Image
Logicenters i ny uthyrning i Eskilstuna Logistikpark.

Logicenters hyr ut 6 000 kvadratmeter till Teknikmagasinet

Uthyrning Nu står det klart att retailföretaget och e-handlaren Teknikmagasinet flyttar in i Logicenters anläggning i Eskilstuna Logistikpark. Det mångåriga avtalet gäller en 6 000 kvadratmeter stor yta av logistikfastighetsaktörens anläggning. Samtidigt fortsätter Logicenters att utveckla fastigheten för att kunna inrymma ytterligare hyresgäster.


Jennifer Andersson.

Niam satsar på öppen 5G-teknik

Teknik Niam och Netmore initierar en omfattande satsning som inleds med en pilot i Niams fastigheter i den nya stadsdelen Värtahamnen i Stockholm samt i utvalda fastigheter i de övriga nordiska länderna. Därefter är ambitionen att etablera den öppna 5G-tekniken i stora delar av Niams fastighetsbestånd i Norden.


Fredrik Sidhagen, vd RCO Security och Stefan Persson, vd Precise Biometrics.

Så kan du bli nyckeln vid inträden till fastigheter

Teknik Fastighetssverige berättar om de senaste trenderna och teknikerna inom ansiktsigenkänning som ett verktyg för att få inträde till fastigheter. Så ser två branschledande experter på teknikens potential och framtidens metoder.


Tmpl och Atrium Ljungberg tecknar avtal – adderar digitalt tjänstelager till fastighetsbolagets fysiska platser.

Tmpl och Atrium Ljungberg tecknar avtal

Teknik Proptech-företaget Tmpl och Atrium Ljungberg har tecknat avtal avseende utvecklingen av en kundanpassad plattform för fastighetsbolagets hyresgäster.


Stortorget i Lund, Sveriges mest välplanerade stad, enligt PE:s undersökning.

Sveriges bäst planerade städer – Lund i topp, Göteborg i botten

Sverige En välplanerad och hållbar stad underlättar vardagen för stadens alla invånare utan att slösa på jordens resurser. Men hur välplanerade och hållbara är Sveriges städer? I rapporten Samhällsbarometern 2020 har invånarna i Sveriges tolv största städer fått sätta betyg på sina städer. Högst betyg får Lund, Örebro och Norrköping medan Göteborg och Västerås placerar sig sist.


Schneider Electric lanserar ett nytt koncept för smart rumsstyrning

Schneider Electric lanserar koncept för smart rumsstyrning

Teknik Schneider Electric lanserar nu konceptet Connected Room Solution på den svenska marknaden – en modullösning för smart rumsstyrning.


Företaget TNTX har tagit fram en ny typ av träning för byggbranschen.

Virtuell träningsteknik kan minska olyckor i byggbranschen

Teknik Genom ny utbildning- och träningsteknik hoppas två entreprenörer i Boden att man snart kan nå byggbranschens nollvision om dödsolyckor. Företaget TNTX kombinerar AR och VR med maskinteknik och man kan på så sätt öva på att köra lyftkran eller svetsa på hög höjd med känslan av att göra det på riktigt.
– Den tekniken trendar allra hårdast i världen just nu, säger Thomas Vikström.


Tmpl och Blooc tecknar avtal för utveckling av den digital boendeappen Blooc Home.

Tmpl och Blooc tecknar avtal för utveckling av digital boendeapp

Teknik Under första delen av 2020 tecknades avtal mellan PropTech-bolaget Tmpl och bostadsutvecklaren Blooc för utveckling av den digitala boendeappen Blooc Home. Med appen hoppas Blooc ta ännu ett steg i att göra livet lite enklare för de som flyttar in i något av de bostadsområden som Blooc utvecklat och öka den sociala kontakten mellan grannarna.


Riksbyggen har utvecklat en visningsrobot.

Här är fastighetsbolaget som erbjuder robotvisningar

Teknik De flesta fastighetsbolagen som Fastighetssverige pratat med på sistone är säkra på att coronakrisen kommer hjälpa till att accelerera utvecklingen av digitala hjälpmedel. När inga fysiska visningar får genomföras med anledning av smittorisken, måste man tänka nytt.
Här är bolaget som är först i Sverige med robotvisningar.


Sharing Capabilities har tagit fram en webbplattform för att samla Sveriges alla markanvisningar.

"Det är som match.com, fast markanvisningar"

Teknik – Det viktigaste ögonblicket i hela stadsutvecklingen är vem man startar ett samarbete med, säger Johan Brisvall som tagit fram en ny webbplattform för markanvisningar tillsammans med kollegan Frank Strand.
Där kan både byggaktörer och kommuner få tillgång till utvecklingsprojekt i hela Sverige.


JM lanserar intelligenta hem.

JM väljer Samsung för lansering av intelligenta lösningar

Teknik JM sätter en ny standard för nyproduktion genom lanseringen av nya intelligenta lösningar för hem och fastigheter.


Los Angeles är något av en symbol för nutidens bilstad. Att hitta rätt nycklar för att förändra beteendena hos invånarna krävs erfarenhet och rätt verktyg.

Los Angeles ska minska trängseln – med hjälp av Sverige

Teknik De ledande politikerna i Los Angeles har fått nog av trängsel på vägarna. Trots att staden byggt ut vägnätet med jämna mellanrum, har trängseln fortsatt att öka. Nu vill trafikplaneringskontoret utreda om trängselavgifter kan vara lösningen på problemet. Med erfarenheter från Sverige och världen föll valet av leverantör på WSP.


Tmpl inleder strategiskt samarbete med Parakey

Teknik Samarbetet syftar till att integrera Parakeys mobila nycklar i Tmpls plattform och därmed ge möjlighet till nya, säkra och innovativa tjänster för fastighetsmarknaden.


Andreas Finnstedt.

Finnstedt: Så får vi ökad innovationstakt och hållbarhet i fastighetsbranschen

Teknik Öppna ekosystem och lösningsstandarder möjliggör en högre innovationstakt och kostnadseffektivitet i fastighetsbranschen och skapar förutsättningar för att lösa branschens tre huvudsakliga utmaningar – höga kostnader, skenande energianvändning och klimatpåverkan. Det menar Andreas Finnstedt på Schneider Electric.


Malmö.

Malmö stad vill samarbeta med näringslivet kring solceller på industritak

Teknik I Malmö finns det många och stora industritak som passar bra för solceller. Få av taken är idag belagda med solceller. Det vill kommunledningen ändra på genom att skapa ett i första hand majoritetsägt kommunalt bolag som ska investera i solceller på industritak.


Vasakronan bygger solcellspark i Uppsala

Teknik Anläggningen består av cirka 18 000 paneler med en total yta om cirka 30 000 kvadratmeter. Den årliga produktionen är beräknad till cirka 4.8 GWh och innebär att Vasakronan tillför ytterligare en andel förnyelsebar el till elnätet.


Laurent Bataille.

"Nybyggda hus är 20 år efter i utvecklingen"

Teknik Larent Bataille är chef för Schneider Electric Ecobuilding. För Fastighetssverige berättar han om tekniken som redan i dag kan öka vår produktivitet och halvera många fastighetsägares energikostnader, samt varför de inte implementeras.


Daniel Svartling och Niclas Ingeström

Så jobbar fastighetsbjässarna med digitalisering

Teknik Niclas Ingeström, CDO på Castellum, och Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam, berättar om bolagens digitala affärsutveckling, AI och intresset för smarta hem.


Urban Edenström var vd för Datscha under dotcom-eran.

Edenström: "Man kastade pengar på oss"

Teknik Stronghold-grundaren Urban Edenström om bolagets digitala resa, "startup-labbet" och varför han slängde ut alla konsulter.


Branschen har inte insett värdet av sin egen data menar Per Boström.

Så ska byggbranschen digitaliseras

Teknik Per Boström, CIO på Skanska, om hur en "primitiv" byggbransch ska ta nästa steg i den digitala evolutionen.