Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm - 8 Maj 2019

Onsdag 8 maj, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Vi är mitt i en digital revolution. Vårt sätt att leva och göra affärer förändras och kommer att förändras ännu mer framöver. Nya proptech-lösningar förenklar vardagen för både hyresgäster och fastighetsägare - möjligheterna är enorma om man kan se och hitta dem. Det här seminariet ger er inspiration och vägledning i det nya digitala fastighetslandskapet.


Beata Wickbom, moderator

Beata Wickbom, moderator

Beata Wickbom är moderator, talare och specialist inom digital innovation, sociala medier och marknadsföring för att nämna något. Hon har över 20 års erfarenhet som rådgivare till företag och organisationer kring digital strategi och innovation, samt är grundare av plattformen HejDigitalt! 
Magnus Svantegård, expertkommentator

Magnus Svantegård, expertkommentator

Magnus Svantegård är en av världens ledande auktoriteter inom proptech. Han är partner på Stronghold Invest sedan 2019 och senior advisor på Datscha. Han är utbildad civilingenjör på KTH och har arbetat för Datscha sedan år 2000. Han är även medgrundare till Nordic Proptech Initiative. 
Anders Ygeman

Anders Ygeman

Anders Ygeman (S) är Sveriges energi- och digitaliseringsminister sedan 2019 samt ordinarie riksdagsledamot sedan 1996. Han kommer senast från en befattning som gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen (2017-2019), och var innan dess Sveriges inrikesminister (2014-2017). Anders Ygeman har en lång politisk karriär med tidigare befattningar och uppdrag som bland annat ordförande i trafikutskottet (2010-2014) och i miljö- och jordbruksutskottet (2006-2010), samt andre vice ordförande i bostadsutskottet (2002-2006). 
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Lars Lidén

Lars Lidén

Lars Lidén är partner på konsultföretaget Meta sedan 2015. Han var tidigare utvecklingschef och ansvarig för projektenheten på statliga Specialfastigheter Sverige AB. Han leder BIM Alliance intressentgrupp förvaltning och driver ett av projekten kring Produkt- och miljödata inom det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment.
Fredrik Isaksson

Fredrik Isaksson

Fredrik Isaksson är chefekonom på Sveriges Byggindustrier sedan 2008 och jobbar med såväl konjunkturanalyser som frågor rörande byggbranschens strukturella möjligheter och utmaningar. Han har en ekonomexamen från Stockholms Universitet och har tidigare arbetat bl.a. vid Finansdepartementet, Industriförbundet och Skandiabanken.
Angela Tillman Sperandio

Angela Tillman Sperandio

Angela Tillman Sperandio har en bakgrund inom design, kommunikation och digital tjänsteutveckling. I sin roll som strateg och facilitator på designbyrån Doberman jobbar hon med innovationsprocesser för stads- och fastighetsutveckling, nya sätt att arbeta som kräver både mod, tillit och ett ständigt sökande efter kunskap.
Andreas Finnstedt

Andreas Finnstedt

Sedan 2018 är Andreas Finnstedt Vice President för affärsområdet Digital Energy på Schneider Electric Sverige. Han har huvudansvaret för fastighetssegmentet och Schneider Electrics tjänster, lösningar och produkter inom området. Detta omfattar brandlarmsystem, säkerhetssystem och fastighetsautomation. Andreas Finnstedt har 16 års erfarenhet från fastighetsindustrinoch arbetar nu aktivt med frågan som rör standardisering av fastighetssystem för att nå ökad kostnadseffektivitet och innovationstakt i branschen.
Agneta Jacobsson

Agneta Jacobsson

Agneta Jacobsson är partner på företaget Outpoint AB efter att hon under hösten 2018 slutat som VD för den svenska verksamheten och som ansvarig för den Nordiska verksamheten inom Cushman & Wakefield. Hon är styrelseledamot i AMF Fastigheter, sitter i styrelsen för ByggVesta AB samt är ordförande i Equipment Loop AB och FIA Software AB. Tidigare var hon i drygt 10 år VD för DTZ, där hon också arbetat aktivt med fastighetsvärdering. Agneta har en utbildning från KTH, entreprenör i grunden och var med och startade Värderingshuset 1984. Hon har också varit ordförande i juryn som röstat fram Årets Unga Fastighetskvinna.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Chief Digital Officer på Fastighetsägarna Stockholm och dess dotterbolag Fastighetsägarna Service. Han kom till Fastighetsägarna 2017, då som chef för digital fastighetsutveckling. Han var tidigare produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen.
Daniel Svartling

Daniel Svartling

Daniel Svartling är IT- och Innovationschef på Wallenstam där han leder innovationsarbetet i syfte att utveckla produkten till hyresgästerna för att skapa en bättre upplevelse och förenkla människors liv. Han har under de senaste 20 åren lett Wallenstams digitaliseringsarbete - alltid med målsättningen att effektivisera, utveckla och förbättra.
Johan Nyhus

Johan Nyhus

Johan Nyhus leder Reformklubbens Göteborgskontor, där han framförallt jobbar med samhällsbyggnads- och ledarskapsfrågor. Johan var tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg och ordförande för trafiknämnden. Johan har haft en central roll i arbetet med det västsvenska paketet med stora satsningar på vägar, järnvägar och kollektivtrafik.
Daniel Lindholm

Daniel Lindholm

Daniel Lindholm är byråchef på Reform Experience. Han har arbetat inom digitalisering och e-handel de senaste 18 åren. Han kommer senast från tjänst på Reform Act där han hade ansvar för den övergripande digitala strategin. Innan dess har han bl.a arbetat på Röda Korset som Business Solutions manager och på Panagora Room AB som konceptutvecklare och projektledare.
Urban Edenström

Urban Edenström

Urban Edenström är vd, storägare och grundare av Stronghold Invest AB. Han grundade Newsec 1994, Datscha 1997 och Niam 1998, bolag som nu ingår i Strongholdkoncernen. Han är också vice ordförande i Stockholms Handelskammare. Tidigare i år utsågs han, som första person i fastighetsbranschen, till Årets entreprenör och tävlar i Världsfinalen i Monaco i sommar.
Per Boström

Per Boström

Per Boström är CIO på Skanska sedan hösten 2017. I sin roll har han ansvar för att driva och implementera IT-strategi och digitalisering på verksamhetens alla nivåer. Per Boström har flera CIO- och IT-ledarroller bakom sig på företag som bland annat Ericsson, Sandvik och AstraZeneca. Närmast kommer han från en tjänst som CIO på Försvarsmakten.
Aric Dromi

Aric Dromi

Aric Dromi är framtidsforskare, digital filosof och kallar sig också professionell upprorsmakare. Han ser uppkommande globala trender och hjälper till att identifiera de strategiska konsekvenser som trenderna medför. Hans arbete är inte bransch-specifikt utan sträcker sig över områden som utveckling inom vetenskap och teknologi, ekonomi, politik, demografi och miljöfrågor. Aric Dromi är, bland mycket annat, verksam som chefsfuturolog på Volvo Cars. 
Jonas Anund Vogel

Jonas Anund Vogel

Jonas Anund Vogel är föreståndare för KTH Live-In Lab. Han är civilingenjör inom Väg och Vatten och vid sidan av föreståndartjänsten arbetar han även som forskare på KTH.
Gianluca Villani

Gianluca Villani

Gianluca Villani is currently studying his second year of Master at KTH. He has always been fascinated by science and technology. Therefore after his Bachelor in Electronics in Polytechnic of Turin, he moved to Stockholm to study Control Theory and Robotics at KTH, one of the best universities in his field of studies. In September 2019 he will move to University of Toronto for his PhD in Control Theory.
Cathrine Danin

Cathrine Danin

Cathrine Danin är makroanalytiker och ekonom på Swedbank. Hon har en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.
Niclas Ingeström

Niclas Ingeström

Niclas Ingeström är CDO på Castellum sedan februari 2019. Han kommer närmast från en mångårig tjänst på Stena-koncernen där han bl.a. varit CDO och CIO.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm 2019

Var: Stockholm Waterfront​, Nils Ericsons Plan 4​

När: Onsdag 8 maj 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Anmälan: Här. 

Digitaliserings- och proptechfrågorna är de hetaste frågorna i fastighetsbranschen. Hur påverkas fastighetsbranschen av att hälften av alla yrken kan vara bortautomatiserade om 20 år? Vilka trender ska man hoppa på och vilka ska man undvika? Seminariet Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering ger dig vägledning och inspiration i det nya digitala fastighetslandskapet.

På den här sajten följer du eventets framväxt. Här får du fortlöpande information om vad seminariet kommer att innehålla.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:


Partners: