Image
Hufvudstaden anlitar Colliers för uthyrningsuppdrag i Göteborg.

Hufvudstaden anlitar Colliers för uthyrningsuppdrag i Göteborg

Uthyrning Hufvudstaden har anlitat Colliers för ett exklusivt uthyrningsuppdrag avseende 800 kvadratmeter kontor. Fastigheten som är belägen i Nordstan i centrala Göteborg, erbjuder moderna och ljusa lokaler på bästa läge, högst upp i huset.


Nu inleder Nordstan, i samarbete med Göteborgs stad, en upphandling för att hitta det arkitektkontor som får uppdraget att gestalta den planerade gatuentrén och anslutningen till Västlänken.

Nordstan inleder upphandling av arkitektkontor

Bygg/Arkitektur Nu inleder Nordstan, i samarbete med Göteborgs stad, en upphandling för att hitta det arkitektkontor som får uppdraget att gestalta den planerade gatuentrén och anslutningen till Västlänken. Nordstans utbyggnad åt norr kommer att bli en visuellt viktig del av den nya stadsdelen som växer fram här.


Huvudstaden satsar igen på upplevelsekoncept i femmanhuset

Selfiemuseum flyttar in i Nordstan

Uthyrning I slutet av oktober öppnar Milajki i Femman, en del av gallerian Nordstan i Göteborg. Milajki beskrivs som ett selfiemuseum där besökaren möts av en färgsprakande och fantasirik fotovänlig miljö.


Hufvudstaden tecknar stort kontorsavtal i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar stort kontorsavtal i Nordstan

Uthyrning Alektum Group AB har förlängt sitt hyresavtal om 5 500 kvadratmeter med Hufvudstaden vid Nils Ericsonsgatan 17 i Nordstan, Göteborg. Dessutom tecknas ett hyresavtal med Hufvudstaden gällande en ny lokal för verksamheten i Stockholm gällande kontor om 333 kvadratmeter på Kungsgatan 32.


IT-bolag hyr hos Hufvudstaden i Nordstan.

IT-bolag hyr hos Hufvudstaden i Nordstan

Uthyrning Hufvudstaden i Göteborg har tecknat ett hyresavtal med IT-bolaget Iver gällande en cirka 2 750 kvadratmeter stor kontorslokal i Femman, Nordstan. Inflyttning sker efter sommaren 2022. Med detta avtal inkluderat har Hufvudstaden sammanlagt hyrt ut cirka 6 800 kvadratmeter lokaler i Femman under de tre senaste månaderna.


Visonsbild Nordstan där köpcentrumet föreslås få en direktuppgång från Västlänken.

Nordstan får tillbyggnad – nu ska viktig detaljplan granskas

Bygg/Arkitektur En stor detaljplan som omfattar ny bebyggelse i form av tre kvarter inom stadsdelarna Nordstan och Gullbergsvass samt en tillbyggnad till Nordstans köpcentrum söder om boulevarden ska nu ut på granskning, det beslutades vid byggnadsnämndens senaste sammanträde. Nordstan har också träffat ett avtal med Trafikverket om en Västlänksuppgång. För Fastighetssverige berättar Nordstans vd Helena Lindqvist mer om det viktiga beskedet.


Hufvudstaden tecknar avtal med Fastighetsägarna i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar avtal med Fastighetsägarna i Nordstan

Uthyrning Fastighetsägarna GFR har tecknat hyresavtal för en nyrenoverad, flexibel kontorslokal om 640 kvadratmeter i Hufvudstadens fastighet Femman i Nordstan, Göteborg. Inflytt sker efter sommaren 2022.


Helena Lindqvist är ny ordinarie vd för Nordstans och Niklas Lundin är ny marknadschef från och med den 22 november.

Nordstan tillsätter ny vd och marknadschef

Karriär Den 1 oktober 2021 tillträdde Helena Lindqvist tjänsten som ordinarie vd för Nordstans Samfällighet (Nordstan). Helena har varit tillförordnad vd sedan februari i år och innan dess var hon Nordstans ekonomichef. Nordstan har dessutom rekryterat en ny marknadschef, Niklas Lundin, som från den 22 november kommer att leda Nordstans kommunikations- och marknadsarbete framåt.


Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan

Uthyrning Revisionsbyrån Grant Thornton har valt att förnya sitt hyreskontrakt med Hufvudstaden gällande en kontorslokal om 2 000 kvadratmeter på Östra Hamngatan 26 i Nordstan, Göteborg. Lokalerna kommer att genomgå en renovering för att anpassas till ett än mer flexibelt arbetssätt.


Vietnamhaket öppnar i Nordstan.

Hufvudstaden välkomnar Vietnamhaket till Nordstan

Uthyrning I mars öppnar Vietnamhaket på övre plan i gallerian Femman i Nordstan.


Femmanhuset.

TRR hyr 1 070 kvadratmeter av Hufvudstaden

Uthyrning Omställningsaktören TRR flyttar till ny adress i Nordstan efter att ha tecknat ett hyresavtal med Hufvudstaden. Kontorslokalen är på 1070 kvadratmeter och ligger på Nils Ericsonsgatan 17. Inflyttningen är planerad till augusti 2021.


Stor butik töms tvärt i Nordstan

Handel Lämnar med kort varsel när ny, omtalad, hyresgäst knackar på dörren.


Scorett öppnar flaggskeppsbutik i Nordstan.

Ny flaggskeppsbutik till Nordstan

Uthyrning Under hösten öppnar Scorett en ny flaggskeppsbutik i Nordstan i Göteborg.


Nordstan får en ny paradentré, som enligt vd Ulrika Carlsson ska stå klar till julhandeln.

Så blir Nordstans nya paradentré

Bygg/Arkitektur Nordstan i Göteborg bygger nu om sin paradentré mot Norra Hamngatan


Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget.

Så blir nya Nordstan

Bygg/Arkitektur Det centrala köpcentrumets parkeringshus ska toppas med 13 500 kvadratmeter bostäder.


Jerkstrands öppnar i Femman.

Anrika Göteborgskonditoriet öppnar nytt hos Hufvudstaden

Uthyrning Jerkstrands öppnar nytt konditori i Femman.


Så ska touchskärmar vända trenden

Handel För Fastighetssverige berättar Deniz Chaban, vd på Touchtech hur touchskärmarna kan komma att revolutionerna handeln. Den nya tekniken testas snart i en ny popup i Göteborg och förhoppningen är att konceptet ska inspirera andra.


Zocalo öppnar i Femman

Uthyrning I november slår Zocalo upp dörrarna till sin nya restaurang i Femman. Restaurangen är det senaste tillskottet till Femmans övre plan.


Feststämning i Femman

Uthyrning Amerikanska jätten väljer Femman när man öppnar sin första butik i Göteborg.


Ny sportbutik till Femman

Uthyrning I slutet av februari slår Aim’n upp dörrarna till sin nya butik i Femman i Nordstan. Butiken är det senaste tillskottet till Femmans övre plan och kommer att erbjuda träningskläder till kvinnor och tjejer.