Image

Här är pilotprojekten i Citylab action

Bygg/Arkitektur Sweden Green Building Council presenterar nu de tio första pilotprojekten i Citylab Action, ett program och guide som skapar förutsättningar för att hållbarhet beaktas i ett stadsutvecklingsprojekts olika skeden.
Publicerad den 17 November 2015
Bengt Wånggren. Bild: Niclas Liedberg/ Pixprovider
Bengt Wånggren.

De tio projekten är:
# Rosendal i Uppsala.
# Masthuggskajen i Göteborg.
# Albano i Stockholm.
# Norrtälje hamn i Norrtälje.
# Drottning H i Helsingborg.
# Täby park i Täby.
# Solna Business Park i Solna.
# Stadsläkning Lagersberg/Fröslunda i Eskilstuna.
# Skeppsbron i Jönköping.
# Barkarbystaden Tre i Järfälla.

Pilotprojekten består av både befintliga och nya stadsdelar, något som har varit viktigt för samtliga aktörer under utvecklingen av Citylab.

- Sverige sätter med Citylab en helt ny standard för utveckling av hållbara stadsdelar, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

- Fokus på dialog och samarbete i en mer integrerad process i kombination med tuffa mål kommer att öka Sveriges städers försprång internationellt. Vinnarna är de som bor, jobbar och leker i svenska städer, fortsätter Wånggren.

- Det är fantastiskt roligt att nu få använda guiden i konkreta stadsutvecklingsprojekt och att få verka för en kunskapsdelning mellan projekten. Det kommer att leda till en hållbar stadsutveckling, men också en effektiv och engagerande process för medverkande aktörer, säger Ann-Kristin Belkert, chef för Citylab hos Sweden Green Building Council.

Akademiska Hus affärschef för Albano, Hayar Gohary, säger:

- Akademiska Hus och Svenska Bostäder samverkar tillsammans med Stockholms universitet och KTH i utvecklingen av Albano. Genom vårt engagemang i Citylab medverkar vi inte bara till att utveckla ett gemensamt arbetssätt för en hållbar stadsutveckling i Sverige utan också säkerställa Albanos utveckling till ett hållbart campus i framkant.

FAKTA/
Citylab är ett forum för kunskapsdelning inom hållbar stadsutveckling, organiserat av Sweden Green Building Council. Citylabs främsta syfte är att stödja stadsutvecklingsprojekt som står inför framtidens hållbarhetsutmaningar. Citylab Action innefattar ett program och guide som skapar förutsättningar för att hållbarhet beaktas i stadsutvecklingsprojekts olika skeden. Pilotprojekten kommer att medverka på tolv heldagsmöten under ett års tid och kommunicera med varandra i ett digitalt forum. Projekten kommer även att upprätta hållbarhetsprogram, handlings- och uppföljningsplaner och dela innehållet med varandra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige