Image
Jonas Stenberg och Jimmy Olsson från ESS presenterade konceptet på torsdagen.

ESS öppnar hotell i Kineum i Gårda

Uthyrning Jimmy´z blir namnet på ESS Groups hotell i 27 våningar höga Kineum i Gårda.
– Vi öppnar inte ett nytt hotell i Gårda – vi bygger en destination i destinationen, säger Jonas Stenberg, vd på ESS Group.


NIB finansierar ESS i Lund

Ekonomi/Finansiering Nordiska investeringsbanken (NIB) och specialföretaget SKR Lager 106 AB har avtalat om ett 23-årigt lån på 30 miljoner euro för uppförande av kontor och laboratorier för den europeiska spallationskällan, European Spallation Source, i Lund.


ESS Campus börjar byggas i höst

Bygg/Arkitektur ESS Campus kommer i höst att börja byggas på ESS-området i Lund. European Spallation Source (ESS) har ingått ett långsiktigt hyresavtal med Skandrentingbolaget SKR Spallation. ESS Campus kommer att byggas av Skanska.


Skanska bygger tredje etappen av ESS för 2,5 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med ESS, European Spallation Source, om att bygga tredje etappen av forskningsanläggningen i Lund. Kontraktet är värt 2,5 miljarder kronor och arbetet utförs av Skanska Sverige (75 procent) i samarbete med Skanska UK (25 procent).

Skanska köper mark i Hammarby Sjöstad

Bygg/Arkitektur Skanska har förvärvat mark i Stockholm av Stockholm Stad för framtida kontorsutveckling.


Peab och ESS skapar nytt hotell i Västerås

Bygg/Arkitektur Peab och ESS har tecknat ett hyresavtal för ett nytt destinationshotell i Västerås. Hotellet, som uppförs intill Kokpunkten, omfattar 220 rum, restauranger, mötesanläggning och spa. Hotellet planeras att öppna hösten 2017.


Skanska bygger även andra ESS-etappen

Bygg/Arkitektur Sedan tidigare är det klart att Skanska bygger den första etappen av forskningsanläggningen i Lund. Nu är det klart att bolaget även bygger andra etappen. Kontraktet är värt 1,2 miljarder kronor.


Skanska bygger första ESS-etappen

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med ESS, European Spallation Source, om att bygga första etappen av forskningsanläggningen i Brunnshög, Lund. Kontraktet är värt 670 miljoner kronor och arbetet utförs av Skanska Sverige (75 procent) i samarbete med Skanska UK (25 procent).


Jan Björklund och Danmarks forskningsminister Sofie Cars tog på tisdagen den första spadtaget för ESS i Lund.

Första spadtaget för ESS är taget

Bygg/Arkitektur På tisdagen tog utbildningsminister Jan Björklund och Danmarks forskningsminister Sofie Cars det officiella första spadtaget för European Spallation Source, ESS, i Lund.


ESS etablerar sig i Linköping

Uthyrning Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, etablerar sig i Wahlbecks företagspark i Linköping.


ESS i Lund.

Spanien går in med 800 miljoner i ESS

Ekonomi/Finansiering 18-miljardersprojektet ESS i Lund har haft problem med finansieringen. En positiv nyhet nu är att Spanien går in med drygt 800 miljoner kronor.


ESS tecknar samverkansavtal med byggbolag

Bygg/Arkitektur Nu har en byggare utsetts som samverkanspartner för mångmiljardprojektet ESS i Lund.


Oklart med finansiering kring ESS

Bygg/Arkitektur Den ekonomiska krisen i Europa gör att flera länder som skulle vara med och finansiera European Spallation Source (ESS) i Lund nu tvekar kring projektet.


ESS-upphandling för 15 miljarder igång

Ekonomi/Finansiering Den 4 december ska anbud för den första delupphandlingen för ESS i Lund lämnas in och efter utvärdering planeras kontrakt tecknas under våren 2014.
Den totala byggkostnaden beräknas till cirka 15 miljarder kronor.


Henning Larsen får gestalta ESS

Bygg/Arkitektur Henning Larsen Architects har valts ut att gestalta forskningscentret ESS – European Spallation Source – i Lund.


De tävlar om att få rita ESS

Arkitektur Fem internationella konsortier av arkitektbyråer och landskapsarkitekter ska tävla om att formge byggnader och landskap vid det framtida forskningscentret European Spallation Source, som ska byggas i Lund.