Image
Andreas Wahlén.

NP3 köper för 220 miljoner och säljer för 120 miljoner

Transaktioner NP3 köper industri- och handelsfastigheter för 220 miljoner och säljer kontorsfastigheter för 120 miljoner kronor.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

NP3 Fastigheter köper för 210 miljoner kronor

Transaktioner NP3 har i fyra separata transaktioner förvärvat fyra fastigheter, primärt för industri- och lagerverksamhet, till ett värde av 210 miljoner kronor.


Lindbäcks satsar på automatisering

Bygg/Arkitektur Lindbäcks kommer att installera en ny och delvis automatiserad logistik-lösning för hantering av volymer i den nya fabriken på Haraholmen, Piteå.


Hotell i Piteå nominerat till Årets Bygge

Bygg/Arkitektur Nybyggda Kust Hotell & Spa i Piteå nomineras till Årets Bygge 2017.


Lokala fastighetsmagnater: Tomas Turovaara

Sverige DEL 10: Fastighetssverige skriver om fastighetsmagnaterna i vårt avlånga land. Nu kartlägger vi Kirunas fastighetskung som med sin kompanjon Magnus Bäcktorp byggt upp ett imperium i de nordligaste delarna av Sverige.


Skandrenting köper i norr

Transaktioner Skandrenting köper fastigheter i Luleå och Piteå. Avsikten är att bygga nya byggnader för lager och kontor.


Lindbäcks bygger i Piteå

Bygg/Arkitektur Piteå kommun och Lindbäcks fastigheter har undertecknat ett markanvisningsavtal för tomten på kvarten Tallen, invid busstationen i Piteå. Byggstarten av 110 nya lägenheter är i mars 2017.


Skoogshotell renar luften

Bygg/Arkitektur Nya Kust Hotell & Spa i centrala Piteå beskrivs som en gigantisk luftrenare. Fasaden består av en speciell betong som ”äter” föroreningar och smuts.


NCC och Pitebo bygger högt och går i bräschen för nytt lagkrav

Bygg/Arkitektur NCC bygger Piteås högsta hus om 55 meter åt det kommunala bostadsbolaget Pitebo, och går samtidigt i bräschen för Skatteverkets nya krav om elektronisk personalliggare. Den nya lagen träder i kraft den 1 januari 2016. Ordern från Pitebo är värd 122 miljoner kronor.


Kvarteret Tallen.

Lindbäcks bygger ny stadsdel i centrala Piteå

Bostäder För ett år sedan tecknade Piteå kommun och Lindbäcks en överenskommelse för kvarteret Tallen vid busstationen och nu är det klart att Lindbäcks också ska bygga en helt ny stadsdel på stationsområdet Västermalm.


Incit öppnar kontor i Piteå

Ekonomi/Finansiering Incit, som hjälper fastighetsföretag att effektivisera sin verksamhet med hjälp av ekonomi- och fastighetssystemet Incit Xpand, har sedan tidigare ett kontor i Skellefteå.


H&M till Träkronan i Piteå

Uthyrning H&M byter lokal i Piteå och hyr 2 200 kvadratmeter i Skoogs projekt Träkronan, som beräknas stå färdigt sommaren 2016.


NP3 köper fastighetsportfölj för 435 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter köper hela fastighetsbolaget AB Klar-Invests portfölj om 20 fastigheter i Luleå, Piteå, Umeå, Gävle och Skellefteå. Hyresvärdet uppgår till nära 50 miljoner kronor årligen.


Byggstart för Europas modernaste husfabrik

Bygg/Arkitektur I går tog Lindbäcks Bygg det första spadtaget för Europas modernaste husfabrik i Piteå hamn. Den nya fabriken ska tredubbla produktionskapaciteten och stå klar vid årsskiftet 2017/2018.


NP3 Fastigheter hyr ut i Piteå

Uthyrning NP3 Fastigheter har tecknat hyresavtal i Piteå med Fritid & Vildmarksliv i Norr samt Peab Sverige.


Skoogs satsar sammanlagt 300 miljoner kronor i Piteå.

Nåiden får bygguppdraget kring Träkronan

Bygg/Arkitektur Skoogs Fastigheter AB väljer Nåiden Bygg AB som partner i sitt stora projekt Träkronan i Piteå. Byggstart är planerad till februari.


Generationsskifte i Wallsténföretagen

Karriär Thomas Wallstén lämnar över vd-posten i bolaget till dottern Charlotta Wallstén.


Piteå kommun vill köpa tillbaka fastigheter

Transaktioner År 2007 sålde kommunala Piteå näringsfastigheter Musikhögskola och Acusticum till KB Fermaten som ägs av Royal Bank of Scotland.
PNF vill nu köpa tillbaka fastigheten i en affär värd cirka 180 miljoner kronor.


Skoogs i satsning om 300 miljoner i Piteå

Bygg Skoogskoncernen investerar 300 miljoner kronor i utvecklingen av en ny stadsdel kring gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå. Mest spektakulärt blir ett nytt landmärke.


Tema ritar ett 17-våningshus i Piteå

Bygg I centrala Piteå planerar Pitebo AB ett sjutton våningar högt bostadshus. Tema vann det parallella skissuppdraget och arbetar nu vidare med uppdraget.