget för SEB:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Nu har Fabege valt byggare för SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden. Och det blir inte Peab som får uppdraget.