Image
Comfort Hotel Arlanda.

Nu öppnar Stordalens stora flygplatshotell på Arlanda

Bolag Nu öppnar Comfort Hotel Arlanda Airport, alldeles intill flygplatsterminalerna och Skycity. Det nya storhotellet utgör med sina drygt 500 rum en betydande ökning av Arlandas hotellutbud och är byggt med hög miljöklass på nivån Very Good enligt Breeam.


Mattias Wilson.

Wilfast och NRP miljardköper logistik

Transaktioner Fastighetsbolaget Wilfast har, tillsammans med det norska investmentbolaget Ness, Risan & Partners (NRP), förvärvat två logistikfastigheter om totalt cirka 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den ena fastigheten ligger i Arlanda Stad och är drygt 14 000 kvadratmeter och den andra ligger i Örebro och är 10 000 kvadratmeter.
– De båda fastigheterna är i princip nybyggda och moderna logistikfastigheter med strategiskt bra lägen för att bedriva en rationell och effektiv verksamhet, säger Mattias Wilson, vd på Wilfast.


Per Taube och Petter Stordalen.

Stordalen utökar till 1 400 rum i Airport City

Uthyrning Scandinavian XPO som växer fram i Arlanda expanderar ytterligare genom utökat samarbete med stordalenkontrollerade Strawberry Living. Förutom den redan pågående om- och tillbyggnationen av befintliga Quality Airport Hotel Arlanda på 420 hotellrum tillkommer nu cirka 50 enheter för ett Longstay – lägenheter för långtidsboende. Vilket innebär att Strawberrykoncernen med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels kommer operera över 1400 rum år 2021 i Arlandaområdet.


Norwegian hyr 800 kvadratmeter i Office One.

Norwegian flyttar in i Office One på Arlanda

Uthyrning Ytterligare en hyresgäst står redo att flytta in i nybyggda kontorshuset Office One på Stockholm Arlanda Airport. Swedavia har tecknat ett femårigt hyresavtal med flygbolaget Norwegian om kontorsytor som omfattar drygt 800 kvadratmeter. Inflyttningen är planerad till juni 2019.


Karl Wistrand och Swedavia mot storsatsning i Arlanda.

Swedavia storsatsar i Arlanda

Bolag Under gårdagen trädde Swedavia in i ett nytt segment då man invigde sin första kontorsbyggnad på Arlanda. Karl Wistrand, vice vd, berättar för Fastighetssverige om senaste satsningen och de expansiva planerna för Flygplatsstaden.


Forenom öppnar hotell vid Arlanda

Bolag Forenom fortsätter sin expansion i Sverige och öppnar ett nytt lägenhetshotell vid Arlanda flygplats.


Klart: Kontorsjätte tecknar avtal med Swedavia

Uthyrning United Spaces planer på ett kontorsprojekt vid terminal 4 och 5 på Arlanda flygplats har gått i lås. För Fastighetssverige berättar bolagets vd om planerna och hur samarbetet med Swedavia kommer att se ut framöver.


Nye mässchefen: ”Vi får redan förfrågningar”

Bygg/Arkitektur Området runt Arlanda flygplats växer så det knakar. Staffan Littmarck, ny chef för Scandinavian Expo, den nya internationella mötes- och eventarenan i Airport City Stockholm berättar för Fastighetssverige om vad det var som lockade med att leda arbetet med den nya arenan som tros stå klar mellan 2020-2022.


Skanska bygger nytt hotell på Arlanda

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Swedavia om att bygga ett hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 miljoner kronor.


Nytt passagerarrekord på Arlanda

Bolag Stockholm Arlanda Airport slog nytt passagerarrekord 2016 med 24,7 miljoner resenärer.


Byggstart för miljardsatsning på Arlanda

Bygg/Arkitektur JM inleder byggandet av nytt driftsområde på flygplatsen.


Arlanda får co-working community

Uthyrning Summit öppnar Sky City – Arlanda, som bland annat innehåller åtta designade mötesrum och 16 kontor.


Drivelab fortsätter att expandera

Uthyrning Utvecklingen av Drivelab vid Arlanda fortsätter att expandera. En ny eventhall om dryga 1 500 kvadratmeter är under uppförande och när denna är klar den 1 maj kommer området att få helt andra möjligheter att inhysa stora konferensgrupper och större event. Training Partner kommer att vara operatör för hallen.


Link blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel

Bygg/Arkitektur Link Network Project AB och Arlandastad Holding AB har skrivit ett avtal som innebär att Link Network Project AB blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel vid Arlanda.


18 våningar hotell vid Arlanda

Bygg/Arkitektur Ett 18 våningar högt hotell planeras öppna vid Stockholm Arlanda Airport år 2018.


30-årigt investeringsprogram för Arlanda klart

Bolag Swedavia har fattat ett inriktningsbeslut kring utvecklingen Stockholm Arlanda Airport.
Totalt uppskattas investeringsvolymen till 13 miljarder kronor fram till år 2043 varav knappt sju miljarder kronor avser det första utvecklingssteget, till 2023.


Lexington öppnar på Arlanda

Handel Lexington öppnar en butik i Terminal 5 på Arlanda flygplats.


Clarion Arlanda får utmärkelse

Event Clarion Hotel Arlanda har utsetts till “Scandinavian Hotel of the Year 2013” vid den årliga hotellkonferensen Hotcop.


Victoria´s Secret till Sverige

Uthyrning Det världsberömda underklädesföretaget Victoria's Secret öppnade sin första butik i Sverige i lördags.


Skandrenting förlänger på Arlanda

Uthyrning Skandrenting AB har förlängt hyresavtalet med Eltel Networks Infranet AB på Arlanda. Avtalet är på fem år och omfattar drygt 2 000 kvadratmeter kontor.