Image
Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson, nya studiochefer på Semrén & Månsson.
Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson, nya studiochefer på Semrén & Månsson. Bild: Semrén & Månsson

Två studiochefer till Semrén & Månsson

Karriär Semrén & Månsson har nyligen gjort en strategisk rekrytering av två nya studiochefer i Göteborg – Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson.
Publicerad den 4 Mars 2020

Susanne Kovács Österberg har både teknisk och konstnärlig bakgrund. Som byggnadsingenjör och arkitekt har hon spetskompetens om industritekniska byggnader och kontorsfastigheter, och en stark passion för hållbarhet.

– Vi arkitekter är med och utformar fysiska miljöer och påverkar valet av material. Därför har vi ett ansvar att driva utvecklingen framåt för att utforma energieffektiva byggnader med hållbarhet och miljö i fokus. I mina ögon är detta en självklarhet. Under min tid på Tengbom arbetade jag med det nyligen färdigställda A Working Lab, Sveriges första stora kontorshus i trä, på Johanneberg Science Park. Där var jag engagerad under hela processen från koncept till färdigställande. Att utveckla hållbar arkitektur och utforma fysiska miljöer som stödjer våra behov och tillför ett värde för samtliga brukare är något jag brinner för, säger Susanne Kovács Österberg.

Sverker Karlsson har arkitektexamen från Chalmers men har också läst samhällskunskap på Göteborgs Universitet och är passande nog ny studiochef med fokus på hälsa och lärande. En arbetsgrupp som fokuserar på samhällsbyggnader med specialistkompetens inom vård, skola och tillgänglighet.

– Det jag tycker är så spännande med arkitektyrket är att vi får möjlighet till så många inblickar i olika verksamheters vardag och affärsidéer. En viktig del av våra uppdrag handlar om att skapa en tydlighet och riktning, i en process där man ställs inför olika vägval. De samlade erfarenheterna inom ett specifikt ämnesområde blir en kunskapsbank som stärker framtida projekt, säger Sverker Karlsson, som på Semrén & Månsson kommer att arbeta både som studiochef och som uppdragsansvarig arkitekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige