Image
Jan Johansson, ekonomi- och finansdirektör på Scandic.

Så har hotelljätten förhandlat ner sina hyror

Bolag Hotelljätten Scandic har drabbats svårt av coronapandemins effekter och tillför nu närmare tre miljarder kronor till verksamheten via lån och en nyemission. För Fastighetssverige berättar finansdirektören Jan Johansson mer om kapitalinjektionens betydelse, hur bolaget har förhandlat om hyror med fastighetsägarna och vad man tycker om regeringens stödpaket med hyresrabatter.


Visionsbild över stadsdelen Tamarinden i Örebro.

Kommunerna som visar vägen till klimatsmart stadsplanering

Energi/miljö Örebro, Umeå och Botkyrka har valts ut som föregångare när det gäller att jobba med stadsplanering som minskar påverkan på klimatet. Nu ska de dela sina erfarenheter med fyra andra kommuner i Sverige och inom ett nätverk i Europa.


Malmö Cityfastigheter rekryterar ny vd

Karriär Malmö Cityfastigheter rekryterar en ny vd från Ikano Bostad. Jan Johansson kvarstår i bolaget som styrelseledamot.


Bytesaffär i Malmö

Transaktioner Malmö stad byter till sig fastigheten Brännaren 9 i Sorgenfri och en industrifastighet längs Trelleborgsvägen. Carl F, som i dag äger fastigheten på Sorgenfri, får i sin tur mark i Norra Hamnen.


Trivselhus sluter nytt avtal för grupphusbyggnation

Bygg/Arkitektur Södras dotterföretag Trivselhus har tecknat avtal med markentreprenören MacFreeze om byggnation av 52 bostäder till ett sammanlagt ordervärde av 116 miljoner kronor i Kållered, Mölndals kommun.


HSB och JM planerar bostäder i Malmö

Transaktioner Malmö stads tekniska nämnd har godkänt tre markförsäljningar, som tillsammans ger Malmö omkring 150 nya bostäder med blandade upplåtelseformer. Köpare är HSB och JM.


Vision för Sorgenfri.

Malmö stad köper fastighet på Sorgenfri

Transaktioner Malmö stad köper fastigheten Brännaren 20 för att kunna fortsätta utvecklingen av Sorgenfri med förskola, bostäder och allmän park.


Stenvalvet rekryterar från Niras och Arcona

Karriär Stenvalvet förstärker sin organisation med en förvaltare till regionen Mälardalen samt en projektutvecklare.


Nordic PM får driftuppdrag av Altira

Bolag Nordic PM har tecknat avtal med Altira AB, som ger Nordic PM ansvar för den tekniska driften av Altiras fastighetsbestånd.


JSB växer och anställer

Bolag JSB är en byggentreprenör i tillväxt. Prognosen för 2015 inräknat handlar det om cirka fördubbling av omsättningen sett över en femårsperiod. JSB har nyligen anställt flera projektledare, platschefer och arbetsledare och rekryteringen fortsätter.


Johansson in i Bravidas styrelse

Bolag Peabs förre koncernchef Jan Johansson, som 1 mars blir ny vd för Malmö Cityfastigheter, har valts in i styrelsen för Bravida Holding AB.


Här är Johanssons nya jobb

Karriär I våras lämnade Jan Johansson posten som koncernchef för Peab. Här är hans nya tjänst.


Ny vd för Trivselhus

Karriär Jan Johansson har utsetts till ny vd för Trivselhus och tillträder tjänsten den 1 augusti.


Lönnbacken rekryterar igen

Karriär Lönnbacken Fastigheter förstärker sin förvaltningsorganisation ytterligare genom att rekrytera Anni Carpelan som regionchef.


Nytt i Catenas styrelse

Karriär Katarina Wallin föreslås som ny ledamot i Catenas styrelse. Hon ersätter Jan Johansson som avböjt omval.


Peabs vd avgår

Bolag Peabs vd Jan Johansson lämnar sitt uppdrag.
– I en allt tuffare tid för byggbranschen känner Jan Johansson att han inte är rätt person att leda verksamheten in i framtiden, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf.


…och möblerar om i ledningen

Bolag Peab genomför en uppdelning av ansvaret inom affärsområde Bygg.


Något bättre än väntat från Peab

Bolag Peabs resultat före skatt landade på 441 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Analytikerna hade enligt SIX Markets Estimates räknat med 433 miljoner kronor.
Vd Jan Johansson ser nu en försvagad efterfrågan på byggmarknaden.


Peab bygger andra etappen av Max IV

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga den andra etappen av Max IV laboratoriet i Lund. Beställare är Fastighets AB ML4 och kontraktssumman uppgår till 1,3 miljarder kronor.


Peabresultat över förväntningarna – men låg orderingång

Bolag Efter projektnedskrivningar på 425 miljoner uppgicks Peabs resultat före skatt till 33 miljoner kronor (338) under det andra kvartalet. Analytikerna hade räknat med 5,4 miljoner som analytikerna, enligt SME Direkt hade räknat med.
Däremot var orderingången lägre än väntat, 7 768 miljoner kronor (11 027) jämfört med analytikernas förväntningar på 10 566.