Image
Älvstranden Utveckling säljer en byggrätt på Eriksberg i Göteborg till JM
Älvstranden Utveckling säljer en byggrätt på Eriksberg i Göteborg till JM Bild: Älvstranden Utveckling

Älvstranden Utveckling säljer mark på Eriksberg

Bygg/Arkitektur Älvstranden Utveckling säljer en byggrätt vid Säterigatan på Eriksberg till JM för ett värde av 161 miljoner kronor. Köparen tillträder marken i oktober 2022 och ska på platsen uppföra cirka 130 bostäder samt verksamhetslokaler i entréplan, med högt ställda krav på låg miljö- och klimatpåverkan.
Publicerad den 18 Oktober 2022

I våras bjöd Älvstranden Utveckling in marknaden att lämna anbud på två byggrätter för bostäder och verksamheter, Säterigatan väst och öst, på Eriksberg i Göteborg. Nu är affären klar för Säterigatan öst som tilldelas JM.

– Vi är glada att slutföra denna affär med JM för Eriksbergs fortsatta utveckling och att fler kommer få möjlighet att bo i denna trivsamma och älvnära stadsdel. JM har flera pågående projekt i området, däribland Kronjuvelen, och förstår och värnar om närområdets kvalitéer. Trots nuvarande omvärldsläge känner vi oss trygga med att sälja och fortsätta ombesörja fastighetsmarknaden med attraktiva byggrätter. I dessa tider är det extra viktigt att våga hålla kurs och fart, säger Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling.

I denna markanvisning har Älvstranden Utveckling sökt köpare som kan förverkliga högt ställda ambitionsnivåer inom klimatområdet och som har förmåga att utveckla bygg­nader med låg miljö- och klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Samtidigt ska de gröna värdena stärkas inom kvarteren för att anpassa området till kommande klimat­förändringar och samtidigt skapa attraktiva närmiljöer.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bostäder i Eriksberg, en stadsdel som JM varit med och format under mer än 20 år. Eriksberg är idag en väletablerad och omtyckt stadsdel att bo och vistas i, och vi tror att attraktiviteten kommer att öka ytterligare i takt med den utveckling som pågår inom Eriksberg och Lindholmen, Campus Lundby och med de stora industrietableringarna på västra Hisingen, säger Henrik Orrsjö, regionchef JM Bostad Riks, region Väst.

Försäljning av den andra byggrätten, Säterigatan väst, pågår och den affären beräknas bli klar under hösten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige