Image

Fastighetsmarknadsdagen Borås - 22 oktober 2020

22 oktober

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Boråsregionen. Dagen arrangeras i samarbete med Borås Stad.


Program – Fastighetsmarknadsdagen Borås

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid och träffa branschkollegor innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkommen!
   
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, Anders Glemfelt, näringslivschef, Borås och Erik Blix, moderator

9.10 Makroanalys – det ekonomiska läget i världen och Sverige
Hur mår Sverige för dagen? Hur ser återhämtningen efter coronapandemin ut och hur ser det nya makroekonomiska post corona-landskapet ut? Vad har vi att vänta oss framöver och hur påverkar detta vår marknad?
Håkan Frisén, prognoschef, SEB

9.40 Boråsregionen – hur har vi påverkats av coronakrisen?
Hur har Boråsregionen påverkats av coronakrisen? Hur långt har regionen kommit i återhämtningen? Hur har befolkningen och dess ekonomi påverkats och hur attraktiv är Boråsregionen i dag och i framtiden?
Per Florén, näringslivsutvecklare, Borås stad

10.05 Analys – den svenska fastighetsmarknaden
Corona har förstärkt flera av de trender vi såg på fastighetsmarknaden redan före pandemin – retail har det tufft, medan bostads- och logistiksegmentet är fortsatt heta. Pandemin har också väckt tveksamheter kring hur kontor ska användas i framtiden. Hur ser läget för dagen ut och vad kommer att hända framöver?
Erik Norrman, affärschef, Värdering och Analys, Svefa

10.30 Fikapaus

11.00 Panel – fastighetsmarknaden i Borås
   
Fastighetsmarknaden i Borås har utvecklats bra de senaste åren. Men hur ser framtiden ut och hur har pandemin påverkat? Hur ser ledande fastighetsaktörer på möjligheterna framöver? Vad lockar med staden och vad måste till för att staden ska bli än mer attraktiv för näringsliv och fastighetsmarknad? Vilka är de största framtidshoten?
Anna Ahlqvist Grundström, affärsområdeschef Borås, Castellum, Christer Södeliden, vd, Pulsen Fastigheter, Niklas Ohldin, regionchef, Magnolia Bostad


11.25 Var ska 30 000 nya boråsare bo?
Borås växer, med nya företag och nya boenden. Till år 2035 räknar staden med 30 000 nya invånare. Hur planerar staden för expansionen? Var ska de nya boråsarna bo och arbeta? Vilka är de mest intressanta projekten och planerna?
Richard Mattsson, stadsarkitekt, Borås stad

11.50 Profilen: Joakim Hedin, Bockasjö
Joakim Hedin är entreprenören som inledde sin bana med att handla med filmrättigheter i USA. Men sedan drygt 15 år har han byggt upp Bockasjö – som han äger tillsammans med Paul Frankenius – till ett av landets ledande logistikfastighetsbolag. Här berättar Boråsföretagaren om sin resa och ger sin syn på dagens marknadsläge.
Joakim Hedin, vd, grundare och delägare, Bockasjö

12.20 Lunch

13.20 Viared – läget för dagen
Den pågående logistikboomen innebär stora möjligheter för Borås och fram till 2026 ska 80 hektar industrimark utvecklas på Viared Västra. Hur ser planerna ut och vad händer på området i dag och de närmaste åren? Hur ser etableringsintresset ut och vilka möjligheter finns för fastighetsföretagarna?
Anders Glemfelt, näringslivschef, Borås stad

13.45 Skapar trygghet i utsatta områden
  
Norrby och Hässleholmen/Hulta har länge varit med på Polisens lista över särskilt utsatta områden. Kommunala AB Bostäder är den dominerande fastighetsägaren i området. Hur arbetar AB Bostäder, tillsammans med Polisen och andra aktörer, för att förbättra tryggheten i utsatta områden? Vilka är möjligheterna, målsättningarna och de största utmaningarna?
Sophia Jonsson, kommunikationschef, AB Bostäder, Peder Englund, avdelningschef, Centrum för kunskap och säkerhet och Anders Cronehag, kommunpolis, Borås

14.10 Nytänkande efter Covid 19 – retail
Retailsektorn har länge varit i en transformation, som nu påskyndas av Covid 19 – handeln tillhör ju de allra värst drabbade sektornerna av pandemin. Hur jobbar man nu för att komma vidare och skapa lönsam business? Hur ser framtidens vinnare ut och hur bör fastighetsägarna agera?
Anna K Johansson, senior projektledare, TAM Retail

14.35 Fikapaus

15.05 Boråspanelen
   
Vilka är de viktigaste frågorna för att Borås ska utvecklas på ett bra sätt framöver? Hur kan näringslivet och staden/politikerna samarbeta för att göra staden mer attraktiv för både nya och gamla invånare och företagare?
Annette Carlson, kommunalråd (M), Anna Liljenby, näringslivspolitiskt ansvarig, Fastighetsägarna Borås, Kerstin Hermansson, kommunalråd (C), Hanna Lassing, vd, Kanico och ordförande Borås Näringsliv

15.30 Vd-intervjun: Jacob Karlsson
Med en egen miljon och en miljon från Balder-Erik Selin på fickan startade den före detta elitidrottaren Jacob Karlsson för knappt tio år sedan K-Fastigheter. I höstas börsnoterades bolaget som sedan dess fått uppleva en makalös börsresa och värdet är nu över nio miljarder kronor. Hur ser den fortsatta tillväxtresan ut, inte minst i Borås – K-Fastigheter har 600 lägenheter på gång i staden.
Jacob Karlsson, vd, K-Fastigheter

16.00 Avslutning

Fastighetsmarknadsdagen Borås

Var: Borås Kongress, Akademiplatsen 2

När: 22 oktober 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Sista anmälningsdag är 19/10


Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Boråsregionen. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se


Arrangeras i samarbete med: