Image

Nacka stads nya landmärke Discus prisas internationellt

Bygg/Arkitektur Discus, Nacka stads nya landmärke, har tagit hem två internationella arkitekturpris under november, World Architecture News Awards samt Arcitecture Masterprize.
Publicerad den 23 November 2018
Discus. Bild: Belatchew Arkitekter
Discus.

Discus korades till vinnare i årets upplaga av World Architecture News (WAN) Awards, som gick av stapeln i London den 20 november. WAN Awards är en världens största arkitekturtävlingar och årets upplaga är den tionde i ordningen med en longlist på flera hundra projekt. Discus tog hem priset inom kategorin "Future Projects: Residential" i konkurrens med bidrag från Chicago, Louisiana, Miami och Teheran.

Discus har även fått en utmärkelse av det amerikanska Architecture Masterprize (AMP), som är ett internationellt pris med höga ambitioner. AMP hyllar det allra bästa inom design och innovation hos arkitekter runt om i världen. Priset är inriktat på att visa upp och främja exceptionell talang, och lyfter värdet av konsten och vetenskapen inom arkitekturen. Discus tog hem en utmärkelse inom kategorin "Mixed Use Architecture" i konkurrens med bidrag från Bryssel, Jakarta, New York, Taiwan och Wien. Discus kommer att visas upp i den vinnarutställning AMP arrangerar i Guggenheim Bilbao under 2019.

Discus har formgivits av Belatchew Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Utveckling som i sin tur kommit överens med Nacka kommun om en markreservation för uppförandet av ett nytt landmärke i Nacka stad. Discus symboliserar med sin karaktäristiskt oregelbundna silhuett den växande storstadsregionen och kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka Stads nya centrum.
– Vi är stolta och glada över att Discus ska byggas här i Nacka. Discus är ett fint exempel på ett högt hus med spännande arkitektur som kommer att bidra till Nackas nya, urbana silhuett, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.
– Vi är oerhört stolta över den internationella uppmärksamhet Discus röner och ser fram emot det fortsatta arbetet där vi tillsammans med Nacka kommun utvecklar projektet, säger Rahel Belatchew, vd, grundare och chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige