Image
Louise Brown.
Louise Brown. Bild: Ansvar

Fastighetskvinnan: Svartjobb, korruption, organiserad brottslighet – därför drabbas den svenska byggbranschen

Fastighetskvinnan Missa inte Louise Browns högaktuella föredrag på Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 2 september.
Publicerad den 30 Juli 2021

I våras larmade bland andra Veidekkes Lennart Weiss om att minst 50 procent, kanske så många som 90 procent, av de utländska bolagen i den svenska byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter. Vi hör rapporter om att utländska byggarbetare jobbar för 30 kronor i timmen på svenska byggen. Inställningen hos många svenska beställare är att det är ett problem i branschen, "men vi har god kontroll hos oss".

Louise Brown har arbetat med antikorruption och granskning i många år och är i dag vd på Ansvar. På seminariet Fastighetskvinnan den 2 september berättar hon om hur fusket går till, om varför Sverige har blivit en måltavla för organiserad brottslighet och om hur enskilda beställare och näringslivet i stort kan arbeta för att tackla problemet.

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 2 september. Det är åttonde gången som Fastighetssverige genomför eventet som profileras som branschens främsta inspirationsseminarium. Det är ett affärsseminarium där kvinnorna står på scen och männen sitter i publiken.

Du ser programmet här och du anmäler dig här.

Använd gärna vår grupprabatt – går ni fyra från samma företag behöver ni bara betala för tre!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2022

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 8 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:
Partners:


Mer från Fastighetssverige