Image

Logistic Contractor bygger åt Foodmark i Haninge

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal med livsmedelsföretaget Foodmark Sweden om att bygga en ny produktionsanläggning med lager och kontor i Haninge.
Publicerad den 15 December 2016

Foodmark arbetar med varumärkena Rydbergs, Lohmanders och Fjällbrynt och i anläggningen ska bland annat sallader, såser och messmör tillverkas. Anläggningen är på totalt 14 000 kvadratmeter och den byggs i två och ett halvt plan. På bottenplanet planeras för lager med kyl- och frysdel och på plan två ska produktionsdelen ligga. I fastigheten byggs också en kontorsdel i tre plan.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att uppföra en anläggning som delvis skiljer sig från dem som vi normalt bygger. Hanteringen av livsmedel medför bland annat mycket strikta hygienkrav i produktionslokalen, säger Patrik Lööv på Logistic Contractor, som ingår i Wästbyggkoncernen.

Arbetet påbörjas omgående med projektering och byggstart kommer att ske under början av 2017. Foodmark ska flytta in i den nya anläggningen under februari 2018.

JLL har varit rådgivare till Logistic Contractor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige