Image
Framtiden tecknar avtal med tre arkitektkontor.

Framtiden tecknar avtal med tre arkitektteam

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har tecknat ett unikt avtal med arkitektkontoren Team Kjellander Sjöberg, Liljewall och White Arkitekter. Det är ett långsiktigt samarbete där breda kompetensteam förväntas utbyta erfarenheter med varandra.


Jacob Sahlqvist, chef för Whites Göteborgskontor.

White i Göteborg växer så det knakar: "Behövt säga nej till uppdrag"

Bygg/Arkitektur Rubriken kan tyckas förvirrande – men samtidigt som Whites Göteborgskontor har växt med fler än 30 medarbetare hittills i år så räcker inte personalstyrkan till för att kontoret ska kunna ta sig an alla de uppdrag de får till sig. För Fastighetssverige berättar Göteborgs-chefen Jacob Sahlqvist mer om det höga trycket på marknaden, hur de anpassar sig efter efterfrågan och hur planerna ser ut för ytterligare framtida expansion.


Anna Graaf.

"Vi behöver arkitektur som står sig och är föränderlig över tid"

Bygg/Arkitektur Vilken roll spelar egentligen arkitekturen för att skapa en klimatpositiv framtid? Här ger Anna Graaf, hållbarhetschef på White, sin syn på saken.


Mattias Höjer, professor, KTH, Monica von Schmalensee, arkitekt/partner, White Arkitekter och Ylva Frithiofson, enhetschef, Ramboll pratade om lokalsvinn på Stora Hållbarhetsdagen.

Trio överens: Tror vi kommer få ett överutbud av kontor

Bolag Under en majoritet av dygnets timmar står kontor och andra verksamhetslokaler tomma, ett lokalsvinn som är ohållbart i längden. Under Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen presenterade tre sakkunniga personer förslag på hur delning av kontorslokaler kan bli norm i framtiden.


Träkontorshuset Nodi är fullt uthyrt och inflyttningsklart.

Nya Hovås flaggskepp i trä fullt uthyrt

Bygg/Arkitektur Next Step Groups kontorshus i trä står klart och är fullt uthyrt. Nu flyttar de första hyresgästerna in i Nodi, trähuset som blir navet i den expansiva stadsdelen Nya Hovås utanför Göteborg.


Jacob Sahlqvist.

Ny kontorschef på White i Göteborg

Bolag Jacob Sahlqvist, tidigare marknadschef, utses till ny kontorschef för White i Göteborg.


Motalas nya landmärke Facklan har fått grönt ljus.

Grönt ljus för Motalas nya landmärke

Bygg/Arkitektur Nu har bygglovet gått igenom för Facklan – det nya bostadshus som ska stärka Motalas norra stadsdelar. Det som tidigare var några undanskymda närbutiker och outnyttjat grönstråk markeras med ett högt bostadshus med vattenutsikt som bidrar till ett levande lokalcentrum och en utvecklad park. Gestaltningen står White Arkitekter för.


Heinzelmann Areal, Reutlingen.

White öppnar kontor i Tyskland

Bolag Efter fem år av affärsutveckling och med tre pågående projekt tar White ett fullt kliv in på den tyska marknaden. Med en fysisk närvaro genom en studio i Stuttgart kommer bolaget att säkra kvaliteten och leveranserna i projekten samt maximera kunskapsutbytet med kontoren på hemmaplan.


Genom att skapa fler miljöer än enbart de kliniska skapas ett hus som upplevs just som ett hus snarare än ett sjukhus.

Bromma sjukhus: Beckomberga omvandlas med återbruk

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Vectura Fastigheter omvandlar White Arkitekter nu en sluten vårdbyggnad till en modern och inkluderande vårdmiljö som uppfyller dagens alla krav på funktion och form. Visionen är att skapa ett vitaliserat vård- och omsorgshus, med tydlig förankring i lokalsamhället och med höga hållbarhetsambitioner.


Bromma sjukhus

Vectura tecknar nya hyresavtal för Bromma sjukhus

Uthyrning Vectura har tecknat hyresavtal för lokaler som avser vårdverksamhet och vård- och omsorgsboende i nya Bromma sjukhus. Förhyrningarna uppgår till 2 300 kvadratmeter respektive 5 300 kvadratmeter. Stiftelsen Stockholms sjukhem är en av aktörerna och etablerar 78 vård- och omsorgsboenden i höghuset. Arbetet med ombyggnationen där Bromma sjukhus omvandlas från en sluten vårdbyggnad till en plats för naturliga möten mellan människor har startat. Med husets nya gestaltning möjliggörs utökad vård, omsorg och service som möter dagens behov.


NCC ska bygga ett 15-våningshus med hyresrätter i Motala.

NCC bygger 15-våningshus med hyresrätter i Motala

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Bostadsstiftelsen Platen bygga 64 hyresrätter i ett 15 våningar högt hus i Motala. Uppdraget ingår i det strategiska partneringsamarbete som parterna har och ordern är värd cirka 170 miljoner kronor.


Panncentralen har förvandlats till förskola.

Panncentral blev unik förskola i Sickla

Uthyrning I början av året öppnade Jensen förskola i den gamla panncentralen på Nobelberget i Sickla. Bakom projektet ligger Atrium Ljungberg i samverkan med White arkitekter.


Sveafastigheter vinner markanvisning i Bromsten

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter har fått markanvisning på 260 hyreslägenheter till följd av jämförelseförfarade i Bromstensgluggen i Stockholm.


Jimmie Ahlgren.

White växlar upp inom projektledning

Bolag Som ett led i Whites satsning på projektledning tillsätts Jimmie Ahlgren som affärsutvecklingschef för området. Han är i dag kontorschef för Whites kontor i Halmstad. Han tillträder i sin nya roll 1 januari 2021 och får då uppdraget att växla upp affärsutvecklingen inom projektledning, projekteringsledning och kalkyl. Lotta Sundell blir ny kontorschef på White i Halmstad.


Alexandra Hagen.

White: Så påskyndar pandemin transformationen av fastigheter

Bygg/Arkitektur Transformation och effektiv användning av befintliga fastigheter är avgörande för att lyckas med en grön omställning i bygg- och fastighetsbranschen. Coronapandemin har aktualiserat frågan om hur vi använder våra byggnader och städer. Och den kommer att ha bestående effekter på hur vi lever, bor och verkar, vilket kräver att våra livsmiljöer anpassas efter nya behov och beteenden, menar White Arkitekter.


Erik Torvén

Erik Torvén blir ny tillförordnad kontorschef på Whites Stockholmskontor

Karriär Erik Torvén tillträder idag som tillförordnad kontorschef på Whites Stockholmskontor. Nuvarande kontorschef Ulla Bergström lämnar White för att bli vd för Sweco Arkitekter.


Stiftelsen Arbetarebostadsfonden köper på Kungsholmen

Transaktioner Stiftelsen Arbetarebostadsfonden förvärvar Signallyktan 4 på Kungsholmen i Stockholm.


Sveafastigheter bygger äldreboende och bostäder i Flen.

Sveafastigheter bygger äldreboende och bostäder i Flen

Bygg/Arkitektur Med hållbarhet och god arkitektur i fokus vinner Sveafastigheter markanvisning för särskilt boende för äldre, gruppbostad och lägenheter intill natursköna Gårdsjö strand i centrala Flen.


Obos lanserar en ny klimatoptimerad förskola.

Obos lanserar Svanenmärkt och klimatoptimerad förskola

Bolag Bostadsutvecklaren Obos lanserar en ny typ av förskola som är Svanenmärkt och optimerad för solcellsanvändning. Förskolekonceptet Start Learning har tagits fram i samarbete med White Arkitekter och presenteras i Obos hållbarhetsredovisning som släpps i dag.


Alexandra Hagen.

Arkitekt-vd:n: Därför blir det ett väldigt spännande decennium

Bolag White Arkitekters vd Alexandra Hagen berättar för Fastighetssverige om företagets nya fastighetssamarbete, hur man tacklar avmattningen i konjunkturen och varför hon ser med spänning på det kommande decenniet.