Image
Kallebäck Property Invest äger Saab-fastigheten i Kallebäck, Göteborg.

Kallebäck: Hyresgäst ny huvudägare

Bolag Kallebäck Propertys huvudägare Noonday/Farallon Capital Management har sålt hela sitt innehav till Saab AB, som också är bolagets enda hyresgäst.


Saabs försäljning ”win-win” för Järfälla såväl som koncernen

Bolag På marken som Saab nu säljer ska det byggas en helt ny stadsdel. Förhoppningen är att det kommer att bli en snabb försäljning, enligt Saabs koncernfastighetschefen Torbjörn Nibelius.


Henningson-Gruppen och Ruag bygger ny rymdfabrik i Linköping

Transaktioner Ruag Space expanderar sin verksamhet i Linköping genom att bygga en ny rymdfabrik tillsammans med Henningson-Gruppen som nu etablerar sig i staden.


Nordika köper kontorsfastighet i Jönköping

Transaktioner Nordika köper en centralt belägen kontorsfastighet i Jönköping.


Coor tecknar avtal med Saab

Bolag Coor Service Management har tecknat ett nytt avtal med försvars- och säkerhetsföretaget Saab om att leverera fastighetsanknutna tjänster till åtta av Saabs anläggningar.
Avtalet som gäller fram till och med 2016 har en beräknad årsomsättning på 180 miljoner kronor.


Platzer säljer Saabs växellådsfabrik, Skår 40:17, i Göteborg till Liseberg.

Platzer säljer för kvarts miljard

Transaktioner Platzer säljer Saabs växellådsfabrik i Göteborg om 47 000 kvadratmeter. Värdet i affären uppgår till 250 miljoner kronor.


Klövern köper i Göteborg

Transaktioner Klövern har köpt en fastighet i Kallebäck teknikpark i Göteborg för 180 miljoner kronor.


Platzer: Avbryt Saabrekonstruktionen

Juridik Platzer Fastigheter är en av Saabs borgenärer, och i ett yttrande till tingsrätten uppmanar Platzer tingsrätten att besluta om att Saabs företagsrekonstruktion ska upphöra.


Saab lämnar WTC i centrala Stockholm

Uthyrning Det globala försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB har valt att teckna ett sexårigt hyreskontrakt om cirka 2 400 kvadratmeter i fastigheten Nätdomaren 1 på Alviks Torg. Saab AB kommer därmed att flytta sitt koncernledningskontor från World Trade Center i centrala Stockholm i början av 2012.


Saabs fastighetsaffär klar

Transaktioner Nu är det klart att Hemfosa-konsortiet köper 50,1 procent av aktierna i Saab Automobile Property för 255 miljoner kronor.


Hemfosa väntar på andra Saabaktörer

Transaktioner Hemfosa är, enligt uppgift tillsammans med ett konsortium med andra aktörer, redo att köpa Saabfastigheten i Trollhättan. Men man inväntar att andra aktörer också skjuter in pengar.


”Hemfosa berett betala mer än 290 miljoner”

Transaktioner Hemfosa är mycket nära ett köp av Saabfastigheten i Trollhättan.
Enligt Dagens Industri är Hemfosa berett att betala ett något högre pris än de 290 miljoner kronor som nämndes när den ryske affärsmannen Vladimir Antonov var på väg att köpa fastigheten.


DTZ får i uppdrag att sälja Saabfastigheten

Transaktioner Det tar för lång tid att vänta på att EIB ska godkänna den omstridde ryske affärsmannen Vladimir Antonov som köpare av Saabs fabriksfastighet i Trollhättan.
Nu får DTZ i uppdrag att sälja fastigheten, enligt Dagens Industri.


Miljardprojekt planeras i Sunne

Bygg Climate Arena Sweden planerar för en inomhusarena i miljardklassen i Sunne. Med i projektet är, bland andra, också NCC.


Saab-affär riskerar gå i stöpet

Transaktioner För en vecka sedan gav regeringen klartecken för Saabs ägare Spyker Cars att sälja vissa av fastigheterna till den ryske finansmannen Vladimir Antonov. Nu riskerar affären att haverera.


Regeringen tillåter
försäljning av Saab-fastigheter

Transaktioner Regeringen säger ja till Spykers förslag att sälja vissa av Saabs fastigheter till den ryske finansmannen Vladimir Antonov.


Spyker vill sälja Saab-fastigheter

Transaktioner Spyker Cars för förhandlingar med en finansiell institution om att sälja och hyra tillbaka Saab Automobiles fastigheter i Trollhättan.
Enligt Dagens Industri är det den ryska bankmannen Vladimir Antonovs bolag Convers Group som Saab förhandlar med.


Fastighetsägare stämmer Saab

Juridik En fastighetsägare i Göteborg har stämt Saab för obetalda hyror. Hyresskulden uppgår till cirka 25 miljoner kronor.