Image
Ica och Mimer har tecknat avtal om ny Ica-butik i Bäckby.

Ica och Mimer har tecknat avtal om ny Ica-butik i Västerås

Uthyrning Ica Sverige och Bostads AB Mimer har tecknat ett avtal om att bygga en ny livsmedelsbutik i stadsdelen Bäckby i Västerås. Butiken kommer att finnas på gatuplan i ett av de tre husen som Mimer bygger i nya Bäckby centrum. Lokalen är på cirka 800 kvadratmeter och byggnationen inleds hösten 2019 och den nya Ica-affären beräknas öppnas under första delen av 2022.


Catena förlänger flera avtal med Ica

Uthyrning Catena har tecknat avtal med ICA Fastigheter om att förlänga hyresavtal i Kungälv, Järfälla och Borlänge.


Carl Zetterqvist.

SPG tecknar långt hyresavtal med Ica

Uthyrning Scandinavian Property Group har tecknat ett 13-årigt hyresavtal med Ica avseende en lokal på cirka 1 000 kvadratmeter i direkt anslutning till den nya pendeltågstationen i Vega. Projektet innehåller både bostadsrätter, hyresrätter, livsmedelsbutik samt garage.


Kista Galleria.

Kista Galleria fördubblar utbudet av livsmedel

Uthyrning Som tidigare meddelats kommer Lidl och Rusta att öppna butiker. Nu är det klart att Ica öppnar en stor Kvantum-butik på 2 800 kvadratmeter Kista Galleria i augusti.


Göteborgs hamn.

NCC utvecklar och hyr ut 17 000 kvadratmeter till Ica

Uthyrning Ica Sverige hyr 17 000 kvadratmeter och tecknar tioårigt hyresavtal på ett nytt e-handelslager i Arendal intill Göteborgs hamn.


Ica till Burlöv Center

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med Ica om etablering i Burlöv Center. Avtalet ingår i ett större förnyelseprojekt där utveckling av matutbudet är en viktig del.


Två stora detaljplaner har antagits för Brunnshög.

950 nya bostäder till Brunnshög

Bostäder Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.


Eftertraktad avvecklare ska utveckla Ica

Karriär Ica Fastigheters nya finanschef om varför han valde Ica, andra jobberbjudanden och att skifta fokus från avveckling till utveckling.


Ica säljer allt i Norge

Transaktioner Ica Fastigheter säljer Ica Eiendom Norge, 58 fastigheter, för 2,2 miljarder kronor.


NCC bygger miljöklassat kontor
åt Fabege för 830 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett 40 000 kvadratmeter stort kontorshus intill Arenastaden i Solna. Kontorshuset ska miljöklassas enligt Breeam Excellent och får Ica som största hyresgäst. Ordervärdet uppgår till 830 miljoner kronor.


Ica och Systembolaget satsar i Hansa

Uthyrning Ica och Systembolaget bildar navet i Hansas nya mötesplats för mat och dryck i centrala Malmö. Ica har tecknat avtal för en ny livsmedelsbutik på cirka 2 000 kvadratmeter i Hansa. Även Systembolaget har tecknat nytt avtal på cirka 1 400 kvadratmeter på nedre plan.


Ica och AP 1 bildar nytt miljardbolag

Transaktioner Ica Fastigheter och Första AP-fonden bildar Secore Fastigheter som initialt förvärvar 13 butiksfastigheter från Ica Fastigheter i Sverige för 1,1 miljarder kronor.


Balticgruppen hyr ut till Ica i Umeå

Uthyrning Det blir Ica som flyttar in i Astra Zenecas tidigare lokal på Mariehem i Umeå. Balticgruppens fastighet kommer att rymma Ica Kvantum, Gymnastikens hus samt Hjälpmedel Västerbotten.


Wayne's Coffee och Ica i
nytt kafésamarbete i Stockholm

Handel Wayne's Coffee öppnar ett nytt inhousekafé med Ica Supermarket på Kungsholmstorg 12 på Kungsholmen i Stockholm. Samtidigt ökar Wayne's Coffee etableringstakten med målet att fördubbla antalet kaféer i kedjan inom fem år. Tillväxten i Sverige ska framförallt ske i västra och södra delarna av landet.


Peab bygger stadshus i Huskvarna

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt stadshus i Huskvarna som även innehåller ett bibliotek och en Ica-butik. Gemensam beställare för projektet är Jönköpings kommun och Ica.


Starbucks öppnar första kaféet i samarbete med Ica

Uthyrning I dag öppnar Starbucks vid Maxi Ica Stormarknad i Haninge – det första Starbuckskaféet inom ramen för samarbetet mellan Ica och Starbucks.


Riksbyggen tecknar förvaltningsavtal med Ica Fastigheter

Bolag Riksbyggen har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med Ica Fastigheter, som ger Riksbyggen ansvar för teknisk driftentreprenad (yttre och inre skötsel) av 72 Ica-butiker över hela Sverige.


Skanska får dubbla byggordrar i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Skanska bygger stormarknad åt Ica Maxi och en sporthall åt Huddinge kommun i Flemingsbergsdalen. Uppdragen är värda 330 miljoner kronor.


ICA Fastigheter säljer till Ancore

Transaktioner Ica Fastigheter Sverige AB säljer tio handelsfastigheter till Ancore Fastigheter AB, som samägs av Ica Fastigheter AB och Alecta. Det underliggande fastighetsvärdet är 918 miljoner kronor.


Fastpartner hyr ut i Hässelby Gårds Centrum

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Ica Sverige. Hyresavtalet om 2 416 kvadratmeter träder i kraft under hösten 2015 och lokalen finns i fastigheten Labyrinten 1 i Hässelby Gårds Centrum.