Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö - 22 mars 2018

Torsdag 22 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Digitaliseringen påverkar alla delar av näringslivet och samhället. De som inte är med på banan hamnar hopplöst på efterkälken. Det här seminariet ger er vägledning i det nya digitala fastighetslandskapet.


Program - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö

Du kan ladda ner en bild på programmet här.

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

08.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

09.00 Välkommen!
  
Eddie Ekberg, chefredaktör Lokalnytt och Fastighetssverige, Karin Zingmark, moderator

09.10 Makroanalys - digitaliseringens påverkan på ekonomin
Gamla ekonomiska sanningar har ifrågasatts de senaste åren, och makrotrenden GUD – globalisering, urbanisering och digitalisering – är allmänt förhärskande. Vad händer med samhällsekonomi och den ekonomiska politiken när robotisering, digitalisering och delningsekonomi blir en allt större del av samhället? Hur påverkar digitaliseringen arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt? Vilka är vinnarna och förlorarna i det framtida digitala samhället?
Michael Grahn, chefsekonom, Danske Bank

09.35 Den digitala tvillingen
VR, AR, 3D-scanning, BIM och VCD. Hur får vi dagens teknologier och processer att arbeta tillsammans och hur får vi människorna i branschen att förstå teknologierna? Att ta fram smarta tvillingar till alla byggnader ger stora möjligheter för fastighetsägare, byggare, designers, tillverkare och konsumenter.
Alexander Montell, ledare inom Byggtech, BIMobject

10.00 Panel - Så arbetar storbolagen
    
Digitaliseringen kommer att förändra bygg- och fastighetsbranschen - men frågan är hur? Vilka digitaliserings- och proptechfrågor står högst upp på de stora bolagens agendor? Hur arbetar de i dag och hur ser de på framtiden?
Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef, MKB, Hans Andersson, marknadsansvarig, Wihlborgs och Susanne Wallsten, digtaliseringsansvarig, Novi Real Estate

10.25 Fika- och mingelpaus

11.00 Bygger med hologram
Kontorshuset Kineum projekteras med hjälp av Microsoft Hololens - man kan arbeta med modeller med högupplösta hologram på byggplatsen. Genom att arbeta med Augmented Reality och Mixed Reality kan stora besparingar göras på minskat behov av kontroll, färre fel under byggtiden och mer exakta materianlinköp. NCC vill gå i bräschen i den konservativa byggbranschen och arbetar med ett flertal olika innovativa digitaliseringslösningar. 
Gustav Olsson, VDC-utvecklare, NCC Sverige

11.25 Så ska Castellum bli branschledare
Testarenan Castellum Next20 är motorn i Castellums satsning på att bli digital branschledare. Genom samarbeten med start ups och innovativa techbolag ska Castellum utveckla morgondagens kunderbjudande och affärsmodeller. De första pilotprojekten har precis rullats ut.
Mattias Nyström, Chief Digital Officer, Castellum

11.50 Smarta lampor och lyktstolpar - nästa generations smartphones?
I framtiden kan intelligenta lampor och lyktstolpar vara hjärnorna som styr omgivningen. Amazon har redan tagit patent på landningsbanor för drönare som ska landa på lyktstolpar för leveranser. Hur ser affären ut kring detta och finns det en koppling till ett mer hållbart samhälle? Hur behöver fastighetsägare och stadsplanerare förhålla sig till utvecklingen?
Christian Wictorin, försäljningschef, IP Only

12.15 Lunch och mingelpaus 

13.15 Inspiration: Skånes smartaste hus?
   
Serneke och E.ON samarbetar för att skapa Skånes smartaste hus, i Solkvarteren i Hyllie. Bland annat ska hissarna i plusenergihuset generera el vid användning, elbilar ska användas för att lagra energi och hela fastigheten ska kopplas upp för att styra, mäta och optimera el och värme.
Jonas Håkansson, regionchef Serneke Projektutveckling och Patrik Thuring, projektledare Hållbar Stadsutveckling, E.ON.

13.40 Så skapar digital modellering framtidens arkitektur
Det moderna samhällets höga krav tillsammans med allt större tillgänglighet av data och information gör att både designprocess och byggnader är mer komplexa än någonsin tidigare. Genom avancerad digital modellering där analys och simulering är integrerade i gestaltningen kan vi möta dessa nya utmaningar. Modellerna går bortom det formalistiska och beskriver beteende, process och prestanda. Vi får bättre förståelse för hur vår byggda miljö beter sig och fungerar innan den är byggd och kan skapa högpresterande unika byggnader som är väl anpassade till sin specifika plats och specifika förutsättningar. 
Petra Jenning, arkitekt och ansvarig för FOJABcode, FOJAB

14.05 Ledarskap i digitaliseringsresan
 
För att företag ska kunna genomföra en framgångsrik digitaliseringsresa krävs starka ledare som kan driva förändringarna - det handlar mer om förändringar på individ- och organisationsnivå än om teknikfrågor. Hur ser ett framgångsrikt ledarskap ut och hur bygger man förtroende för de nya arbetssätten?
Karoliina Callavik och Johanna Holmberg, medgrundare och partners, Cobel

14.30 Fika- och mingelpaus 

15.00-16.00 Keynote speaker: Alexander Bard
Få har haft så rätt som Alexander Bard när det har kommit till hur internet och digitalisering påverkar vårt sätt att leva. Vad kommer att hända inom de här områdena framöver. Vilka digitala trender kommer att dö och vilka slår igenom de kommande åren? Hur ser vårt framtida digitala liv ut och hur påverkas samhället och fastighetsbranschen av detta? 
Alexander Bard

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö 2018

Var: Studio Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö

När: 22 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kr exkl moms. 

Anmälan: Här! Anmälan stänger den 16 mars!

Digitaliseringsfrågorna är de kanske hetaste frågorna i fastighetsbranschen just nu. Många menar att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras och att hälften av dagens yrken kommer att vara försvunna om 20 år. Hur påverkar detta samhället och fastighetsbranschen? Vilka trender ska man hoppa på och vilka ska man undvika? Hur arbetar branschen när det gäller digitalisering? Seminariet Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö ger dig vägledning och inspiration i det nya digitala fastighetslandskapet.

På den här sajten följer du eventets framväxt. Här får du fortlöpande information om vad seminariet kommer att innehålla.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se