Image

Veidekke bygger Nordens största vårdhem

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Fastighetsförädlarna att tillsammans utveckla en ny stadsstruktur i norra Uppsala med en blandning av service i form av Nordens största vårdhem, en förskola samt bostäder. Uppdraget är en totalentreprenad med ett värde på 610 miljoner kronor.
Publicerad den 14 September 2017

– Vi är väldigt glada över förtroendet och att vi i en involverande process med FFAB tagit fram systemhandlingar på ett mycket effektivt sätt. Att vi får detta projekt ser vi som ett bevis på att vi har den bredd och den kompetens som krävs för att bygga både bostäder och kommersiella byggnader vilket stärker vår position och ger våra kunder ett mervärde, säger Anthony Norén, ansvarig för Veidekke Byggs verksamhet i Uppsala.

Projektet innehåller nybyggnad av 158 lägenheter, två vårdboenden med totalt 200 vårdplatser, nordens största, och en förskola med fyra avdelningar. Byggstart för projektet är i december 2017 med beräknat färdigställande i december 2020.

– Genom ett stabilt och involverande samarbete genom hela processen som med Veidekke, får vi bra förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar. Det ger en trygghet i det vi ska leverera vidare till våra partners och kunder, säger Jacob Sandberg vd och partner på Fastighetsförädlarna i Mälardalen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige