Kongahälla Shopping tecknar låneavtal

Bygg/Arkitektur Kongahälla Shopping, som ägs gemensamt av Adapta Fastigheter och tjänstepensionsbolaget Alecta, ömsesidigt, har tecknat låneavtal på ett belopp uppgående till 990 miljoner kronor. Avtalet omfattar såväl projektfinansiering som långfristig slutfinansiering vid färdigställandet utav Kongahälla Shopping.


Kongahälla Shopping.

Stor vårdsatsning i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta tecknar hyresavtal med Västra Götalandsregionen avseende en vårdetablering om totalt 4 200 kvadratmeter i Kongahälla Shopping, Kungälv.


Tre nya butiker till Kongahälla

Uthyrning De tre nya hyresgästerna som skrivit avtal om etablering i Kongahälla Shopping är Apoteket, Hemmakväll och Thehuset.


Tre lokala aktörer till Kongahälla Shopping

Uthyrning Tre lokalt kända aktörer i Kungälv har tecknat avtal med Adapta Fastigheter om etablering i Kongahälla Shopping. Det är The Body Shop, Akademibokhandeln och Life som alla idag driver butiker i Kungälv och som nu kommer att flytta till Kongahälla Shopping till öppningen i mars 2019.


Adapta välkomnar Kungsängen till Borgås

Uthyrning Kungsängen öppnar en ny butik om 362 kvadratmeter i Adaptas handelshus i Borgås i Kungsbacka.


O´Learys öppnar i Kongahälla Shopping

Uthyrning Adapta Fastigheter fyller på Kongahälla Shopping i Kungälv. O´Learys har tecknat kontrakt om 1 300 kvadratmeter fördelat på restaurang och sportbar i markplan och eventcenter på övre plan.


Nya aktörer klara för Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping, som öppnar i Kungälv i mars 2019, har gjort klart med två aktörer inom hem- och fritidsområdet genom tecknandet av avtal med Clas Ohlson och Kjell & Company.


”Viktigt och helt avgörande i vårt strategiska arbete”

Handel Augusti månads handelsbarometer fick rubriken ”Sval framtidstro i handeln” av Svensk Handel. Handelsfastighetsägare tycker till om branschorganisationens stämpel. I dag: Adapta Fastigheters vd Erik Fischer.


Elgiganten till Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping i Kungälv, som öppnar i mars 2019, tecknar avtal med Elgiganten om etablering av en ny butik.


Fischer efter första dagen som vd

Karriär Fastighetstalangen som nu är vd och ska ta Göteborgsområdets största handelsprojekt på ett decennium i mål berättar om sin första vd-dag, handelns utmaningar och vilka personer som har betytt mest för honom i karriären.


Ny vd för Adapta

Bolag Styrelsen i Adapta Fastigheter har beslutat att utse Erik Fischer till vd för bolaget från och med i dag. Han kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på Adapta.


Kongahälla Shopping.

Nordic Wellness till Kongahälla Shopping

Uthyrning Gymkedjan Nordic Wellness kommer att öppna en 2 000 kvadratmeter stor träningsanläggning i nya Kongahälla Shopping i Kungälv.


Kongahälla Shopping.

Alecta köper in sig i Kongahällaprojektet

Transaktioner Adapta Fastigheter och Alecta har avtalat om att tillsammans utveckla och förvalta Kungälvs nya köpcentrum Kongahälla Shopping.


Systembolaget öppnar i nytt köpcentrum i Kungälv

Handel Adapta Fastigheter har inlett uthyrningen i sin köpcentrumsatsning i Kungälv. Nu är det klart att Systembolaget öppnar i klustret.


Balder byggstartar i Kungälv

Bostäder Nu påbörjar Balder byggnationen av 134 hyresrätter i Kongahälla, Kungälv.


Klart för inflyttning i Södercity

Bygg/Arkitektur Serneke har nu färdigställt köpcentrumet Södercity i Kungsbacka. Handelsstaden får därmed ytterligare ett handelshus på 6 000 kvadratmeter där Willys, Nordic Wellness, Blomsterlandet och Kronans Apotek flyttar in.


Serneke bygger ännu ett köpcentrum i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Tidigare i våras fick Serneke i uppdrag att bygga Södercity i Kungsbacka. Nu har det blivit klart att Serneke också ska bygga handelshus Borgås, även det för beställaren Adapta Fastigheter. Projektet är värt cirka 115 miljoner kronor.


Coop Fastigheter säljer Kungälvsprojektet

Transaktioner Coop Fastigheter säljer sitt utvecklingsprojekt i Kongahälla i Kungälv, norr om Göteborg till Adapta Fastigheter. Projektet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter handel och kommer bland annat att innehålla en stor Coop-butik.


Serneke bygger Södercity i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av Adapta Fastigheter att bygga en handelsfastighet söder om Kungsbacka centrum. Handelsfastigheten är på cirka 6 000 kvadratmeter och kommer att kallas Södercity.


EA till Sjöbefälet i Göteborg

Uthyrning EA Digital Illusions CE har tecknat ett hyresavtal om 2 200 kvadratmeter i den gamla Sjöbefälsskolan på Kvarnberget i Göteborg. Huset är nu fullt uthyrt.