MKB:s affärsutvecklingschef Gunnar Östenson blir ny vice vd på bolaget.

"Man vill alltid sätta någon form av agenda"

Karriär Gunnar Östenson blir ny vice vd på MKB Fastighets AB. För Fastighetssverige berättar han om hur MKB ska utveckla Malmö och samarbetet med nya vd:n Marie Thelander Dellhag.


Vy över Malmö.

MKB köper mark i östra Malmö

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Malmö, i stadsdelen Johanneslust, och utökar därmed sin nyproduktion i östra Malmö.


Terje Johansson

"En utmaning jag inte kunde säga nej till"

Karriär För Fastighetssverige berättar Terje Johansson mer om beslutet att ta över rodret på Framtiden: "Har passat på ett antal förfrågningar".


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Fördomsfri rekrytering för lönsamma affärer

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Kompetensbristen är en av bygg- och fastighetsbranschens stora bromsklossar och ett stort hinder för att förverkliga alla stora planer och visioner i regionen. Samtidigt finns det kompetens – men här sätter kanske fördomar stopp? Hur kommer man tillrätta med det här? Den som har svaret blir framtidens vinnare. Missa inte samtalet på Branschens mötesplats i Skåne den 28 augusti på Malmö Live!


Lämnade HFAB – börjar på MKB

Karriär Förra veckan lämnade HFABs tidigare vd Marie Thelander Dellhag sin tjänst under uppmärksammade former. Nu presenteras hennes nya jobb.


MKB rekryterar CFO från Castellum

Karriär Ann-Kristin Katalinic blir ny CFO på MKB Fastighets AB. Hon kommer senast från en tjänst som CFO för Castellum, Region Öresund.


Udda detalj bakom MKB:s Jägersroköp

Transaktioner MKB köper Jägersro travbana och planerar att bygga cirka 3 400 nya bostäder i området. För Fastighetssverige berättar Terje Johansson, vd på MKB, om den udda detaljen som blev startskottet för hela 775-miljonersaffären.


MKB köper Jägersro travbana för 775 miljoner

Transaktioner MKB och Skånska Travsällskapet har träffat en överenskommelse om förvärv av Jägersro travbana. Köpet skulle innebära att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder, och ett nytt hästsportcentrum.


Därför satsar MKB på HBTQ-certifiering

Bolag Är först i fastighetsbranschen – HR-chefen Karin Svensson berättar om hur idén föddes och utmanar nu fler bolag att ta steget. ”Alla har fördomar”.

MKB först i branschen med HBTQ-certifiering

Bolag MKB Fastighets AB certifierades våren 2017 efter en utbildning av alla 300 medarbetare i HBTQ-frågor under 2016.


MKB först i branschen med HBTQ-certifiering

Bolag MKB Fastighets AB certifierades våren 2017 efter en utbildning av alla 300 medarbetare i HBTQ-frågor under 2016.


Öppnar för fler samarbeten

Bolag Victoria Parks vd Peter Strand vill se fler samarbetsprojekt likt integrationssatsningen i Rosengård: "Ett av de viktigaste projekten".


MKB:s Greenhouse i Malmö invigt

Bygg/Arkitektur MKB:s hus Greenhouse i Augustenborg i Malmö är invigt. Huset är byggt med ambition att genom ny teknik bidra till hållbar utveckling.


MKB lanserar ny teknik för hyresgäster i Malmö

Bolag Hyresgästerna i två höghus i bostadsområdet Nydala i södra Malmö har ett världsunikt tvättrum.


MKB skapar nya bostäder i centrala Malmö

Bostäder I den äldre centrala delen av Malmö skapar MKB ett nytt bostadskvarter. 177 bostäder, varav elva LSS-boenden, en förskola, ett café och en restaurang tar plats i Rörsjöstaden.


MKB hyr ut till Klättercentret i Malmö

Uthyrning Klättercentret kommer att hyra lokaler i kvarteret Kampen i Sofielund i Malmö, i en industrifastighet om 55 000 kvadratmeter som MKB köpte för ett år sedan.


MKB bygger hyresrätter i Malmö

Bostäder MKB inleder byggnation av 76 hyresrätter, i huvudsak ettor och tvåor, med konceptet Kombohus Mini i området Segevång i Malmö.


Ny vd för Fastighetsägarna Syd

Karriär Susanne Rikardsson blir ny vd för Fastighetsägarna Syd. Hon efterträder Stefan Lindvall som går i pension efter sex år som vd. Susanne Rikardsson kommer närmast från MKB Fastighets AB och tillträder sin nya tjänst den 1 september 2014.