Willhem stöttar ny tjänst för delningsekonomi mellan grannar

Teknik Willhem inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med LocalLife, som är en ny tjänst för digital grannskapssamverkan. Via ett socialt nätverk kan grannar dela och låna saker av varandra, tipsa om aktiviteter i området och hjälpa varandra att hålla ögon och öron öppna om man reagerar på något i närmiljön.


Swecos nya vision där översvämningsskydd i Malmö möjliggör nya bostads- och naturområden.

Översvämningsskydd skapar nya stadsmiljöer i vision för Malmö

Teknik Sweco presenterar ny vision för Malmö med klimatanpassningsåtgärder som också skapar nya bostads- och naturområden. Syftet är att utveckla Malmö till framtidens kuststad och skapa en attraktiv stad vid havet som står väl rustad inför kommande klimatförändringar.


Spelteknik kan revolutionera samhällsplaneringen

Teknik Snart kan du höra hur en byggnad låter – innan byggstart.


Förutspår ytterligare logistikboom i Sverige

Teknik | PLAY Hur påverkas logistikfastigheten av den växande onlinehandeln, när är "the tipping point" och vad händer när Amazon kommer Sverige? Kevin Mofid, Head of Industrial Research på Savills, ger sin bild.


Egains största IOT-projekt någonsin

Teknik Egain har tecknat avtal med det kommunala bolaget i finländska Jyväskylä som kopplar upp hela sitt bestånd mot Egain Edge. Projektet blir det största inom IOT i Egains historia.


"Bygg- och fastighetssektorn sämst på digitalisering"

Teknik Företag inom bygg- och fastighetssektorn är sämst på digitalisering, enligt en studie av fyra olika sektorer. Mindre än fyra av tio företag inom bygg och fastighet har en digitaliseringsstrategi. Detta trots att mer än sju av tio anser att digitaliseringen är viktig för det egna företaget, visar en ny rapport från Siemens.


Lanserar nytt fastighetsspråk

Teknik Nu finns ett gemensamt digitalt språk, RealEstateCore, speciellt framtaget av fastighetsägare för byggnader. Syftet är att möjliggöra kontroll över det data som byggnader genererar för att kunna utveckla nya tjänster till förmån för hyresgäster och leverantörer till fastighetsbranschen. RealEstateCore är ett samarbete mellan bland andra flera av de ledande fastighetsbolagen.


"Det krävs mycket kunskap"

Teknik | PLAY Digitaliseringsekonomen Anna Felländer om de etiska riskerna med artificiell intelligens i näringslivet.


"Man måste kasta sig ut"

Teknik | PLAY Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter, om att Wework kan vara på väg till Sverige, vikten av att vara en del av digitaliseringen och Epicenters framtid.


Banbrytande teknik revolutionerar Stockholms Central

Teknik Jernhusen utökar sitt samarbete med Bumbee Labs och installerar flödesmätningstekniken i hela Stockholms Centralstation. För Fastighetssverige berättar Bumbee Labs vd Karl Samuelsson om affären, teknikens betydelse för framtidens städer och fastighetsägare samt planerna på en Europaexpansion.

Jernhusen använder Bumbee Labs teknik i Stockholms Central

Teknik Genom att mäta mobiltelefoner istället för människor ska fastighetsägaren Jernhusen få mer exakta uppgifter hur många som besöker centralstationen i Stockholm och hur besökarna rör sig inne i väntsalen. Det gör det möjligt att skapa en trevligare och mer effektiv upplevelse för resenärerna. Bakom den nya mättekniken står Bumbee Labs.


Jernhusen använder Bumbee Labs teknik i Stockholms Central

Teknik Genom att mäta mobiltelefoner istället för människor ska fastighetsägaren Jernhusen få mer exakta uppgifter hur många som besöker centralstationen i Stockholm och hur besökarna rör sig inne i väntsalen. Det gör det möjligt att skapa en trevligare och mer effektiv upplevelse för resenärerna. Bakom den nya mättekniken står Bumbee Labs.


Ahlsell introducerar Move Up – ett nytt koncept för omflyttningsrenoveringar

Bolag Under det gångna året har en rad fastighetsbolag fått upp ögonen för Ahlsells nya koncept för omflyttningsrenoveringar, Move Up. Konceptet bygger på Ahlsells långa erfarenhet att hjälpa fastighetsförvaltande företag och ett nära samarbete med ledande leverantörer.


TMPL och Stena Fastigheter tecknar avtal kring uppkopplade bostadsrätter

Teknik TMPL och Stena Fastigheter har tecknat avtal där TMPL:s teknik för det uppkopplade hemmet kommer att testas i Stena Fastigheters nybyggda bostadsrätter Brf Vegaettan. Dessa ligger i nya stadsdelen Vega i Stockholm, där Stena Fastigheter nu bygger 1 400 nya bostäder.


NCC bygger kontorskomplex med hjälp av hologram

Bygg/Arkitektur NCC kommer att använda Microsoft Hololens för att projektera den innovativa kontorsfastigheten Kineum i det framväxande området Gårda i Göteborg. Arbetet är en del av det första projektet som NCC genomför i Sverige för att utvärdera hur företaget kan nyttja AR- och MR-teknik i byggprocessen.


Bristande säkerhet hot mot smarta städer

Teknik År 2020 kommer det att finnas över 20 miljarder ”smarta” och uppkopplade objekt enligt Gartner. Det ställer stora krav på säkerheten, trots det väljer många företag som hjälper till att bygga upp smarta städer att prioritera bort det i sina strategier. Mer än vartannat företag har även stora utmaningar att få till ett system som är säkert, det visar en ny undersökning som Vanson Bourne gjort på uppdrag av den icke-vinstdrivande branschorganisationen Wi-Sun Alliance.