Image
Arcona får uppdrag av Kungsleden.
Arcona får uppdrag av Kungsleden. Bild: Arcona

Arcona bygger om för Kungsleden

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Kungsleden att renovera och bygga om fastigheten Rotterdam 1 i Södra Värtan i Stockholm. Fastigheten är en kontorsfastighet på 25 000 kvadratmeter BTA i sex plan som nu ska göras mer attraktiv och ge hyresgästerna högre kvalitet.
Publicerad den 18 December 2019

Renoveringen omfattar total fasadrenovering med Cortenplåt och välkomnande glaspartier med nya entréer och skärmtak mot Hangövägen. Samtliga hissar byts ut till nya och entréer skall tillgänglighetsanpassas. Till detta kommer också omläggning av terrasser och innergårdar samt förberedelser för ny restaurang. Projektet är en totalentreprenad på 63 miljoner kronor och ska vara färdigställt till årsskiftet 2020/21.

– Det känns kul att få vara med i starten av omvandlingen av Södra Värtan, ett område som har stor potential att bli något extra, säger Anders Rauge, affärschef på Arcona. Vi har samarbetat med Kungsleden i det här projektet sedan sommaren 2019 och är glada för att vi nu fått förtroendet att modernisera denna unika fastighet, det kommer bli ett riktigt lyft för kvarteret när det står klart.

Fastigheten Rotterdam uppfördes 1997–1998 i södra delen av nuvarande Värtahamnen och är en storskalig byggnad i sex plan med främst kontor- och verksamhetslokaler. Huset är idag traditionellt modernistiskt med tydliga fönsterband och bröstningar. Renoveringen kommer ge huset en modern karaktär med ytskikt som förstärker det robusta intrycket. Det skapas spännande konstraster med inspirationen från hamnverksamhet och industri.

– Södra Värtan och Värtahamnen håller helt på att ändra skepnad och kommer att bli en unik stadsdel och en ny entré till Stockholm från vattnet. Vi utvecklar området ihop med andra fastighetsägare och ser fram emot färdigställandet av The Rotterdam District om drygt att år, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.

Arcona bygger för närvarande även om i kvarteret Stettin som också ägs av Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige