Image
Sebastian Schlasberg.

Scius Partners rekryterar från Corem

Karriär Scius Partners rekryterar Corems Stockholmschef Sebastian Schlasberg.


Scius hyr ut i Norrköping

Uthyrning Scius har tecknat hyresavtal avseende 2 400 kvadratmeter kontorsytor i Bägaren 3 i Norrköping med inflytt under våren. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.


Scius tecknar avtal om 20 000 kvadratmeter med Postnord

Uthyrning Scius har tillsammans med Newsec Asset Management och JLL tecknat hyresavtal avseende förhyrning om 20 000 kvadratmeter logistikytor med Postnord Sverige. Förhyrningarna sker i Tråden 11 i Norrköping och Bockasjö 1 i Borås med en genomsnittlig hyresperiod på sju år.


Scius stärker sitt team

Bolag Scius gör dubbla rekryteringar för att stärka sin investeringssida.


Profi storköper i Stockholm

Transaktioner Profi köper över 120 000 kvadratmeter i Tumba och i Kista, av Starwood-ägda Sveareal.

Säljer av olika anledningar

Transaktioner Scius Partners, som är asset manager av Svearealbeståndet på uppdrag av Starwood, kommenterar storförsäljningarna till Profi.


Ny uthyrning i Pentagonen i Kungens kurva

Uthyrning Scius har tillsammans med The Retail Headquarters färdigutvecklat kvarteret i Kungens Kurva där Dollarstore hyr in sig och öppnar en ny butik under våren 2017.


Specialfastigheter köper av Starwood

Transaktioner Specialfastigheter köper FOI-byggnaden, omfattande nästan 25 000 kvadratmeter, i Kista av Starwood Capital Group.


Blixt tar över Svearealbeståndet

Karriär Scius Partners har rekryterat Håkan Blixt som blir ansvarig för Svearealbeståndet. Blixt kommer närmast från rollen som Nordenansvarig för Cordea Savills.


Newsec tar över förvaltningen av Svearealbeståndet

Bolag Newsec tar över förvaltningen av hela Sveareal-beståndet. Uppdragsgivare är Scius Partners som fungerar som asset manager på uppdrag av den nya ägaren Starwood.
Sveareals vd Claes Malmkvist lämnade bolaget i veckan.


Sveafastigheter köper för 400 miljoner

Transaktioner Sveafastigheters tredje fond köper en portfölj med svenska dagligvarubutiker för cirka 400 miljoner kronor.


Sveafastigheter tecknar samarbetsavtal

Bolag Sveafastigheter har tecknat ett samarbetsavtal med ett konsultbolag avseende genomförande och förvaltning av opportunistiska fastighetsinvesteringar i Norden och Baltikum.