Image
Kista Front.

Atrium Ljungberg säljer i Kista för 800 miljoner

Transaktioner Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av tomträtterna Kolding 3 och 4, även kallade Kista Front, i Kista. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 805 miljoner kronor och omfattar 44 000 kvadratmeter. Köpare är Technopolis.


Technopolis nytillträdde vd Niko Pulli.

Efter försäljningarna – så blir Technopolis framtid i Sverige

Bolag I början av mars tog Castellum-ägda United Spaces över Technopolis tre UMA Workspace-anläggningar i Stockholm. Technopolis nye vd Niko Pulli berättar för Fastighetssverige om det finländska bolagets framtida satsning i Sverige.


Technopolis campus i Gårda

Telia förlänger hos Technopolis

Uthyrning Technopolis förlänger hyresavtal med Telia i Göteborg. Bolaget ser det som ett långsiktigt nyckelavtal som möjliggör att Technopolis koncept nu implementeras fullt ut.


Keith Silverang.

Silverang lämnar Technopolis

Bolag Keith Silverang, vd för finska Technopolis sedan 2008, lämnar bolaget i slutet av året.


Wrkat i nytt coworking-samarbete

Bolag Wrkat inleder coworking-samarbete med finska fastighetsförvaltaren Technopolis coworking-koncept UMA Workspace.
Samarbetet syftar till att främja varandras verksamheter inom coworking.


Technopolis UMA Workspace till Einar Mattssons S:t Paul

Uthyrning Einar Mattssons ikoniska 1960-talsfastighet i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan på Södermalms huvudstråk får Technopolis som hyresgäst efter totalrenoveringen.


Så fortsätter Technopolis svenska expansion

Bolag Technopolis fortsätter sprida sitt UMA-koncept. Efter att ha annonserat två nya öppningar i Stockholm berättar vd:n Keith Silverang för Fastighetssverige hur bolaget ska fortsätta expandera sitt coworking-koncept i Sverige.

Co-working i Humlegårdens Grow

Uthyrning Finska Technopolis har tecknat avtal om 2 780 kvadratmeter i Humlegårdens nya kontorsfastighet Grow i Solna strand, med inflyttning under 2019. Här etableras co-workingkonceptet UMA Workspace.


"Vi vill vara den stora gorillan"

Bolag Finländska Technopolis etablerade sig under 2016 i Sverige. Nu kliver man in i ytterligare ett nordiskt land – Danmark. För Fastighetssverige berättar vd:n Keith Silverang varför man tar steget just nu och om planerna för ytterligare Europaexpansion.


Kielo genomför sitt andra köp i Finland

Transaktioner Nybildade Kielo, som förvaltas av Brunswick Real Estate, har köpt nio kontorsfastigheter i Jyväskylä av Technopolis. Köpet omfattar även Technopolis existerande ledning och bemanning i Jyväskylä, som kommer att bli en del av Kielo-organisationen.


Technopolis gör entré på Stockholmsmarknaden

Bolag Splitterny coworking-anläggning i Stockholm öppnar i april 2018. UMA Kungsbron blir Technopolis första fäste i Stockholm och bolagets största coworking-anläggning hittills. 


Technopolis man i Sverige: ”Helt klockrent”

Bolag Johan Herner ska bygga Technopolis organisation i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om hur lycklig slumpen var att han hamnade i bolaget och vad hans huvuduppgift blir 2017. ”Var väldigt nyfiken”.


Technopolis hämtar in chef från Stena Fastigheter

Bolag Technopolis har utsett en ny Göteborgschef och introducerar samtidigt sitt affärserbjudande i Sverige i samband med lanseringen av Technopolis Gårda i Göteborg på närmare 35 000 kvadratmeter.


Ett förvärv klart – nu vill de växa i Sverige

Bolag Den amerikansk-finländske vd:n Keith Silverang om Technopolis tillväxtplaner – och varför Göteborg gick före Stockholm.


Service viktigt – kunden viktigast

Bolag Rätt attityd, ständigt förbättrande och utbildade för att förse kunderna med en femstjärnig kundservice. En av nycklarna till Technopolis framfart är god kundkontakt.
– Det som gör oss unika i branschen är vårt sätt att arbeta direkt med våra kunder för att kombinera utrymme och tjänster för att maximera deras effektivitet, flexibilitet och medarbetarnöjdhet genom hela livscykeln, säger Keith Silverang, CEO på Technopolis.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Bubbla i Stockholm?

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Han är vd för ett börsnoterat finskt bolag som nyligen gjorde sin första investering i Sverige.
Han tror att Stockholm står inför en fastighetsbubbla.
Den 16 november kommer Keith Silverang till Fastighetsmarknadsdagen Stockholm.


Newsec tecknar förvaltningsuppdrag med Technopolis

Bolag Newsec har tecknat ett förvaltningsuppdrag med finländska Technopolis, som därmed blir ny kund. Uppdraget innefattar kommersiell, teknisk samt ekonomisk förvaltning och avser två fastigheter i Göteborg som omfattar närmare 35 000 kvadratmeter kontorsyta.


Lokalmarknadsdagen

Finländskt fastighetsbolag om fortsatta Sverigeplanerna

Lokalmarknadsdagen Det finländska börsnoterade fastighetsbolaget Technopolis köpte i maj en kontorsfastighet i Gårda för drygt en miljard kronor. Vilka är drivkrafterna bakom deras investering i Göteborg och hur ser deras fortsatta planer ut?
Om detta berättar bolagets vd Keith Silverang i en exklusiv intervju på Lokalmarknadsdagen den 5 september.


Finskt bolag går in i Sverige – miljardköper

Transaktioner Ett finskt börsnoterat fastighetsbolag gör sitt första förvärv i Sverige och köper för närmare 1,2 miljarder kronor.