Image

Stora Hållbarhetsdagen - 27 maj 2021

Årets mötesplats om värdeskapande hållbarhetsarbete i bygg-/fastighetsbranschen

27 maj 2021

Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Genomförs som en digital mötesplats våren 2021.


Medverkande 2021

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Hållbarhetsdagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Svante Axelsson

Svante Axelsson

Svante Axelsson utsågs nyligen till "Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2021" av tidningen Aktuell Hållbarhets läsare. Han är sedan 2016 utsedd av regeringen till nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, med uppdraget att samordna näringslivet och öka takten i klimatomställningen. Han är utbildad agronom och miljöekonom vid SLU och har tidigare varit generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Mikael Stellinger

Mikael Stellinger

Mikael Stellinger är transaktionsrådgivare och partner på Cushman & Wakefield sedan 2016. Han har tidigare jobbat som affärsutvecklare på NCC och rådgivare på Catella.
Heidi Urbach

Heidi Urbach

Heidi Urbach är sedan 2018 Global Head of Real Estate Coverage på SEB. Hon har arbetat på SEB sedan 1999 i olika positioner och marknader inom både storföretag och fastigheter. Hon har en MBA, MSC (Ekonomie Mag/Civ. Ek.) från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Åsa Lind

Åsa Lind

Åsa Lind är sedan 25 år finanschef på Fabege. Hon är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har sedan många år engagerat sig aktivt i utvecklingen av grön finansiering och gröna låneprodukter.
Marianne Förander

Marianne Förander

Marianne Förander leder sektorn Real Estate, Hospitality & Construction på EY i Norden och är specialiserad på bolagsstyrning och hållbarhetsredovisning. Marianne har tidigare arbetat på näringsdepartementet och har även haft flera styrelseuppdrag i både statliga och privata företag. Hon är utbildad vid Stockholms universitet.
Kristian Sandahl

Kristian Sandahl

Kristian Sandahl är serieentreprenör och elektroingenjör från Chalmers som brinner för omställningen till ett fossilfritt samhälle. Han är VD och grundare av ChargeNode som utvecklar skalbara laddsystem för elbilsladdning. Dessförinnan har Kristian grundat och byggt upp Solme AB samt PocketMobile Communications.
Mats Axelsson

Mats Axelsson

Mats Axelsson är Global IoT Business Development Manager på Telia Division X som är Telias innovationsavdelning.
Susann Linde

Susann Linde

Susann Linde är sedan 2013 CFO och IR-chef på Wallenstam. Hon har arbetat med ekonomifrågor inom Wallenstamkoncernen sedan 2001. Hon har en kandidatexamen med inriktning verksamhetsstyrning från Högskolan i Halmstad.
Hayaat Ibrahim

Hayaat Ibrahim

Hayaat Ibrahim är tf. generalsekreterare på Institutet Mot Mutor (IMM). Hon arbetade tidigare på advokatfirman Vinge som biträdande jurist med inriktning mot antikorruption, internutredningar samt företagande och mänskliga rättigheter. Hon utsågs till en av de mäktigaste i Hållbarhetsverige 2021.
Anna Graaf

Anna Graaf

Anna Graaf är sedan 2012 hållarhetschef på White Arkitekter. Hon är civilingenjör från Chalmers och har lång erfarenhet av att driva och samordna miljö- och hållbarhetsfrågor i såväl byggprojekt som stadsplanering. Anna Graaf är även styrelseledamot i NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv och har varit finalist i ”Sveriges bästa Hållbarhetschef” både 2016 och 2020.
Filip Elland

Filip Elland

Filip Elland är sedan 2016 hållbarhetschef på Castellum där han har arbetat sedan 2012. Han sitter dessutom i EPRA Sustainability kommitté och GRESB benchmark kommitté. Han har tidigare varit uppdragsledare inom hållbarhet på ÅF. I grunden är han utbildad civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola.
Mattias Höjer

Mattias Höjer

Mattias Höjer är professor vid avdelningen för Strategiska hållbarhetsstudier och Centre for the Future of Places (CFP) på KTH. Han är bland annat medlem i den europeiska Expertgruppen D4S, Digitilize for sustainability och deltog i delprojektet för lokaler inom IVA-projektet Resurseffektivitet och cirkulär ekonomi.
Monica von Schmalensee

Monica von Schmalensee

Monica von Schmalensee är arkitekt och var mellan 2011 och 2017 vd för White Arkitekter, som hon började på redan 1994. I dag är hon partner på White Arkitekter. Hon har varit ordförande för Sweden Green Building Council och är sedan 2017 ledamot i Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA).
I februari 2018 utsågs hon av regeringen till ordförande i Rådet för hållbara städer. År 2016 utsågs hon till Årets samhällsbyggare.

 
Ylva Frithiofson

Ylva Frithiofson

Ylva Frithiofson är enhetschef för enheterna Circular economy & Climate strategies samt Health Sciences på Ramboll Environment & Health Sweden. Hon är också Sustainability Lead Europe för Ramboll Environment & Health. Ylva deltog i delprojektet för lokaler inom IVA-projektet Resurseffektivitet och cirkulär ekonomi.
Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare, Årets hållbarhetschef och tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award.

Stora Hållbarhetsdagen 2021

Var: Digital mötesplats

När: 27 maj 09.00 - 16.00

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Partners: