Image
Den första upplagan av Fastighetskvinnan som hölls i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm i går blev en succé.
Den första upplagan av Fastighetskvinnan som hölls i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm i går blev en succé. Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider

Succé för första Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Den första upplagan av Fastighetskvinnan överträffade alla förväntningar. Att lyfta jämställdhetsfrågan i fastighetsbranschen är uppenbarligen något som många har efterfrågat. Cirka 260 personer från fastighetsbranschen samlades under gårdagen i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm.
Publicerad den 4 September 2014

Det var ett späckat program som väntade de cirka 260 besökarna vid onsdagens affärsseminarium på Grand Hotel i Stockholm. Den ena punkten följdes i rask takt efter den andra, men moderator Helena Stålnert höll säkert i micken och såg till att alla kom till tals. Det unika med seminariet var att endast kvinnliga talare hade tillträde till scenen. Publiken bjöds på både skratt och tänkvärdheter om fastighetsbranschen generellt, men i synnerhet vad gäller jämställdhet och mångfald. En av de mer färgstarka talarna var Sofia Falk som genom sitt företag Wiminvest hjälper större bolag med sitt jämställdhetsarbete. En annan var Wonna I de Jong.
– Det är ett fantastiskt arrangemang som jag hoppas kommer att utvecklas framöver och växa sig stort, kommenterade hon arrangemanget efter att ha berättat om sin karriär från scenen.

Maria Engholm, vd på HSB Dalarna, tror att Fastighetskvinnan är här för att stanna.
– Det är intressant att lyssna på hur framgångsrika kvinnor klarar utmaningen att slå sig fram. Men det skulle inte gjort något om det var fler män här. Framför allt ser jag fram emot eftermiddagens analyser och marknadssiffror som ska behandlas i några punkter.

Totalt avhandlades inte mindre än 14 punkter och 33 kvinnor avlöste varandra på scenen under dagen. Helena Stålnert hade en hektisk dag, men imponerades stort av talarna som berättade om det ekonomiska läget i världen och Sverige, om transaktionsmarknaden, näringslivet, jämställdhet. För att nämna några ämnen.

– Det finns så många fantastiska kvinnor i fastighetsbranschen. Det är så inspirerande att få lyssna till dessa.

Lokalnytts vd och ägare, Rolf Andersson, fick idel positiv respons under dagen.

– Det var fantastiskt roligt att se en sådan stor uppslutning av första upplagan av Fastighetskvinnan. Vi är glada att det kom så många. Nästa år återkommer vi med en ny Fastighetskvinnan och då är ambitionen att locka ännu fler män, säger han.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2019

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: Onsdag 4 september 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Det är nu sjätte gången vi genomför det här eventet. Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners:


 

 


 


  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY