Image
Gottsunda centrum.

JM köper i Gottsunda

Transaktioner Uppsala Kommuns Fastighets AB säljer fastigheten Gottsunda 34:7 till JM. Fastigheten är belägen i omedelbar närhet av Gottsunda centrum. Fastigheten är en utvecklingstomt där JM avser uppföra ett flerfamiljshus om cirka 5 700 kvadratmeter i bostadsrättsform. JM har tillträtt fastigheten.


Nya Gottsundaskolan.

Efter branden – nu står en ny skola klar i Gottsunda

Bygg/Arkitektur I oktober 2018 sattes Gottsundaskolan i brand och nära 500 elever blev därmed av med sina klassrum. Nu, lagom till höstterminens start, står en nyproducerad högstadieskola på 3 082 kvadratmeter klar och redo att ta emot eleverna igen. Utformningen av skolan är framtagen och noga planerad av Parmacos arkitekt- och designteam.


Uppsala kommun planerar genomföra omfattande försäljningar.

Här är alla fastigheter som kommunen vill sälja

Lista Brandstationer, bibliotek, en vårdcentral och två köpcentrum. Här är hela listan på vilka av kommunens fastigheter som kan beröras vid försäljning.


collageGOTTSUNDA

Uppsala Kommuns Fastighets anställer säkerhetschef för Gottsunda

Bolag Under 2019 gör Uppsala Kommuns Fastighets AB en omfattande satsning på att öka säkerheten och tryggheten för boende, besökare och personal i Gottsunda Centrum. Som ett led i satsningen har bolaget inrättat en ny tjänst och anställt Ulf Lundgren som säkerhetschef.


Gick upp i rök – ska bli "skolkluster"

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har satt bollen i rullning för att ersätta Gottsundaskolan som nyligen brann ner.


Efter skolbranden: "Ställer till det"

Bygg/Arkitektur I början av veckan förstördes stora delar av Gottsundaskolan i Uppsala i en misstänkt anlagd brand. För Fastighetssverige berättar Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör om hur man arbetar vidare med det segregerade området som är i omvandling.

Här är andra stora projekt i Uppsala

Bygg/Arkitektur Vid sidan om Gottsunda har Uppsala många fler stora stadsutvecklingsprojekt på gång. För Fastighetssverige berättar stadsbyggnadsdirektören Mats Norrbom mer om dessa.


Två nya restauranger öppnar i Gottsunda Centrum

Uthyrning Uppsala Kommuns Fastighets AB har tecknat hyresavtal med två nya restauranger till Gottsunda Centrum.


Ny hyresgäst till Gottsunda Centrum

Uthyrning Uppsala Kommuns Fastighets AB hyr ut 1 200 kvadratmeter nybyggda kontorslokaler i Gottsunda Centrum till Arbetsmarknadsförvaltningen i Uppsala. I lokalerna etableras Lärcentrum Gottsunda.


Gottsunda först ut i Citylabs nästa omgång

Energi/miljö SGBC:s Citylab Action - ett initiativ för att stötta och hjälpa stadsutvecklingsprojekt i hållbarhetsarbetet - startade sin första omgång under 2016, med tolv deltagande projekt. Under 2017 är det dags för nästa omgång och nu är det första stadsutvecklingsprojektet klart. Det blir Gottsundaområdet i Uppsala som kommer att arbeta enligt Citylab Actions guide för hållbar stadsutveckling.


Ikano köper vårdboenden i Uppsala

Transaktioner Ikano förvärvar ett äldreboende i Gottsunda samt en fastighet under produktion i Gränby.


Erlandsson bygger bostäder i Gottsunda

Bostäder Uppsala kommun har utsett Erlandsson Bygg i Öst till vinnare i den markanvisningstävling som genomfördes för området förra året. Totalt ska 120 bostadsrätter byggas intill Gottsunda centrum.


Mer mode till Gottsunda Centrum

Uthyrning Pop-Up Store öppnar sin första butik utanför Stockholm i Gottsunda Centrum, Uppsala.


Inomhusmarknad öppnar i Gottsunda

Uthyrning I morgon öppnar marknads- och evenemangsplatsen Gsunda Market i förnyade Gottsunda Centrum, Uppsala.


Sats öppnar i Gottsunda Centrum

Uthyrning I februari öppnar Sats en 1 500 kvadratmeter stor anläggning i nya Gottsunda centrum, som ägs av Uppsala Kommuns Fastighets AB.


Flera nya butiker till Gottsunda

Uthyrning NCM Development har lyckats hyra ut butiksytor till flera nya företag i Gottsunda Centrum.