Image
Magnus Meyer ersätter Kristina Alvendal i Belatchews styrelse.

Meyer ersätter Alvendal på Belatchew

Karriär Kristina Alvendal lämnar Belatchews styrelse efter fyra år. Hennes ersättare blir Magnus Meyer.


Selvaag Bostad och Belatchew Arkitekter vinner markanvisningstävling i Nacka.

Selvaag och Belatchew vinner naturban markanvisningstävling i Nacka

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har tillsammans med Selvaag Bostad och Urbio vunnit Sveriges första naturbana markanvisningstävling, arrangerad av Nacka Kommun, med projektet Grønn.


Rahel Belatchew sommarpratar den 13 augusti.

Rahel Belatchew blir en av årets sommarpratare

Sverige När årets värdar för Sommar i P1 presenterades under torsdagen fanns arkitekten och branschprofilen Rahel Belatchew med på listan.


Karin Måwe.

Belatchew rekryterar från Evidens

Karriär Belatchew Arkitekter har rekryterat Karin Måwe som affärsutvecklingschef, med ansvar för att ta vidare företagets tillväxt, utveckla affären och ta in Belatchew Arkitekter på nya marknader.


Förvaltaren bygger högt i trä i Ursvik, Sundbyberg.

Förvaltaren bygger högt i trä

Bygg/Arkitektur Förvaltarens landmärke vid nya tvärbanans hållplats Ursviks torg blir stadsdelens första höghus i trä. Huset närmast torget kommer att prägla gatubilden i hela västra Ursvik, såväl till gestaltning som till innehåll. Målsättningen är att bygget kommer igång i höst, med beräknad inflyttning 2023.


Fastighetskvinnan
Karolin Forsling, Lisa Farrar och Rahel Belatchew – missa inte deras panelsamtal på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 4 september.

Fastighetskvinnan: Visionärerna – helt utan ramar

Fastighetskvinnan På Fastighetskvinnan den 4 september hålls en punkt med de hittills lösaste ramarna i Fastighetssveriges åttaåriga seminariehistoria: Idén är att vi sätter de mest nytänkande hjärnorna vi känner till i varsin fåtölj, trycker på Play – och så får vi se vad som händer.
Anmäl dig till seminariet med en gång – nu på fredag är sista dagen för vårt Boka Tidigt-erbjudande.


Discus, formgiven av Rahel Belatchew designprisas i Paris.

Discus i Nacka vinner designpris i Paris

Bygg/Arkitektur Discus i Nacka, formgiven av Belatchew Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Utveckling, vinner DNA Paris Design Awards, kategorin "Housing".


Rahel Belatchew mottar pris på Mipim.

Belatchew prisat på Mipim

Bolag Belatchew Arkitekter vann Architectural Review Mipim Future Project Award 2019 i kategorin Regeneration Masterplanning för Stockholm Loop-projektet.


Stora Bostadsdagen
Petter Jurdell, Rahel Belatchew och Maja-Stina Skarstedt.

Stora Bostadsdagen – stort fokus på coliving

Stora Bostadsdagen Coliving har blivit ett nytt buzzword i bostadsbristens och delningsekonomins Sverige. På Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari tar vi ett brett grepp om fenomenet.


Per Ångquist.

Belatchew rekryterar vice vd

Karriär Belatchew Arkitekter har utsett Per Ångquist till ny vice vd, där han kommer att ansvara för bolagets affärsutveckling och fortsatta expansion.


Nacka stads nya landmärke Discus prisas internationellt

Bygg/Arkitektur Discus, Nacka stads nya landmärke, har tagit hem två internationella arkitekturpris under november, World Architecture News Awards samt Arcitecture Masterprize.


Belatchew och Sveafastigheter vinner tävling om nytt landmärke i Hagsätra

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad utsetts till vinnare för att bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum med 130 hyresbostäder som inrymmer alltifrån kompis- och kollektivlägenheter till utrymmen för co-working, cykelverkstad och Sveriges minsta biograf.


Sander Schuur till Belatchew

Karriär Ledningen för Belatchew Arkitekter har utsett Sander Schuur till ny Creative Director, där han kommer att leda kontorets tävlingsverksamhet, tidiga skeden och bevaka den kreativa höjden hos kontorets arkitektur.


Sveafastigheter bygger landmärke i Nacka

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling och Nacka kommun har kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus, ett kvarter med ett högt hus i centrala Nacka.


Sveafastigheter utvecklar i Salem

Bostäder Salems kommun har utsett Sveafastigheter Utveckling för vidare förhandling som utförare av flerbostadshus och småhus i Södra Hallsta, Salem.


Sveafastigheter vinner markanvisningstävling i Tyresö

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Wättingeområdet, Tyresö kommuns nästa stora utvecklingsområde.


Svenskt-brittiskt utbyte om bostadsfrågan

Bygg/Arkitektur När hertigparet av Cambridge besökte Arkdes lanserades ett samarbetsprojekt mellan museet och Storbritanniens ambassad i Sverige – Housing Design Exchange: London/Stockholm. Brittiska ambassaden och Arkdes har bjudit in brittiska och svenska arkitekter till ett utbyte med bostadsfrågan i centrum.


Kristina Alvendal och Marcus Sandberg

Alvendal till Belatchews styrelse

Karriär Belatchew Arkitekter utökar styrelsen och tar in Kristina Alvendal och Marcus Sandberg som ledamöter.


Belatchew rekryterar digital ledare

Karriär Belatchew Arkitekter formaliserar den innovativa studion Belatchew Labs som nu får en separat ledning i form av Alma Jacobson. Hon kommer i egenskap av utvecklingschef att leda och utveckla arbetet inom Belatchew Labs samt utveckla strategier för kontorets digitaliseringsprocesser. Senast verkade Alma Jacobson som arkitekt och digital Coach på Tengbom.


”Gör en satsning på båda bolagen”

Bolag Belatchew Arkitekter + Sveafastigheter Bostad = sant. Rahel Belatchew ska nu hantera två vd-roller. Så ser hon på utmaningen.