Image

Stora Bostadsdagen Göteborg 24 april

Stora Bostadsdagen Göteborg

Onsdag 24 april kl. 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Bostadsmarknaden har länge varit en säker hamn för fastighetsinvesterare. Samtidigt svajar nyproduktionsmarknaden betänkligt. Vad händer på den svenska och den göteborgska bostadsmarknaden? Det här seminariet ger dig svaren.


Medverkande 2019

Erik Blix

Erik Blix

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Han är moderator på Stora Bostadsdagen Göteborg. Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Erik Selin

Erik Selin

Erik Selin är vd, grundare och storägare i Balder. Han är en av de största och mest namnkunniga profilerna i den svenska fastighetsbranschen. Han har med två tomma händer byggt upp ett mångmiljardimperium och hans Balder är i dag landets största börsnoterade fastighetsbolag. Han har även, av sina vd-kollegor i branschen, blivit framröstad till branschens trevligaste vd i magasinet Fastighetssverige.

Hilda Esping Nordblom

Hilda Esping Nordblom

Hilda Esping Nordblom är arkitekt SAR/MSA, partner och vice vd på Liljewall arkitekter. Hon har under sina 24 år på företaget kommit att bli en av kontorets mest erfarna bostadsarkitekter och har rollen som ansvarig arkitekt i bostadsprojekt i alla skeden, från tidiga idéskisser och tävlingar till genomförande. Hon har också flera samarbeten med Chalmers Arkitektur och sitter i styrgruppen för Centrum för boendets arkitektur, CBA.
Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Alexandra Hagen

Alexandra Hagen

Alexandra Hagen är sedan januari 2018 vd för White, Skandinaviens största arkitektbyrå. Hon är utbildad arkitekt från Chalmers och har arbetat inom White sedan 2000. Innan hon blev vd var hon i sju år kontorschef på Whites kontor i Malmö.
Robert Boije

Robert Boije

Robert Boije är chefsekonom på SBAB. Han är civilekonom och doktor i nationalekonomi och har tidigare arbetat som avdelningschef och chefsekonom på Riksrevisionen. Han har dessförinnan bland annat varit chefsekonom på Finansinspektionen, samhällspolitisk chef på Saco, chef för Makroanalysenheten på Finansdepartementet och chef för Utredningsenheten på Riksbanken.
Charlotta Nilsén

Charlotta Nilsén

Charlotta Nilsén är sedan 2016 regionchef på Veidekke Bostad i region Sydväst. Hon är utbildad civilingenjör från Lunds Universitet och har även 16 år på NCC och drygt tre år på Riksbyggen bakom sig.
Magnus Månsson

Magnus Månsson

Magnus Månsson är ägare och koncernchef för Semrén & Månsson Arkitekter AB. Han anställdes 1979 vid dåvarande Semrén Arkitektkontor AB. 1989 blev han vd och från 2010 har han varit koncernchef.
Marcus Cyrillus

Marcus Cyrillus

Marcus Cyrillus är fastighetsmäklare och affärsutvecklare för nyproduktion på Bjurfors, där han arbetat sedan 2011. Han har haft flera roller inom bolaget och senast som försäljningschef för Bjurfors nyproduktionssatsning i Göteborg. Förutom hans erfarenhet av nyproduktionsförsäljning har han även mångårig erfarenhet av successionsförsäljning.
Maria Pleiborn

Maria Pleiborn

Maria Pleiborn är demograf och seniorkonsult på WSP med bostadsmarknad som specialitet. Hon arbetar med rådgivning om bostadsmarknads- och bostadsförsörjningsfrågor runt om i landet. Hon har arbetat för WSP sedan 2010.
Lars Göran Andersson

Lars Göran Andersson

Lars Göran Andersson är sedan 2007 vd för HSB Göteborg. Han är utbildad på Växjö universitet och har varit verksam inom HSB sedan 90-talet. Han har tidigare bland annat arbetat som kommunikationschef på HSB Riksförbund och marknadschef på HSB Göteborg. Han har även ett flertal styrelseuppdrag inom HSB-sfären.
Charlotta Brolin

Charlotta Brolin

Charlotta Brolin är hållbarhetsspecialist på Riksbyggen. Hon är högskoleingenjör i miljöteknik från Högskolan i Kalmar och har varit verksam inom Riksbyggen sedan 2007.
Henrik Kant

Henrik Kant

Henrik Kant är sedan 2018 stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad. Han är utbildad civilingenjör från Chalmers och har även en högskoleingenjör i fysisk planering från högskolan i Gävle. Han har jobbat inom Göteborgs stad i 20 år.
Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är sedan årsskiftet prognoschef och biträdande chef för Makroanalys på Swedbank. Han var tidigare chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen.
Emma Sarin

Emma Sarin

Emma Sarin är projektledare för HSB Living Lab; HSB, Chalmers och ett tiotal övriga partners stora satsning mot framtidens boende. Hon har varit verksam inom HSB sedan 2007 och har arbetat som projektledare för ett antal utvecklingsprojekt. Hon är utbildad marknadsekonom och projektledare.
Kent Persson

Kent Persson

Kent Persson är samhällspolitisk chef på Heimstaden. Han har tidigare arbetat som partisekreterare för Moderaterna, varit kommunalråd i Örebro och har över 20 års erfarenhet av strategisk rådgivning, organisationsutveckling och politik.
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Han arbetade dessförinnan på EY. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.

Stora Bostadsdagen Göteborg 2019

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg​

När: Onsdag 24 april, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen Göteborg är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Partner:Film från eventet 2019: