Image
Schenker utökar hos Prologis i Arlandastad.

DB Schenker expanderar med Prologis i Arlandastad

Uthyrning DB Schenker, som sedan tidigare hyr hela DC1-fastigheten i Prologis Park Arlanda, disponerar från och med den 1 januari 2022 även byggnadens nya utbyggnad på 7 505 kvadratmeter. DB Schenkers totala hyresyta i Arlandastad blir därmed 71 254 kvadratmeter.


Andreas Morfiadakis, Dieter Sand och Einar Janson har tagit sina bolag till börsen under hösten.

Här är de nya börs-vd:arnas löner

Bolag Så höga löner har vd:arna för fastighetsbolagen som har noterats under året. Vi kollar hur bra står de sig i löneligan bland sektorns börs-vd:ar (och vi noterar att en av dem till och med tjänar mindre än Erik Selin).


Dieter Sand.

Arlandastad letar förvärv utanför Arlandaområdet: "Intensifierar jakten"

Bolag Arlandastad Groups vd Dieter Sand berättade under Aktiespararnas event Stora Aktiedagen att bolaget nu ökar takten i jakten på fler verksamheter som kan komplettera den omfattande utvecklingen vid Arlanda flygplats. Enligt vd:n letar de brett i hela Sverige.


Jörgen Engström, Leif Wåhlin och Lisa Spangenberg från Wåhlin Fastigheter. Dieter Sand och Johanna Klingvall från Arlandastad Group.

Arlandastad köper 490 000 kvadratmeter – ska satsa på idrott, hälsa och innovation

Transaktioner Arlandastad förvärvar en del av Arlandastad Golf av Wåhlin Fastigheter för en total köpeskilling om 150 miljoner kronor.


Cuhsman & Wakefield får uthyrningsuppdrag av Prologis.

Cushman & Wakefield vinner uthyrningsuppdrag för logistikprojekt

Uthyrning Cushman & Wakefield har vunnit uppdraget att bistå Prologis med uthyrningsarbetet för deras spekulationsbygge i Arlandastad. Bolaget har planerat byggnation av en lokalbyggnad på minst 12 000 kvadratmeter som planeras att stå färdigt Q4 2022. Området i Arlandastad inrymmer redan 130 000 kvadratmeter logistikyta som ägs och förvaltas av Prologis.


Snap-On expanderar i Arlandastad.

Den globala koncernen Snap-on expanderar i Arlandastad

Uthyrning Nu satsar Car-O-Liner – en ledande aktör inom tillverkning, försäljning och utbildning på utrustning för reparationer av krockskadade fordon – på etablering inom Drivelab Stockholm i och blir därmed en del av Nordens nav för utbildning och events inom fordonsindustrin. Explore Arlandastad välkomnar därmed ytterligare en stark, global spelare inom fordonsindustrin till området.


Drivelab Center.

Arlandastad hyr ut mer till BMW vid Drivelab

Uthyrning Tyska premiumtillverkaren BMW Northern Europe har tecknat ett nytt avtal med Drivelab, som är en del av Explore Arlandastad, avseende tillgång till större lokaler.


Ordförande Peter Wagström, vd Dieter Sand och huvudägare Per Taube i Arlandastad Group.

Nu inleds handeln med Arlandastad på börsen

Bolag Idag inleds handeln med Arlandastad Groups aktie på Nasdaq First North Premier Growth Market.


Peter Wågström, styrelseordförande och Per Taube, grundare och huvudägare av Arlandastad Group.

Taube om Arlandastads notering: "Nu kan vi växla upp"

Bolag Arlandastad Group kommer att noteras på First North under det tredje kvartalet. För Fastighetssverige berättar grundaren och huvudägaren Per Taube mer om hur bolaget ska öka takten framöver, hur man vill expandera verksamheten och vad stöttningen från mäktiga SBB betyder.


Dieter Sand.

Arlandastad till börsen – SBB ökar sitt ägande

Bolag Arlandastad är på väg att noteras på First North. Inga befintliga aktier säljs i samband med noteringen. SBB och Prior & Nilsson tecknar sig för en stor del av nyemissionen.


Lars Thagesson.

Thagesson till Arlandastads styrelse

Bolag På extra bolagsstämma i Arlandastad Group som hölls den 18 augusti beslutade aktieägarna att välja in SBB:s vice vd Lars Thagesson i bolagets styrelse.


Ilija Batljan.

SBB blir näst största ägare i Arlandastad Group

Transaktioner Förvärvar motsvarande 15 procent av bolaget från Gelba Management.


Klas Nygren och Stefan Pedersen.

Etapp två av Scandinavian XPO rivstartar med nytt longstay

Bolag Stockholm Hotel Apartments öppnar longstayhotell på 2000 kvm i nya mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO. Det nya longstayhotellet planeras genomgående med återbruk i fokus för att minimera koldioxidavtrycket på miljön samtidigt som man ser till att in- och utcheckning är fullt tillgänglig genom digitala former. Stockholm Hotel Apartments välkomnar gäster för övernattning från april 2022.


Arlandastad lanserar Explore Arlandastad.

Lanserar Explore Arlandastad

Bolag Nu lanseras platsvarumärket Explore Arlandastad med målet att sätta Arlandastad på kartan – ett geografiskt optimalt beläget område för företag som ser värdet i att växa.


Peter Wågström och Per Taube.

Wågström: "På sikt är hela Sverige intressant"

Bolag Med ambitiösa ambitioner och nytt namn tar Arlandastad Group sikte på börsen. För Fastighetssverige berättar bolagets nya styrelseordförande – Peter Wågström – mer om vad som komma skall.


Thomas Cassel.

Arlandastad Holding rekryterar Thomas Cassel

Bolag Arlandastad Holding förstärker på affärsutvecklingssidan med Thomas Cassel som kommersiell projektledare.


Anna Bauer.

Anna Bauer tar över som vd för Scandinavian XPO

Bolag Anna Bauer, nuvarande director of sales på Scandinavian XPO, tar över vd-posten för Scandinavian XPO. Staffan Littmarck lämnar bolaget.


Scandic Arlandastad.

Scandic tar över hotell vid Arlanda

Uthyrning Scandic har tecknat avtal om att ta över driften av ett hotell med 150 rum i Arlandastad, i nära anslutning till Stockholm Arlanda Airport och i direkt anslutning till nya internationella mötes- och eventarenan Scandinavian XPO.


Johanna Klingvall.

Johanna Klingvall blir ny CFO för Arlandastad Holding

Bolag Som ett led i bolagets positiva utveckling expanderar Arlandastad Holding sitt team med nya CFO:n Johanna Klingvall. Med start från mitten av oktober 2020 axlar hon sin nya roll i bolaget som kommer innebära ett helhetsansvar för koncernens ekonomiska och finansiella frågor.


Din Doktor öppnar i Scandinavian XPO.

Din Doktor öppnar i Scandinavian XPO

Uthyrning Sigtuna kommuns största vårdcentral och läkarmottagning, Din Doktor, expanderar genom att under sommaren 2020 öppna en ny mottagning i nya specialanpassade lokaler i mötesarenan, Scandinavian XPO i Arlanda.