Image
Helge Krogsbøl axlar rollen som vd för Heimstaden
Helge Krogsbøl axlar rollen som vd för Heimstaden Bild: Heimstaden

Helge Krogsbøl efterträder Patrik Hall som vd för Heimstaden

Karriär Efter 20 år som vd har Patrik Hall valt att lämna rollen för att fortsätta som Senior Advisor och medlem i Group Investment Committee. Helge Krogsbøl, COO, tillträder som ny vd den 1 januari 2023.
Publicerad den 25 Oktober 2022

– Patrik har varit en viktig drivkraft i Heimstadens tillväxtresa från litet Malmöbaserat bolag till dagens europeiska plattform med mer än 300 000 hyresgäster. Att lämna över vd-rollen till Helge kommer ge honom möjlighet att fokusera på investerare och strategiska investeringar, där hans långa erfarenhet och kunskap kommer ha stor betydelse. Kundupplevelse och omtänksamma boenden i kombination med energi- och kostnadseffektiv förvaltning, är nyckelelement för kundcentrerade bolag som Heimstaden. Helge har imponerat på oss i rollen som Chief Operating Officer och är perfekt till att ta över efter Patrik, säger styrelseordförande Ivar Tollefsen.

– Helge och jag delar samma passion och engagemang för kundnöjdhet och hållbara lösningar, och jag är övertygad om att han kommer leda Heimstaden på ett utomordentligt sätt. Jag ser fram emot att spendera min tid på befintliga och nya investerare, samt andra strategiska områden, säger Patrik Hall.

Helge Krogsbøl är idag vice vd och Chief Operating Officer. Han har lång erfarenhet av ledande roller som Senior Vice President i Pandox AB och vd i First Hotels, innan han anslöt till Heimstaden 2018.
– Jag ser fram emot att arbeta nära Patrik i våra nya roller och att vara Heimstadens vd. Det är en kompetent organisation med entreprenöriellt tänk och starka värderingar, som i kombination med en diversifierad fastighetsportfölj i över tio länder skapar en stabil grund för framtida framgångar, säger Helge Krogsbøl.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige