Image

Ny vd till HFAB 

Bolag Catharina Rydberg Lilja blir ny vd för det kommunala bostadsbolaget HFAB. Kontraktet är på 18 månader och under den tiden ska en ny vd för bolaget rekryteras.
Publicerad den 15 Juni 2018

Catharina Rydberg Lilja är i dag biträdande kommunchef och efterträder Marie Thelander Dellhag, som lämnar vd-posten den 21 juni.

? Det här är en mycket bra lösning som ger stabilitet i organisationen och skapar förutsättningar för bolaget att jobba vidare med affärsplanen. När en ny styrelse tillträder efter valet kommer den i lugn och ro kunna rekrytera nästa vd, säger Jimmie Tschander (C), styrelseordförande i HFAB.

? Jag ser fram emot uppdraget. HFAB är ett mycket välskött bolag och jag vill fortsätta utveckla samarbetet med övriga delar i kommunen och förstärka bolagets viktiga roll i samhällsutvecklingen, säger Catharina Rydberg Lilja.

Catharina Rydberg Lilja är utbildad jurist och har tidigare bland annat jobbat som stadsbyggnadschef i Falkenbergs kommun och varit vd för Science Park i Halmstad.

? Catharina Rydberg Lilja har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar i både offentlig och privat sektor. Hennes kunskap om Halmstads kommunala verksamhet och samhällsbyggnadsprocess kommer väl till pass i det här uppdraget, säger kommunchef Henry Bengtsson.

HFAB:s styrelse fattar det formella beslutet nästa vecka.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige