Image
PE har listat städerna där e-handeln levererar som bäst.

Städerna där e-handeln levererar som bäst

Handel Svenskarna handlar på nätet som aldrig förr och e-handeln förutspås fortsätta växa. Smidiga leveranser är en förutsättning för en välfungerande digital handel men det råder det delade meningar i landet om hur enkelt det är att få varor hemlevererade. I Malmö, Stockholm och Uppsala upplevs det som smidigast. Medan flest är missnöjda med leveransmöjligheterna i Södertälje, Karlstad och Gävle. Det visar en undersökning från teknik- och arkitektföretaget PE.


Stortorget i Lund.

Här bor Sveriges tryggaste invånare

Sverige Mer än hälften av svenskarna uppger att de känner sig trygga i sin stad. Dock varierar det kraftigt beroende på vart i landet de är bosatta. Tryggast känner sig invånarna i Lund, Linköping och Umeå. I Eskilstuna, Helsingborg och Västerås är det dock betydligt färre som upplever att de är trygga. Det visar en ny rapport från teknik- och arkitektföretaget PE.


Per Göransson.

Per Göransson blir tf styrelseordförande i Projektengagemang

Bolag Med anledning av att styrelseordföranden Per-Arne Gustavsson utsetts till tillförordnad vd och koncernchef i Projektengagemang har styrelsen därefter också inom sig, beslutat att styrelseledamoten Per Göransson utsetts till tillförordnad styrelseordförande i avvaktan på att ny vd och koncernchef utses.


Per Hedebäck lämnar Projektengagemang

Projektengagemang vinstvarnar – vd lämnar

Bolag Projektengagemangs EBITA-resultat för Q3 kommer att bli cirka 20 miljoner kronor lägre än föregående år på grund av låg debiteringsgrad under augusti och första hälften av september. Per Hedebäck, vd och koncernchef, har sagt upp sig och meddelat styrelsen att han kommer att lämna bolaget för annat uppdrag.


Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik – om invånarna själva får bedöma.

Här är städerna med bäst och sämst kollektivtrafik

Sverige Kollektivtrafik är en oerhört viktig del av skapandet av en hållbar och tillgänglig stad. Men hur väl fungerar kollektivtrafiken i Sveriges största städer? De städer som har bäst fungerande kollektivtrafik, enligt invånarna själva, är Karlstad, följt av Linköping och Malmö. Det visar Projektengagemangs senaste rapport Samhällsbarometern.


Linus Masimov och Patric Kjellin startar tillsammans konsultbolaget Venn Consulting.

Före detta PE-kollegor startar nytt konsultbolag

Bolag Patric Kjellin och Linus Masimov, tidigare vd respektive konsultchef på Projektengagemang, startar konsultbolaget Venn Consulting "med medarbetarna i fokus".


Marie Westerholm.

Ny affärsområdeschef på Projektengagemang

Bolag Marie Westerholm har utsetts till ny chef för affärsområdet projektledning på Projektengagemang.


Aura.

Projektengagemang flyttar till Aura

Uthyrning Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Projektengagemang i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Projektengagemang hyr cirka 1 700 kvadratmeter och kontoret blir deras nya regionkontor i Malmö.


Projektengagemang förvärvar Integra

Bolag Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang köper samtliga aktier i Integra Engineering AB, en specialist inom byggkonstruktion.


"Bostäder, trädgårdar och underhållning vanligare på jobbet i framtiden"

Sverige Många spenderar majoriteten av sin vakna tid på jobbet. Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har därför kartlagt svenskarnas inställning till framtidens arbetsplatser. Mer distansarbete och flexkontor i förorterna med gym och övernattningsrum sammanfattar synen på framtiden. Samtidigt skiljer sig åsikterna tydligt åt mellan yngre och äldre.


Nollöppning för Projektengagemang

Bolag Teknikkonsulten Projektengagemang har i dag sin första handelsdag på Stockholmsbörsen. Ett par minuter efter öppning handlas aktien på teckningskursen, 47 kronor.


Så tror man att stadsbilden ser ut 2050

Bygg/Arkitektur Självkörande bilar och drönare som lämnar av paket – det är inte science fiction, utan framtiden enligt en undersökning av Projektengagemang som har kartlagt vad svenskarna tror ska hända i stadsbilden fram till 2050. För Fastighetssverige berättar Nicke Rydgren, strategi- och affärsutvecklingschef för Projektengagemang om vad prognosen kan betyda för fastighetsägarna.


Projektengagemang till börsen

Bolag Nu går konsultbolaget Projektengagemang till börsen. B-aktierna ska noteras på Nasdaq Stockholm.


Göteborg 400+
Nicke Rydgren

Hur lever vi år 2050?

Göteborg 400+ På Göteborgs framtidsseminarium nummer 1 tar Nicke Rydgren på Projektengagemang tag i den stora frågan om våra liv i Göteborg år 2050.


Hon blir ny kvalitetschef på Projektengagemang

Bolag Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang internrekryterar ny kvalitetschef.


Därför lämnar Jessica Ehrnst Arkitema

Karriär Efter fyra år på Arkitema tar Jessica Ehrnst klivet till Projektengagemang. För Fastighetssverige förklarar hon varför - och vad hon ska fokusera på nu.


Projektengagemang rekryterar arkitekt-vd

Bolag Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang rekryterar arkitekt-vd till rollen som managementkonsult och affärsutvecklare.


Jesper Svanberg, Anders Björkestedt, Sara Ghaemi och Christofer Lavesson.

Projektengagemang storsatsar på Corporate Solutions

Karriär Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har rekryterat fyra konsulter till det nya tjänsteområdet Corporate Solutions. Rekryteringarna görs som ett led i att etablera och utveckla företagets tjänster inom hyresgästrådgivning till lokalhyresgäster och egenanvändare.


Ny ordförande för Kvist

Karriär Kvist, ett av Sveriges största kvinnliga nätverk för ingenjörer och arkitekter, har utsett Linda Lönneberg till ny ordförande.


Projektengagemangs vice vd går i pension

Bolag Per Göransson, som 2006 var med och startade Projektengagemang, lämnar sina uppdrag som vice vd och operativ chef för att gå i pension strax efter årsskiftet.