Stora Bostadsdagen Göteborg 24 april

Stora Bostadsdagen Göteborg

Onsdag 24 april kl. 09.00 - 16.00

Bostadsmarknaden har länge varit en säker hamn för fastighetsinvesterare. Samtidigt svajar nyproduktionsmarknaden betänkligt. Vad händer på den svenska och den göteborgska bostadsmarknaden? Det här seminariet ger dig svaren.Preliminärt program – håll utkik efter uppdateringar!

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkommen!
  
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, Erik Blix, moderator

9.10 Analys – det makroekonomiska läget
Internationella handelskonflikter, Trump-twitter, Brexit, motsättningar inom EU, inhemsk politik, ränteutveckling – och kanske en och annan svart svan. Det händer oerhört mycket intressant i den makroekonomiska världen. Hur påverkar detta den svenska ekonomin och fastighetsmarknaden? 
Andreas Wallström, prognoschef och biträdande chef för Makroanalys, Swedbank

9.40 Analys – nyproduktion och marknaden för bostadsfastigheter
Hyresbostäder har länge varit en trygg hamn för fastighetsinvesterare, men nyproduktionsmarknaden har som bekant skakat ordentligt en tid och bostadsproducenterna har fått se sina aktiekurser störtdyka på börsen. Hur ser marknaderna ut, i Sverige och i Göteborg, och vad kommer att hända framöver?
Peter Wiman, analyschef, Savills

10.05 Panel – läget på nyproduktionsmarknaden
    
Sedan en tid tillbaka går nyproduktionsmarknaden mycket trögare än tidigare. Köparna är mer försiktiga och börskurserna för de noterade utvecklingsbolagen har mer eller mindre kraschat. Hur ser de ledande utvecklarna i Göteborg på den lokala marknaden? Hur går trenderna här och vad kommer att hända framöver?
Lars Göran Andersson, vd, HSB Göteborg
Charlotta Nilsén, regionchef, Veidekke Bostad
Marcus Cyrillus, partner Bjurfors Nyproduktion

10.30 Fika- och mingelpaus

11.00 Här ska Göteborg växa
Bostadsmarknaden har svalnat av, men bostadsbristen är ändå lika stor som tidigare. Det planeras för tusentals bostäder i Göteborg de kommande åren. Stadsbyggnadsdirektör Henrik Kant berättar om de pågående och framtida bostadsplanerna. Hur tänker staden kring kommande utveckling? Hur och var ska staden växa? Och hur ser utmaningarna ut?
Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör, Göteborgs stad

11.25 Ser kringboende som tillgång istället för hot
Kringboendes åsikter har traditionellt setts som ett hot – Skanska ser dem istället som en tillgång. Genom att tidigt i processen bjuda in till dialog, bland annat med ett innovativt digitalt verktyg, får invånarna vara med och utveckla staden som de själva vill bo i. Resultatet – Bättre projekt, mer samtal och färre klagomål
Christina Ingelsten, hållbarhetsansvarig, Skanska Nya Hem

11.45 Den nya bostadspolitiken
En ny regering och en ny bostadsminister är på plats. Januariöverenskommelsen innehåller en hel del som påverkar bostadssituationen. Vad kommer att hända framöver, vilka åtgärder kommer att genomföras och vilka dras i långbänk? Vilka vägval står nu svensk politik inför och hur bör branschen hantera situationen?
Kent Persson, samhällspolitisk chef, Heimstaden, fd partisekreterare för Moderaterna

12.10 Lunch- och mingelpaus

13.10 Programpunkt meddelas inom kort!

13.35 Demografiska utmaningar – hur ska vi tänka nu?
Större delen av Göteborgs befolkningsökning utgörs av utrikes födda med låg betalningsförmåga. Men när bostadsbristen bekämpas byggs det mesta för att tillfredsställa den övre medelklassen. Hur bör branschen tänka framöver för att få bäst avkastning? Vilka politiska reformer ska till för att förbättra bostadssituationen?
Maria Pleiborn, demograf och bostadsmarknadsexpert, WSP

14.00 Programpunkt meddelas inom kort!

14.25 Fika- och mingelpaus

14.55 Gör vi samma misstag igen? – Likheter med 1990-talet
Byggboom hand i hand med en kraftig kreditexpansion. Regleringar för att kyla ner – och en kraftigt minskad efterfrågan. En enkel beskrivning av nuläget – och av tiden som föregick bostadskrisen i början av 1990-talet. Håller vi på att bygga upp en ny kris?
Robert Boije, chefsekonom, SBAB

15.20 – 16.00 Fastighetskungarna om bostadsmarknaden
  
Hur tänker Göteborgs fastighetskungar Erik Selin och Hans Wallenstam kring läget på bostadsmarknaden i Sverige och i Göteborg? Var finns de bästa affärsmöjligheterna i det nya marknadsläget? 
Erik Selin, vd, Balder och Hans Wallenstam, vd, Wallenstam

Stora Bostadsdagen Göteborg 2019

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg​

När: Onsdag 24 april, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


BOKA TIDIGT: Till och med 22 mars kan du anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre! Ange då "4 för 3" i rutan Kampanjkod!

Du anmäler dig till seminariet här

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen Göteborg är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se