Vy över Malmö.

MKB köper mark i östra Malmö

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Malmö, i stadsdelen Johanneslust, och utökar därmed sin nyproduktion i östra Malmö.


Terje Johansson

"En utmaning jag inte kunde säga nej till"

Karriär För Fastighetssverige berättar Terje Johansson mer om beslutet att ta över rodret på Framtiden: "Har passat på ett antal förfrågningar".


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Fördomsfri rekrytering för lönsamma affärer

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Kompetensbristen är en av bygg- och fastighetsbranschens stora bromsklossar och ett stort hinder för att förverkliga alla stora planer och visioner i regionen. Samtidigt finns det kompetens – men här sätter kanske fördomar stopp? Hur kommer man tillrätta med det här? Den som har svaret blir framtidens vinnare. Missa inte samtalet på Branschens mötesplats i Skåne den 28 augusti på Malmö Live!


Lämnade HFAB – börjar på MKB

Karriär Förra veckan lämnade HFABs tidigare vd Marie Thelander Dellhag sin tjänst under uppmärksammade former. Nu presenteras hennes nya jobb.


MKB rekryterar CFO från Castellum

Karriär Ann-Kristin Katalinic blir ny CFO på MKB Fastighets AB. Hon kommer senast från en tjänst som CFO för Castellum, Region Öresund.


Udda detalj bakom MKB:s Jägersroköp

Transaktioner MKB köper Jägersro travbana och planerar att bygga cirka 3 400 nya bostäder i området. För Fastighetssverige berättar Terje Johansson, vd på MKB, om den udda detaljen som blev startskottet för hela 775-miljonersaffären.


MKB köper Jägersro travbana för 775 miljoner

Transaktioner MKB och Skånska Travsällskapet har träffat en överenskommelse om förvärv av Jägersro travbana. Köpet skulle innebära att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder, och ett nytt hästsportcentrum.


Därför satsar MKB på HBTQ-certifiering

Bolag Är först i fastighetsbranschen – HR-chefen Karin Svensson berättar om hur idén föddes och utmanar nu fler bolag att ta steget. ”Alla har fördomar”.

MKB först i branschen med HBTQ-certifiering

Bolag MKB Fastighets AB certifierades våren 2017 efter en utbildning av alla 300 medarbetare i HBTQ-frågor under 2016.


MKB först i branschen med HBTQ-certifiering

Bolag MKB Fastighets AB certifierades våren 2017 efter en utbildning av alla 300 medarbetare i HBTQ-frågor under 2016.


Öppnar för fler samarbeten

Bolag Victoria Parks vd Peter Strand vill se fler samarbetsprojekt likt integrationssatsningen i Rosengård: "Ett av de viktigaste projekten".


MKB:s Greenhouse i Malmö invigt

Bygg/Arkitektur MKB:s hus Greenhouse i Augustenborg i Malmö är invigt. Huset är byggt med ambition att genom ny teknik bidra till hållbar utveckling.


MKB lanserar ny teknik för hyresgäster i Malmö

Bolag Hyresgästerna i två höghus i bostadsområdet Nydala i södra Malmö har ett världsunikt tvättrum.


MKB skapar nya bostäder i centrala Malmö

Bostäder I den äldre centrala delen av Malmö skapar MKB ett nytt bostadskvarter. 177 bostäder, varav elva LSS-boenden, en förskola, ett café och en restaurang tar plats i Rörsjöstaden.


MKB hyr ut till Klättercentret i Malmö

Uthyrning Klättercentret kommer att hyra lokaler i kvarteret Kampen i Sofielund i Malmö, i en industrifastighet om 55 000 kvadratmeter som MKB köpte för ett år sedan.


MKB bygger hyresrätter i Malmö

Bostäder MKB inleder byggnation av 76 hyresrätter, i huvudsak ettor och tvåor, med konceptet Kombohus Mini i området Segevång i Malmö.


Ny vd för Fastighetsägarna Syd

Karriär Susanne Rikardsson blir ny vd för Fastighetsägarna Syd. Hon efterträder Stefan Lindvall som går i pension efter sex år som vd. Susanne Rikardsson kommer närmast från MKB Fastighets AB och tillträder sin nya tjänst den 1 september 2014.